Cupa mondială este abia la început, iar protestele de stradă nu mai pot fi oprite, scrie bussinesinsider.com

Brazilienii au protestat împotriva turneului mondial încă din iunie anul trecut, atunci când ţara a găzduit Cupa Confederaţiilor, o „repetiţie” pentru mult aşteptata Cupa Mondială.

Imaginea imortalizată de fotograful Edimar Soares de la „O Povo” în timpul meciului Brazilia – Mexic din 2013, partidă din Cupa Confederaţiilor organizată de FIFA, relevă motivul principal pentru care brazilienii sunt atât de furioşi pentru găzduirea Campionatului Mondial de Fotbal.

„Am văzut această scenă de multe ori în viaţa mea în Brazilia”, explică Reddit utilizator „Acronopio”, cel care a postat imaginea. „Asta e problema … Cred că acest lucru ar trebui să fie o problema de înaltă prioritate în loc să se cheltuie o grămadă de bani cu stadioane, hoteluri şi alte facilităţi pe care nimeni nu le va folosi după Cupa Mondială”.

Cupa Mondială a costat Brazilia până acum 11 miliarde de dolari, iar aceşti bani nu vor aduce un beneficiu economic pentru ţară. Chiar acum sunt brazilieni care trăiesc în oraşe de corturi, după ce au fost evacuaţi din casele lor în perioada premergătoare turneului final.

În consecinţă, fotografia ilustrează de ce brazilienii protestează de un an spunând că banii trebuiau folosiţi pentru alte priorităţi.

„Ne place Cupa Mondială şi echipa noastră naţională. Dar … mai bine utilizăm banii în infrastructură, şcoli şi spitale „, a declarat Juan da Silva, un student la sociologie la São Paolo University.

femeie in gunoi - mondial brazilia

Comentariile sunt închise.