(UPDATE 10.40)- O coloană de tehnică militară ucrainiană se îndreaptă spre Mariopol, potrivit unei înregistrări video postată pe youtube.

Ieri, cel puţin trei separatişti proruşi au fost ucişi în confruntările de la Mariupol, în apropiere de Marea Azov, susţin autorităţile de la Kiev, citate de Sky News.

Forţele speciale „Alfa” din cadrul Serviciilor speciale ucrainene (SBU) au reuşit să oprească, în noaptea de miercuri spre joi, asaltul asupra unităţii militare din Mariupol.

Ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov, a declarat într-un mesaj postat joi pe pagina sa de Facebook că trei separatişti proruşi au fost ucişi.

Potrivit datelor preliminare, trei atacatori au fost ucişi, 13 răniţi şi 63 reţinuţi„, a precizat el. Avakov a declarat că separatiştii au aruncat cu cocteiluri Molotov şi alte dispozitive incendiare în timpul confruntărilor.

http://youtu.be/fps1oFsbF30

Vom avea mai multe avioane în spaţiul aerian, mai multe nave pe mare, iar pregătirea forţelor terestre va fi consolidată„, a declarat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice Anders Fogh Rasmussen la finalul unei reuniuni a ambasadorilor celor de 28 de state membre, la Bruxelles.

Consolidarea măsurilor de „apărare colectivă” a fost solicitată de către cele 28 de state membre, după alipirea Crimeei la Rusia şi agravarea crizei în estul Ucrainei.

O coloană de tancuri care venea dinspre Dnepropetrovsk, a fost blocată la intrarea în localitatea Krasnoarmeisk. Sursa nu precizează cui aparțin tancurile și cine a organizat blocajul.

Reprezentanții Antimaidan au anunțat pe rețelele de socializare constituirea Republicii Odessa. Reprezentanții organizației OPLOT, care au luat cu asalt administrația locală din Donețk, au început să construiască baricade la intrarea  în primăria orașului Donețk. Jurnaliștii au fost îndepărtați din zonă.

Separatiștii din Kromatorsk blochează tehnica militară ucraineană. Tehnica militară ucraineană, capturată de separastiști pro-ruși din Kromatorsk, a ajuns în orașul Slaveansk . Tancuri pe care este arborat drapelul Federației Ruse au intrat în centrul orașului Kromatorsk.

http://youtu.be/GU_DJ0CPRrg

În Kramatovsk au intrat 10 unități de tehnică militară rusă.

LIVE din Slaveansk!

<iframe width=”600″ height=”370″ src=”http://www.ustream.tv/embed/15360937?v=3&amp;wmode=direct” scrolling=”no” frameborder=”0″ style=”border: 0px none transparent;”> </iframe> <br /><a href=”http://www.ustream.tv/” style=”padding: 2px 0px 4px; width: 400px; background: #ffffff; display: block; color: #000000; font-weight: normal; font-size: 10px; text-decoration: underline; text-align: center;” target=”_blank”>Live streaming video by Ustream</a>

 

 

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.