USS TruxtunvaNava militara americana, cu 300 de militari la bord, a plecat in cursul diminetii de astazi din Grecia si se indreapta spre Romania, urmand sa ajunga sambata, 8 martie, la Constanta.

Oficialii americani declara ca aceasta vizita nu are legatura cu situatia actuala din Ucraina, acestia sustinand ca operatiunile lui Truxtun in Marea Neagra erau programate cu mult timp inainte de la plecarea din SUA.

Cat timp va fi in Marea Neagra, vasul va face o vizita de port si exercitii de rutina cu aliatii si partenerii SUA in regiune. Operatiunile USS Truxtun in Marea Neagra au fost programate cu mult timp inainte de a parasi Statele Unite„, anunta Flota a 6-a americana, care opereaza in zona Europeano-Africana.

USS Truxtun este un distrugator, lansator de rachete, care se afla in serviciile marinei americane din anul 2009.

Nava detine mai multe tipuri de rachete de tip sol-aer, anti-balistice, antisubmarin si rachete de croaziera Tomawahk.

In marea neagra se mai afla 2 nave care apartin marinei americane: fregata americana USS Taylor si nava-amiral a Flotei a 6-a americane, USS Mount Whitney.

1 COMENTARIU

  1. – DE CE COMUNISTO/PDSR-istii /PONTA RIDICA SALARIILE PRIMARILOR ?
    PENTRU CA ACOLO SUNT URNELE ELECTORATULUI SI AU NEVOIE DE VOTURI .
    BULETINUL DE VOT,URNA SI PRIMARIA ESTE MONOPOL COMUNISTO/PDSR-ist, PRIN ALIANTA SI DIRIJAREA DIN UMBRA DE CATRE PDSR , A PARTIDELOR : PDSR, PSD , PD, PC , UDMR, USL , USD , PNL, PDL

Comentariile sunt închise.