Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că cel mai probabil contracandidatul său la alegerile prezidenţiale va fi liderul PSD, Victor Ponta, cu şanse de a obţine între 48 şi 52 la sută în turul II de scrutin.
Antonescu a fost întrebat, într-o emisiune la TVR 1, care ar fi în opinia sa scorul pe care l-ar obţine Mircea Geoană într-o eventuală candidatură la prezidenţiale.
Liderul PNL a apreciat că, în cazul în care Geoană ar fi susţinut de PSD, acesta ar putea să ajungă în turul II al alegerilor la 45%, în vreme ce Victor Ponta ar putea „să piardă foarte strâns sau să câştige foarte strâns”, în marja 48-52%. De asemenea, liderul PNL a opinat că Sorin Oprescu, susţinut de PSD la prezidenţiale, ar avea mai puţine şanse de câştig decât Mircea Geoană.
Totodată, Antonescu a susţinut că, în cazul lui Cătălin Predoiu, acesta nu ar face scorul politic al PDL.
Pe de altă parte, liderul PNL a afirmat că PDL va avea o problemă la alegerile europarlamentare deoarece PMP va „vampiriza” electoratul democrat-liberalilor.
„Nu ştiu dacă PDL va mai ajunge, după acest şoc la europarlamentare, la prezidenţiale. Pentru că va exista tentanţia din partea PMP şi presiunea din nou a domnului Băsescu de a-i unifica atunci, chiar şi cu preţul unor schimbări”, a mai declarat Antonescu.
Preşedintele PNL a susţinut că, cel mai probabil, contracandidatul său în turul II al alegerilor prezidenţiale va fi Victor Ponta.
„Dacă e de preferat, eu tot pe domnul Băsescu aş fi vrut să-l am adversar, dar nu se mai poate. Şi atunci, merge şi domnul Ponta. Adică şi domnul Ponta, dacă vorbim în termeni de box, deşi confruntarea prezidenţială nu e una de box, ai în cine să dai. L-aş prefera pe domnul Ponta”, a mai spus Antonescu.
În plus, el a afirmat că nu se pune problema rocadei cu edilul Sibiului, Klaus Iohannis, în cursa prezidenţială.
Preşedintele PNL a precizat că are o intenţie de vot în jurul a 25%, în vreme ce Iohannis are o cotă de încredere mult mai mare, dar în cazul intenţiei de vot aceasta se ridică la circa 2%.
Liderul PNL a reiterat faptul că un scor al partidului între 20 şi 25 la sută poziţionează PNL între „jucătorii cu şanse pentru turul II (al prezidenţialelor, n.r.) şi deci pentru titlu, pentru câştigarea Preşedinţiei”.
Totodată, Antonescu a susţinut că, spre deosebire de anul 2009, atât el, cât şi PNL sunt mai puternici, fapt care va trebui confirmat la alegerile din 25 mai în capacitatea de mobilizare a structurilor de partid.
El a menţionat că afirmaţia sa legată de o eventuală demisie din fruntea partidului, în cazul unui rezultat sub 20%, a survenit discuţiei din PNL, unde fiecare preşedinte de organizaţie, şeful campaniei electorale sau secretarul general îşi asumă campania electorală „cu mandatul pe masă”.
Antonescu a menţionat că motivul pentru care USL nu a fost denunţată juridic de PNL a fost acela de a nu fi „şterpelită” şi „folosită” la alegeri.
Tara arde si baba se piaptana. Astia doi ar trebui sa fie colegi de celula la un penitenciar din anii 50
Comentariile sunt închise.