z

UPDATE- Pe acoperișul aeroportului „Belbek” din Crimeea sunt lunetiști. (LB.ua)

UPDATE- Chiar în aceste clipe, militarii ruşi preiau controlul asupra aeroportului militar din localitatea de frontieră Novofeodorovka, regiunea Saki a Crimeei.

UPDATE- Serviciul de presă al floteri ruse din Marea Neagră a declarat că militarii ruşi nu participă la blocarea aeroportului Belbek, relateaza deschide.md

300 de militari cu mitraliere au blocat aeroportul Belbek de lângă Sevastopol. Drumul spre aeroport este şi el blocat de persoane înarmate, care atenţionează că vor trage dacă cineva se apropie, anunţă şeful de tură al aeroportului, Anatoli Recenko.

Aeroportul Simferopol: La miezul nopţii un grup de 100 de cazaci au rupt cordonul de protecţie şi au pătruns pe pistele aeroportului. Fără a folosi armele, forţele de ordine ucrainien i-au constrâns să părăsească aeroportul.

În jurul orei 1.30, la aeroport au sosit câteva camioane cu 119 oameni înarmate. îmbrăcate în camuflaj militar, fără semne distinctive. Grupul luptătorilor, care nu ascund că-s ruşi, a intrat în clădirea restaurantului din aeroport. Aceştia au declarat că nu au ordine de a duce tratative şi până când doar urmăresc activitatea aeroportului.

Potrivit unor surse competente din cercurile militare de la Sevastopol, militarii au luat sub control aeroportul „pentru a nu admite venirea pe calea aerului în regiune a unor insurgenți”.

sursa: deschide.md

Comentariile sunt închise.