Screen Shot 2014-06-05 at 02.23.26 Pagina de Facebook a postului de televiziune Nașul Tv a fost cenzurată de portalul patronat de Mark Zuckerberg, după ce a publicat afișul Balului Vieții din Viena. Administratorii Facebook au șters, în mod abuziv, postarea articolului în care a fost publicat posterul care a scandalizat Austria. Nașul TV condamnă modul abuziv și discreționar prin care Facebook.com a decis, fără nicio notificare prealabilă, ștergerea unui material jurnalistic prin care postul nostru de televiziune a semnalat situația care a stârnit indignarea opiniei publice din Austria în timp ce în emisiunea Naşul se dezbătea tema europeană „Pro sau contra căsătoriilor gay”. Posterul balului vienez a apărut după ce Conchita Wurst – celebra „Femeia cu barbă” -, a câştigat concursul Eurovision.

Nașul TV nu susține în niciun fel imaginea prezentată. Materialul publicat a avut drept scop semnalarea unei situații care a indignat deja opinia publică din Austria, o țară membră a Uniunii Europene.

Screen Shot 2014-06-05 at 12.54.35UPDATE (13:00): Facebook recidivează! În urmă cu câteva minute, în urma unor reclamații primite de la „oameni de bine”, a înlăturat postarea publicată pe această pagină, în care Nașul TV semnala modul în care administratorii Facebook au șters, în mod abuziv, postarea articolului în care a fost publicat posterul care a scandalizat Austria. Mai mult, Facebook nu s-a limitat doar la ștergerea fotografiei, ci a eliminat și comentariile cititorilor, încălcându-le acestora libertatea de exprimare.

Este greu de înțeles o astfel de măsură discreționară, atâta timp cât o mulțime de alte pagini de Facebook – inclusiv ale unor instituții de presă – publică materiale de-a dreptul obscene și nu sunt sancționate de administratorii portalului.

Citiţi aici  care a fost reacţia austriecilor la posterul care a  invadat ţara.

 

1 COMENTARIU

  1. Postarea voastră de pe pagina de Facebook,a fost raportată de cineva . Asta e motivul pentru care a fost ștearsă de Facebook. Oricum e exagerată.

Comentariile sunt închise.