VotMai multi cetățeni s-au hotărât să boicoteze alegerile Europarlamentare din 25 mai, dorind ca prin acest gest să își arate indignarea față de clasa politică din România.

In mod normal votul este un instrument al democratiei. Dar in Romania de astazi votul legitimeaza hotia si ajuta oligarhii din partide sa isi pastreze puterea. Stop joc! Poate se trezesc si elimina barierele in calea participarii cetatenilor in viata politica.scrie Claudiu Crăciun într-o postare pe pagina personală de facebook.

Inițiativei profesorului universitar i s-au mai alăturat și alți cetățeni, hotărâți să reaprindă flacăra protestelor în ziua alegerilor.

„În semn de protest faţă de monopolizarea politicii de către un grup de indvizi şi partidele lor  nu voi vota. Dar voi participa activ la boicotarea alegerilor din 2014 pentru Parlamentul European, al României şi Preşedinţie, în Piaţa Universităţii, împreună cu alţi cetăţeni fără de reprezentare. Cetăţeanul este cel care pune condiţii, aşa că voi mai vota doar atunci când: va fi modificată legea partidelor politice astfel încât pentru înscrierea unui partid să fie suficiente 3 semnături, fără niciun criteriu teritorial; vor fi reduse restricţiile prevăzute de legea electorală pentru depunerea candidaturilor: ori semnături, ori bani!; organizaţiile de femei ale partidelor politice vor reprezenta drepturile, inclusiv reproductive  şi interesele femeilor; partidele politice vor renunţa la discursul urii împotriva săracilor, romilor, femeilor, persoanelor cu o altă orientare sexuală.  Pe 25 mai votez în Piaţa Universităţii!” anunță jurnalista Ioana Lupea în cadrul unui articol publicat de adevarul.ro

Voi participa la scrutin. Mă voi asigura că prezenţa mea la vot a fost înregistrată, că (altfel spus) nu va putea veni apoi cineva să voteze în locul meu; voi intra în cabină şi voi aplica 3 ştampile pe una dintre pagini, astfel încât să acopăr cel puţin doi candidaţi şi să fiu sigur de nulitatea votului meu. Iar la anunţarea rezultatelor, singura cifră care mă va interesa în fapt va fi, tocmai numărul de voturi exprimate, dar anulate” scrie Cornel Vâlcu în cadrul unui articol publicat în cadrul Rubricii cetățeanului necenzurat.

De partea cealaltă a baricadei se află alți cetățenii care nu văd rezolvarea problemei prin neprezentarea la vot sau anularea acestuia.

Personal, in cel mai bun caz, sunt pentru boicotarea prin anularea votului, (deci prezentare la vot si anulare) daca nu e nimeni dintre candidati care sa prezinte incredere. Dar neprezentarea la vot mi se pare renuntare totala! E doar un alt mod de-a face jocul politicienilor! E tot ce-si doresc, stiti foarte bine, pentru ca NU EXISTA CVORUM! Deci hotararea asta nu are chiar absolut nici o logica.” anunță Dragos Andriana, unul dintre participații la protestele din toamnă.

Boicotul nu face decat sa ajute PSD-ul la aceste alegeri, este singurul partid care are o masinarie foarte bine pusa la pct de scos la vot activul de partid , nici nu-i intereseaza prezenta la vot, trusturile arondate vor avea grija ca aspectul prezentei la vot sa fie acoperit de succesul socialistilor” anunță Iulian Ghimpeteanu în cadrul unei postări.

Anulatul îl înțeleg dar boicotarea alegerilor mi se pare o prostie, să nu zic mai rău. Suntem la al ‘nşpelea scrutin din ultimii zece ani, ani în care s-ar zice că ne-am mai deschis şi noi mințile şi ne-am mai lărgit orizonturile, şi totuşi singura noastră metoda de a ne manifesta dorința de schimbare e să nu facem nimic. Nemersul la vot pe motiv că n-ai cu cine să votezi e un sofism. Nu mergi că nu vrei. Dacă vrei să mergi şi simți nevoia de schimbare după atâtea scrutine dezamăgitoare te implici. Nu o faci, ergo nu îți pasă atât de tare încât să ieşi din zona de confort. 
Noi avem nişte porci la căruță înhămați şi protestăm aşteptând ca porci să se simtă prost, să dezerteze sau mai bine să se schimbe-n Pegaşi. 
Clasa politică reprezintă populația needucată, neinteresată şi aşa mai departe. Nu există democrație fără politicieni.” este de părere Ruben Latcau.

Vot responsabil sau boicot? Ce alegeți?

9 COMENTARII

  1. Cred ca PSD nu vrea ca oamenii normali sa mearga la vot pentru ca sa-si scoata ei oamenii si sa aiba majoritate.Asistatii, cei care lucreaza la stat, clica de partid sau amaratii carora li se va cere buletinul de vot .Este adevarat ca daca consideri ca nu ai cu cine vota, zici ca n-ai de ce te duce, poate doar sa anulezi votul.. sunt sigura ca va fi undeva la 25% participarea la europarlamentare. Insa la prezidentiale se impune sa mergem, ca de Presedinte depinde domenii cheie cum ar fi justitia, politica externa…..

  2. Chiar mi se pare o prostie sa spui ca „nu votez” pt ca vezi Doamne nu am pe cine .Este o manipulare aceasta afirmatie.Sunt oameni care si-au facut foarte bine treaba in PE ,altii sunt noi ,altii sunt independenti ,…deci avem de unde alege,asa ca mai bine MERGETI LA VOT SI NU MAI STATI DOAR LA COMENTAT.

  3. vot. Am spus de acum un an ca la urmatoarele voturi trebuie sa mergem sa punem stampila, chiar daca alegerea este pentru un partid sau pewntru anularea votului. De ce sa voteze altcineva pentru mine?

  4. Pe 25 Mai vom afla daca inteligenta nativa a poporului roman este realitate sau fictiune. Participarea masiva la vot (minim 75%) si sanctionarea politrucilor de toate facturile va dezlega enigma. Votul masiv in favoarea alternativei (acum o avem) face mai mult decat orice miting maraton (de care pe guvernanti i-i doare undeva). Si in plus nu va trebui sa primim cafteala de la asasinii puterii in costume albastre. In cabina de vot suntem suverani. Eu zic ca merita sa facem o coada de doua ore la sectia de vot decat sa ne expunem saptamanal la agresivitatea jandarmilor si cu rezultate evident distrugatoare pentru actualii politicieni. Facem astfel si un pustiu de bine UDMR-ului. SUB PRAG.

    AVEM SANSA,SA VOTAM,
    BRADUL NOSTRU CARPATIN,
    UN NOU VIITOR SA DAM,
    CELOR CE, CREDEAU PUTIN

    HAI ROMANI, CU MIC CU MARE
    HAI SA MERGEM, SA-I VOTAM,
    HAI SA FACEM O SCHIMBARE,
    VIATA-N BINE, S-O SCHIMBAM

  5. Iar apăruși, bre, borbandierule expresspressionist, cu frecții la picior de lemn? Vezi că văru’ că.crăciun trebe să ‘ț’ deie (voit greșit) o cinzeacă, pen’ că ‘l făcuși profesor hhuniversitar și el nu-i decât un pârlit de lector la snspa-u’ lu’ peshte prăjit, lingău la turul neotroțkiștilor. Iaca, de nu mă crezi: http://www.cassoe.ro/?q=system/files/Craciun.pdf

Comentariile sunt închise.