dragnea ponta opreaNegocierile cu PSD-ul au reaprins ideea refacerii grupului din Senat pentru PPDD. Un senator s-a intors deja de la UNPR. stiripesurse.ro va prezinta lista nominala a senatorilor care se asteapta sa se intoarca in PPDD, anunta in exclusivitate site-ul stiripesurse.ro

Pentru refacerea grupului, este nevoie de 7 senatori.

Lista nominala:

1. Ionel Agrigoroaei (lider de grup)

2. Ioan Iovescu

3. Corneliu Popescu

4. Teiu Paunescu

5. Dan Aurel Ionita (PSD)

6. Mihai Cristian Danut (PC) – Este printre primii care au plecat de la PPDD si ar reprezenta un semnal interesant pentru restul

7. Florinel Dumitrescu (PSD)

8. Ion Simeon Purec (UNPR)

9. Marcel Bujor (UNPR) – Se intoarce daca-si pastreaza functia de presedinte al Comisiei pentru Romanii de pretutindeni

Nota: Refacerea grupului PPDD ar putea sa duca la iesirea de la guvernare a UDMR si UNPR. Totul ar face parte dintr-un razboi subteran Dragnea – Gabi Oprea.

Sursa citata mentioneaza ca acest complot are in vedere formarea unei noi majoritati parlamentare pentru sustinerea unui nou Guvern. Noul Cabinet ar urma sa fie format doar din PSD si PC si va fi tinut in picioare de catre Liviu Dragnea.

Ipoteza avansata de  site-ul stiripesurse.ro este urmatoarea:

Pasul 1: Baronii PSD care il sustin pe Dragnea vor convinge parlamentari UNPR sa plece la PPDD

Pasul 2: UNPR si UDMR vor iesi din Guvern

Pasul 3: Majoritatea parlamentara care-l tine pe Victor Ponta premier va sta in oamenii lui Dragnea. Coalitia va arata astfel: PSD + PC + partidul lui Tariceanu + bratul parlamentar al lui Liviu Dragnea.

Mentiune: Asa ar urma sa fie si configuratia pentru prezidentiale, plus un sprijin al lui Mircea Diaconu pentru PSD.

Scenariul detaliat:

O serie de parlamentari PPDD care au trecut la UNPR au facut pasul impinsi de baronii PSD. Baronii au facut toate diligentele pentru aceste racolari, transferurile fiind parafate in proportie de 90% la nivel local, in timp ce liderii de la centru au avut o implicare foarte subtire in aceasta operatiune.

In acest moment, Liviu Dragnea isi apropie baronii din Muntenia si Dobrogea si surse politice spun ca una dintre mutarile decisive ar putea sa fie aceea in care baronii PSD fideli lui Dragnea fac operatiunea inversa. Adica aduc inapoi in PPDD parlamentari de la UNPR.

Acest scenariu va insemna ca Dragnea isi face aripa parlamentara. Surse politice spun ca sunt circa 13 deputati si 7 senatori pe care baronii PSD ar fi in stare sa-i aduca la PPDD. Cu alte cuvinte, se incerca varianta: daca pica Dragnea, atunci pica si Ponta.

Jocul acesta va fi greu de gestionat de catre Victor Ponta pentru ca fara baronii din Sud, partidul nu poate sa castige alegerile prezidentiale.

Liviu Dragnea isi joaca in acest an viitorul politic, spun surse din PSD, si el trebuie sa ramana cel mai mare jucator din PSD. Scopul este preluarea partidului si a functiei de premier daca PSD castiga alegerile prezidentiale.

Hrebenciuc: Trebuie sa ne pregatim pentru orice varianta

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc, care a fost implicat in mai multe reconfigurari parlamentare, a spus recent la Digi24 ca luna septembrie va fi “o luna de foc” pentru PSD si ca partidul trebuie sa-si ia masurile de precautie pentru “orice eventualitate”.

“Este foarte clar că luna septembrie va fi o lună de foc, pentru că se va încerca atacarea guvernului Ponta. Noi, ca partid, trebuie să ne luăm măsurile de precauție pentru orice eventualitate. Luăm toate variantele în calcul”, a declarat Viorel Hrebenciuc.

1 COMENTARIU

  1. Rahatzi cu ochi. Fac si desfac doar in interes personal. Nu vad in istorie ca se alege praful de asemenea grupuscule. Se cred mari, dar sunt niste viermi.

Comentariile sunt închise.