crimeea

UPDATE 3 – Baza miliatara  de la aeroportul Belbek de langa Sevastopol a fost capturat de catre fortele rusesti, intr-un atac in care s-au folosit grenade paralizante (n. flashbangs), potrivit unor surse militare citate de ziarul ucrainean Pravda.

UPDATE 2  – O misiune a FMI va ajunge luni in Ucraina, iar marti vor da drumu la negocieri. Ucraina are nevoie de aproximativ 35 de miliarde de dolari, ban ice vor fi destinati pentru asistenta financiara in urmatorii doi ani, precizeaza liderii de la Kiev.

UPDATE 1 – Seful fortelor navale ucrainiene isi tradeaza tara, trecand in subordinea autoritatilor proruse.

Premierul interimar ucrainean, Arseni Iateniuk, cere Rusiei sa retraga trupele de pe teritoriul Ucrainei, considerand actiunile Moscovei drept o „declaratie de razboi” si avertizand ca exista riscul unui „dezastru”.

Turcia a anuntat ca sustine integritatea teritoriala a Ucrainei.

Potrivit  sefului Medjlisului tatarilor din Crimeea, Refat Chubarov, in ultimele ore se scurg informatii, din diverse surse, despre posibile provocari in aceasta noapte.

NATO condamnă creşterea nivelului acţiunilor militare ruse în Crimeea și își exprimă profunda îngrijorare cu privire la decizia Consiliului Federației al Adunării Federale a Federației Ruse cu privire la utilizarea forțelor armate ruse de pe teritoriul Ucrainei, relateaza Interfax.ua

Totodata, Barack Obama a decis contactarea telefonică tuturor aliatilor SUA cu privire la situaţia din Ucraina.

Președintele rus, într-o convorbire telefonică cu cancelarul german Angela Merkel, a fost de acord să instituie un grup de investigaţii a situației din Crimeea sub auspiciile OSCE.

Prim-viceprim-ministrul Ucrainei, Vitalii Iarema: Ucraina ar putea închide frontiera de stat cu Rusia, relateaza unian.ua

Personalul brigăzii de aviaţie tactică din Sevastopol „Alexandr Pokrîşkin” nu se predă trupelor ruse, care au capturat aerodromul „Belbek” din Sebastopol. Pe teritoriul unităţii a fost arborat steagul Ucrainei.