dragnea ponta opreaSite-ul stiripesurse.ro anunţă, citând surse din principalul partid de guvernământ, că în PSD se duce un adevărat război subteran. Taberele care se duelează sunt bine conturate, iar liderii sunt aspirantul Liviu Dragnea și președintele partidului, Victor Ponta.

Un gest care a arătat afrontul total al lui Liviu Dragnea față de conducerea actuală a PSD, a fost chiar la votul de miercuri din Parlament, pentru Declarația prin care forul legislativ a cerut demisia lui Traian Băsescu.

Surse din PSD au explicat că Liviu Dragnea a intrat în sală chiar la momentul votului dar de fapt nu a votat. Dragnea a făcut linie distinctă față de toți parlamentarii PSD, care au votat în bloc pentru demisia lui Traian Băsescu.

Liviu Dragnea a fost ajutat și de decizia parlamentarilor de a vota cu mâna ridicată, în loc să voteze electronic.

Gestul lui Liviu Dragnea a ajuns și la urechile lui Ponta, care, conform surselor citate, s-a supărat extrem de tare.

Conform stiripesurse.ro  lui Liviu Dragnea i s-a sugerat deja să părăsească Executivul pentru a se ocupa de partid și de campania prezidențială, dar acesta a refuzat. Calculele lui îi spun că în momentul în care lasă butoanele de la Ministerul Dezvoltării influența sa va scădea drastic: “Calculul este simplu: rămâne la minister și la partid și în funcție de rezultatul alegerilor va încerca să preia partidul. Dacă Ponta câștigă el mizează pe baronii partidului pe care îi cam controlează, dar nu în totalitate; dacă Ponta pierde atunci nefiind lipit de premier poate ușor să se debaraseze de acesta așa cum a făcut și în Cazul lui Geoană și să preia frâiele partidului”.

Potrivit acelorași surse, lui Dragnea i se va sugera și mai clar la CEx să aplice metoda Șova – cel mai probabil vor mai fi și alți membri ai executivului care vor anunța că se vor angaja 100% alături de președintele partidului pentru bătălia din noiembrie.

Evident că Liviu Dragnea nu e singurul care nu se dă dus din guvern. Ministrul Economiei, Constantin Niță se ține și el de scaun.

În schimb oameni ca Eugen Teodorovici sau Rovana Plumb fără o greutate prea mare politică care ar pleca la o simplă solicitare sunt menținuți în executiv pentru că în acest mod campania prezidențială ar fi mult mai eficientă.

PSD-iștii susțin că toate aceste probleme vor fi puse pe masă la ședința pe care liderii PSD o vor avea la Orăștie, iar aici i se va cere lui Dragnea să se retragă din Guvern,  scrie sursa citată.

Asta înseamnă că foarte probabil PSD va avea în această vară două fronturi. Unul extern în care Victor Ponta se va bate să ajungă președintele României pe principiul că poate să mai fie fie prim-ministru dacă nu poate fi președinte și un front intern pentru succesiune în PSD. Noul președinte al partidului va depinde aproape 100% de rezultatul alegerilor prezidențiale. Liviu Dragnea sau Dan Șova? Ce ar alege președintele României, Victor Ponta? SAU Ce ar alege baronii PSD ajunși cel mai probabil în opoziție dacă premierul Victor Ponta va fi pierdut prezidențialele?

1 COMENTARIU

  1. „Noul președinte al partidului va depinde aproape 100% de rezultatul alegerilor prezidențiale. Liviu Dragnea sau Dan Șova?”
    Ar fi o incununare a partidului penalilor.
    Adica, oglinda-oglinjoara cine-i penalul cel mai mare (100%)? Acela sa fie presedinte de partid, dupa ce penalul procurator va fi incununat presedinte de Romanica.

Comentariile sunt închise.