Membrii “Casei jurnalistului” au decis sa descinda la Muzeul Taranului Roman si sa lanseze pe piata martisoare inspirate din produsele mass-media. Astfel, la taraba de la Targ, deschisa sub deviza “Jurnalistii nasc martisoare vii!”, s-au putut gasi articole “breaking news”, pancarte “jos iarna” sau “Șoc, vine primavara”.

“Noi, grupul de reporteri de gherila de la Casa jurnalistului  am hotarat ca nu mai putem ține piept televiziunilor si presei mainstream. Capitulam. Ne apucam sa vindem si noi ȘOC ieftin, sa urlam SENZATIONAL de fiecare data cand bate vantul, sa facem BREAKING NEWS din orice trecator, la nevoie sa bagam si tate, politica, scandal, manipulare LIVE, orice te face sa dai CLICK AICI .Doar ca noi facem asta pe martisoare, nu la gazeta.

Nebunia a inceput acum trei saptamani. De mic mi se parea ca martisoarele obisnuite n-au un mesaj destul de fain. Asa ca, atunci cand cineva de la cursul de jurnalism a aruncat in vant ideea unor martisoare jurnalistice, am sarit pe ea ca o mata pe un ghem de sfoara. Nu ma gandeam ca o sa apucam sa vindem ceva, dar am intors casa pe dos cautand carioci, cartoane, lipiciuri, ziare și reviste.

Pe o foaie mare si alba am scris “Redactia Martisoarelor” si am vărsat acolo tot socul pe care ne-am abtinut sa-l livram publicului in textele noastre. Supararile deveneau zambete cand erau scrise ca mesaj de martisor. Majoritatea au ajuns pe taraba, dar giuvaeruri ca “VEZI CAT CASTIGA ANDREEA ESCA” sau “CTP – Casa de Toleranta a Presei” au ramas doar in rasetele noastre. Si da-i cu munca”, scrie Vlad Ursulean pe blogul sau.

Reportajul integral il puteti citi aici

 

 

3 COMENTARII

  1. Mie mi s-au furat 6 bicilete si nu renunt,acum imi urc bicicleta intr-o incapere,hol,de la birou.

    • Sa ma explic,faceam referire la scurt metrajul lui V.URSULEAN referitor la „Hot de bicilete in Bucuresti”,scuze.

Comentariile sunt închise.