dmitri rogozinVice-premierul rus Dmitri Rogozin continua amenintarile la adresa Romaniei, dupa ce MAE a cerut Federatiei Ruse sa dea explicatii in privinta afirmatiilor sale.

Potrivit Agentiei Itar Tass, Dmitri Rogozin a revenit, sambata seara, cu doua mesaje pe Twitter, dupa ce a reusit sa aterizeze la Moscova cu un avion de linie, venind dupa o vizita in Transnistria. „Ei bine, domnilor din Romania, in curand va vom explica totul – cine sunteti si ce credem despre voi”.

„Nici nu se putea publicitate mai bună pentru referendumul poporului”, referindu-se la scrutinul pe care Transnistria il pregatea pentru aderarea la Federatia Rusa. Potrivit aceleeasi surse, Rogozin a mai adaugat ca toate cutiile in care se aflau adeziunile transnistrenilor i-au fost confiscate de serviciile secrete din Republica Moldova.

Ministerul moldovean de Externe a confirmat printr-un comunicat oficial ca fortele moldovene au confiscat cutiile cu semnaturile transnistrenilor. „In legatura cu intentia oficialilor rusi de a transporta cu avionul de ruta speciala (charter) a unor cutii continand <liste cu semnaturi pentru recunoasterea Transnistriei>, MAEIE precizeaza ca materialele respective au fost retinute de organele competente ale Republicii Moldova pentru a analiza legalitatea acestora in conformitate cu legislatia in vigoare”, se arata in comunicatul oficial.

Comentariile sunt închise.