VACAROIU - SENAT - PRESEDINTE344 de parlamentari au votat miercuri dimineata declaratia politica prin care se cere demisia efectiva a Presedintelui Traian Basescu.

Propunerea a fost facuta de Calin Popescu Tariceanu care a declarat ca „orice abtinere sau vot impotriva se va traduce in acceptarea acestei situatii care are impact si pe plan international”.

„Este greu de crezut afirmatia presedintelui ca nu a fost informat de SRI in legatura cu legaturile fratelui sau cu lumea interlopa. nu are nicio scuza ca prestigiul institutiei prezidentiale a avut de suferit. Trebuie sa faca singurul gest acceptabil si sa isi depuna demisia de onoare”, a spus Tariceanu.

UDMR s-a abtinut de la vot, iar PMP a facut un protest cu biletele roz. Nu s-a inregistrat niciun vot impotriva, doar 17 abtineri. PMP si PDL au decis sa boicoteze votul, iar 236 de parlamentari au fost absenti de la vot.

Dupa vot Ponta a declarat ca o „majoritate covarsitoare” a votat pentru a-i cere demisia efectiva Presedintelui si nu cea de onoare asa cum se anuntase initial:”USL a trait azi. Onoarea presedintelui nu mai poate fi reperata”. El a mai spus ca va cere un punct de vedere Curtii Constitutionale.

„Eu vreau ca toata lumea sa inteleaga semnificatia acestui vot – 344. o majoritate covarsitoare, niciun vot impotriva, nimeni nu a vrut sa se soldarizeze cu dl. presedinte cu exceptia dnei Udrea si dlui Blaga. In situatia in care se afla in acest mom, puneti-va in situaita unui procuror care trebuie sa mearga la pres sa fie numit in functie. (..) Presedintele Basescu probabil ca va sfida si acest rezultat convarsitor. Eu inca mai cred ca va pune interesul Romaniei mai presus. Astazi s-au stabilit niste standarde politice si morale pe care viitorul presedinte va trebui sa le respecte”, punctat Ponta.

6 COMENTARII

  1. vorbim de 344 potentiali infractori, care sub aparenta „PREZUMPTIEI DE NEVINOVATIE” sunt din pacate mari demnitari NEDEMNI DE NOBLETEA TITLULUI pe care il ocupa IN STAZTUL ROMAN !!! MORALA fabulei, ptr ca nu fac parte nici macar din PRIMATE cei 344: CE-AI VOTAT, ACEEA AI!!!! DESTEAPTA-TE ROMANE, cat mai ai timp!!! EI VOR AVEA TOATE PARGHIILE STATULUI ROMAN daca PUSCARIABILII PSD-PP-DD si PNL castiga prezidentialele din 11/2014!!! PRESA INDEPENDENTA, JOS PALARIA!!! Drepta nehotarata, inca: ACTIONEAZA, SANCTIONEAZA PUBLIC CLAR si DIRECT MARELE DERAPAJ al PARLAMENTULUI de la STATUL DE DREPT !!! De ce cei 344 n-au dat jos GUVERNUL cand din BIROUL PM ponta PLAGIATORUL se producea LIVE acte de coruptie, trafic de influenta !!! ACOLO, PARLAMENTUL AVEA PUTEREA !!! In cazul PRESEDINTELUI, e doar IMAGINE, VOTUL LOR NU ARE VALOARE JURIDICA!!! RUSINE, RUSINE, RUSINE Parlamentului, care TERGIVERSEAZA LEGI VITALE ptr ROMANIA si-si ocupa timpul cu „TREBURI” doar ca sa ARATE, vezi Doamne, cum se spetesc ei muncind!!! RUSINE de MII DE ORI, bani pierduti ptr STATUL ROMAN privind activitaea lor de azi, pur ELECTORALA !!!

  2. Daca Parlamentul ar fi fost unicameral cu 300 de parlamentari nepenali nu s-ar fi nascut o astfel de declaratie. Am fi avut un stat de drept in care justitia isi facea treaba imputinandu-i pe mondiali si varani, iar romanii ar fi fost mai linistiti si ar fi trait mai bine.

  3. „Astazi s-au stabilit niste standarde politice si morale pe care viitorul presedinte va trebui sa le respecte”, a punctat Ponta. ///
    Dar parlamentarii nu ar trebui sa respecte primii aceste standarde politice si morale, inainte de a incerca sa le impuna unui presedinte care nici macar nu a fost acuzat de fapte de coruptie ?
    Pe cand indepartarea din Parlament a celor urmariti pt fapte de coruptie, trafic de influenta, abuz in serviciu ?
    Cand si cum vom putea trage la raspundere Parlamentul Romaniei pentru modul abuziv in care nu-si indeplineste sarcinile de lucru ?
    Parlamentul a devenit o imensa LIPITOARE care se hraneste cu munca si banii nostri, fara ca nimeni sa o poata trage la raspundere. In schimb are tupeul sa vorbeasca ne „standarde politice si morale”. Oare stiu parlamentarii ce presupun aceste standarde ?

  4. Ba, da-i grea aritmetica asta pentru parlamentari si guvernantzi, cu plagiattore in frunte.
    Deci, 588 bucati parlamarlani,
    344 au votat, 236 au absentat, 17 s-au abtinut: total 344+236+17=597 bucati.
    Unde bagam cele doua bucati (Udrea si Blaga) care au fost contra demisiei, dupa cum spune pontacul?
    344 pentru+236 absenti=580, unde incap cele 17 abtineri?
    Cum o dai tot nu iese socoteala noastra, ci numai a lor!
    Cum Dumnezeu sa se ridice Romania cu asemenea ipochimene?

Comentariile sunt închise.