putinPresedintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace 2014, ia conflictul actual din Ucraina ar putea figura pe agenda comitetului Nobel, relateaza Reuters.

278 de candidati, inclusiv 47 de organizatii, au primit nominalizari pentru acest premiu in 2014, a declarat directorul Institutului norvegian, Geir Lundestad.

O parte din obiectivul primei intalniri a comitetului este sa ia in considerare evenimente recente, iar membrii comisiei incearca sa anticipeze care ar putea fi evolutiile potentiale in punctele fierbinti din punct de vedere politic”, a spus Lundestad, citat de Reuters.

Printre aceste nominalizari se afla si Papa Francisc, fostul consultant NSA,  Edward Snowden, dar si cativa activisti rusi.

Ulterior comitetul va dezbate si conflitele din Venezuela si Thailanda.

„Primim un numar din ce in ce mai mare de nominalizari de la oameni din tari care nu au trimis niciodata nominalizari”, a precizat Lundestad.

In cele din urma comitetul si-a restrans lista la 25-40, iar pana la sfarsitul lunii aprilie o va restrange la circa 12.