avion apuseniFilmul accidentului din Muntii Apuseni vazut de un telespectator. Credeti ca se apropie de realitate?

„Nuland vine in Romania. Ponta se ascunde si se face de doi lei. Se duce la Gadea in emisiune si devoaleaza o informatie confidentiala din CSAT ca sa se scoata.

Basescu pleaca in turneu Israel – Palestina ca negociator „desemnat”. Era stirea saptamanii in asteptarea raportului MCV. Se incearca ”murdarirea” vizitei in Israel a lui Basescu prin aparitia intempestiva a lui Elan intr-o locatie trecuta in programul prezidential – stire data de Gandul si Ghita. Culmea este ca in delegatie era si nasul Maior. Si apare pleasca! Avionul din Apuseni.

Unitatea militara de la Campia Turzii se autosesizeaza ca avionul s-a prabusit, dupa ce Iovan incearca sa aterizeze cat mai aproape de ea (cunostea f. bine zona, zburase pe acolo de nenumarate ori), pe platou. Rateaza aterizarea cu cativa kilometri si avionul se prabuseste in bot. Toti supravietuiesc.

Ponta este anuntat imediat de eveniment si afla ca pilotul e Iovan, iar unul din medici fostul iubit al Alessandrei Stoicescu. Pleasca mai mare decat asta nu se putea. Ii lua fata lui Base cateva zile si putea sa rezolve si cateva chestiuni mai delicate din punct de vedere financiar, ochii presei fiind pe accident. Ii spune lui Dusa sa mai astepte. Dusa da ordinul sa nu se decoleze, si Ponta nu convoaca comitetul de urgenta

Se duce la B1 linistit ca va avea impact anuntul lui cum ca supravietuitorii au fost gasiti si toata lumea il va considera salvatorul natiunii, in timp ce Basescu se plimba pe banii poporului. Este relaxat in timpul emisiunii, stiind ca localizarea este facuta si ca e o chestiune de minute sa rezolve situatia, ca totul e sub control. Face anuntul ca au fost gasiti, dar nu a luat in calcul elementul imprevizibil: taranii care au plecat de capul lor sa caute epava.

Totusi, taranii au fost indrumati de seful de post, care prin minune le-a indicat coordonatele corecte. Avand in vedere ca unitatea militara de la Campia Turzii e in apropiere si ca pilotii nu au fost lasati sa decoleze (exista o camaraderie de breasla intre piloti asemanatoare cu cea din trupele SEAL), este foarte posibil ca pilotii sa-i fi dat coordonatele sefului de post.

Ponta se duce linistit la carciuma conform programului, unde afla ca supravietuitorii au fost gasiti de moti si ca Iovan a murit. Ii intra mortu-n casa si dispare o zi, timp in care da hotararea de guvern cu Rompetrolul.

Planul initial ar fi fost cam asta: pleca de la Trattoria si mergea la Guvern de unde facea conferinta de presa extraordinara, breaking news-uri la tv – Ghita + Antene, intra prin tel: vreme de iarna, zona naspa stancoasa, ceata, padure. Avea toate motivele din lume sa explice intarzierea. Tara astepta cu sufletul la gura o veste buna. O zi apoteotica numai buna pentru imagine.

Basescu, afla ce se intampla in tara, dar nu se pronunta pentru ca treaba e cusuta cu ata alba. Asteapta sa se intoarca sa inceapa propria ancheta.

Ponta a jucat teatru la carciuma cand a aflat ca Iovan a murit, dar a gasit si oportunitatea de a scapa de cateva chestiuni incomode. Capul lui Opris – STS, tunul Rompetrol, banii de campanie prin contracte fara licitatie si inca nu s-au descoperit toate. Plus denigrarea lui Basescu, marota pentru talibanii lui Viorel.

Ca sa acopere rahatul, decapiteaza niste neica nimeni, si pica Stroe de papagal. Ponta pluseaza si zice ca asteapta sa-l demita si Basescu pe Opris. Apare raportul Guvernului despre accident, dar lipsesc pasaje importante legate de ministerul apararii. Pune ministrii membri in CSAT sa semneze hartia prin care ii cere lui Base sa convoace Consiliul. Singurul care nu semneaza, ca si in cazul Rompetrol este, surprise!!!, ministrul justitiei, Cazanciuc.

Pe cine pune Basescu sa redacteze raportul STS? Surprise!!!!, pe gen. Opris, care monitorizeaza tot ce misca in materie de comunicatii, inclusiv tel., sms-uri si alte forme de mesagerie ale demnitarilor. Ala stie tot, asa cum a stiut de frauda la referendum si i-a dat in gat la DNA. Deci Basescu va primi un raport complet: cu cine a vb. Ponta, ce ordine a dat si cui etc, raport care se va discuta in CSAT, pe langa cel al lui Ponta.

Intre timp Ponta profita de viscol, in timp ce nevasta-sa benchetuieste la Cluj si Satu Mare fiind convinsi ca sunt pe cai mari. Se face comandament de urgenta, alea, alea. Smurdul intervine. Arafat pozeaza iar in erou. Se fac presiuni sa se declare cod rosu.

In plin cod rosu, atat de grav era, Ponta joaca baschet fara griji la Floreasca, Sova e la Londra la amanta si apar in plina criza economica in toale de superfirma fara nici un pic de bun simt, crezand ca nu vor fi taxati. Numai ca si-au dat cu stangu-n dreptu ca si in cazul Nastase-Burberry.

Prin codul rosu au rezolvat si situatia de alerta pentru cele 3 judete rosii si banii de campanie. Undeva in Covasna sau Harghita contract de deszapezire are o firma de mobila de ex., iar in Buzau parca, una care face custi pentru tigri. E de rasul lumii.

Embargou total in presa sa nu mai apara informatii despre chiolhanul de la Trattoria, iar despre accident doar informatii pozitive. Declaratii emotionante ale supravietuitorilor, se pune presiune pe salvatori, ministerul Transporturilor niciun cuvant, Dusa niciun cuvant, din astea. Presa toata e concentrata pe deszapezire si pe eforturile supranaturale pe care le face Guvernul.

Dintr-o data, rasare Tiriac si o banca, care doneaza doua turbojeturi la Arafat in curte, ca sa nu mai vb. lumea de avionul care sta in hangar defect. Tiriac are o datorie de onoare la PSD pentru Ion Ion.

Arafat e spoit si el rau de tot. Calu l-a sunat si i-a f… toti mortii pana la a 15 mia spita. L-a acuzat ca e un criminal cu martori de fata. Urla la el. Toti au fost salvati in ultimul moment si au vazut moartea cu ochii, dar au pus si ei batista pe tambal. Au inceput sa multumeasca Smurdului. E jenant.

Eu zic ca asta a fost filmul. Urmeaza show-ul de la Cotroceni”.

6 COMENTARII

  1. Un alt film probabil: Urmeaza ca o echipa de medici foarte buna sa plece la Oradea pentru a preleva niste organe pentru transplant. Avand in vedere conditiile atmosferice singurul care accepta zborul este A. Iovan. Isi verifica perfect avionul, este increzator in cunostintele proprii si in avion. Are foarte multe ore de zbor, probabil fara incidente (nici macar minore). In acelasi timp pleaca la un centru de telemedicina din Budapesta Raed Arafat. Cineva cu probleme mari, necesitand urgent un transplant de ficat si compatibil cu persoana de la Oradea, pleaca in acea directie pentru ca stie ca avionul cu organele prelevat, datorita vremii nu va putea veni inapoi. Avionul este degivrat conform tipicului cu Unglicol. A se vedea in link-ul pe care il pun calitatile unglicolului dar mai ales riscurile.
    http://www.globalalliance.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=55&Itemid=37&lang=en
    Se observa in textul din link, chiar daca este vorba despre o alta substanta, faptul ca unglicolul este instabil, trebuie tinut in anumite conditii, amestecat inainte de utilizare pentru ca precipita si cel mai important, cand incepe sa curga poate sa creeze probleme.
    Intr-un interviu dat in decembrie 2012 la un post de televiziune,de domnul „Valentin Iordache, de la aeroportul Otopeni” se specifica faptul ca:”o degivrare incorecta sau, mai rău, o nedegivrare ar putea duce la situații tragice.
    În mod normal, o astfel de operațiune costă câteva sute de euro, dar poate depăși o mie, dacă avionul este degivrat de mai multe ori sau dacă soluția folosită este mai concentrată.”
    Un medic din echipa nu poate pleca in ziua respectiva la Oradea, in locul dansului se urca in avion o studenta, Aura Ion. Medicul respectiv este si acum in stare de soc, pentru ca nu s-a urcat in avion si o fata tanara a murit in locul lui. Vorbeste oricui vrea sa il auda, inclusiv taximetristilor.
    Domnul Iovan decoleaza increzator in fortele proprii si cunostintele acumulate, in verticalitatea oamenilor care lucreaza in aeroport si pe care ii cunoaste de ani de zile.
    Presupunere 1: un recipient cu unglicol care s-a folosit la acea degivrare avea concentratia mult scazuta fata de ceea ce scria pe eticheta sau pur si simplu nu a fost amestecat, stocat corect.
    Iovan ajunge deaspura Sibiului, constata ca are ceva gheata depusa insa increderea in oameni si in propriile cunostinte il duc la o concluzie incorecta. Decide sa mearga mai departe si sa degivreze in zbor. Daca unglicolul folosit era bun, ar fi fost o decizie corecta.
    La putin timp dupa, constata ca problemele se agraveaza, un motor nu mai lucreaza iar „turnul de control nu mai reactioneaza”. Presupunere 2: turnul de control il receptioneaza dar nu ii poate raspunde, turnul de control nu il receptioneaza, sau turnul de control il receptioneaza ii raspunde dar Iovan nu recepteaza mesajele.
    Iovan se considera pe cont propriu si ca orice profesionist intr-o asemenea situatie limita decide sa faca tot posibilul sa aduca la sol toti pasagerii in viata. Cunoaste zona, incearca o aterizare si ii reuseste, e adevarat cu o suma de costuri fizice.
    Anunta prabusirea si descopera uluit ca nu este auzit. Studenta Aura Ion este in situatia cea mai grava, i se acorda primul ajutor in afara avionului. Le cerea lui Iovan, la toti pasagerii paraseasc avionul, el fiind constient ca poate exploda.
    Persoana plecata la Oradea afla de accident si dispare. Sefa din Oradea pentru transplanturi descopera ingrozita ca trebuie sa dispara. Presupunere 3: a vorbit prea mult sau nu a vorbit de loc, oricum ii este frica.
    Arafat nu are cum sa demonstreze motivatia pentru care se afla intr-un centru de telemedicina, aflat atat de aproape si totusi relativ departe de Oradea. Se sperie si incepe sa isi acopere urmele.
    La Bucuresti cei ce stiau deja cine este persoana pentru care s-au miscat muntii se impart in mai multe tabere pro sau contra.A se vedea cine a iesit sa vorbeasca in acesta perioada si tabara de care apartine. Unii doresc salvarea medicilor, altii vor ca acestia sa nu poata vorbi niciodata. Se decide lichidarea lor prin non-interventie, avand in vedere ca situatia respectiva a mai fost intalnita.
    Au scapat din vedere locatia accidentului. Tara motilor, unde „si pentru o vaca ratacita se urca oamenii si o cauta in varf de munte, dapai pentru un om sau mai multi”.
    Iovan fiind captiv a pierdut foarte repede caldura corpului printr-o lege a fizicii pe care o stie orice elev de clasa a 5-a. Aura Ion probabil a apucat sa vada ambulanta si a considerat ca lupta ei pentru supravietuire se poate opri acolo, pentru ca deja e pe mainile doctorilor. La intrarea in ambulanta a facut stop cardio-respirator ireversibil.
    Sper din toate acestea noi ceilalti sa tinem mine un lucru. Lupta cu viata se termina cand mori, altfel nu ai voie sa te increzi suta la suta in medici pentru ca dansii nu sunt Dumnezei, trebuie sa lupti si tu.
    Ca profesionist, daca ai avut bafta ca 35 de ani sa nu ai nici un eveniment neplacut, trebuie sa fi de 100 de ori mai atent pentru ca obisnuinta succesului este mai rea decat un esec minor in cariera. Pentru ca esecul te invata ca esti om, ca poti gresi dar, cel mai important, cum sa continui si sa rezolvi situatia chiar si dupa acel esec. Cum sa fi un profesionist mult mai bun dupa aceea, avand o asemenea experienta.
    Un asemenea esec pentru Iovan a facut diferenta intre a mai dori sa traiasca si sa lupte sau sa considere „cu o moarte suntem toti datori” si sa nu mai lupte.
    Ma iertati pentru lungimea postarii… Condoleante familiilor si mult curaj. Am un respect deosebit pentru acesti oameni minunati.

  2. Incompetenta, dezinteres, neimplicare, minciuna, manipulare, demagogie, musamalizare, injustitie. Adica ce au ales romanii la ultimile alegeri parlamentare. De ce ne miram!?

  3. Da, scenariu de Catavencu. Sper ca in CSAT raportul lui Base sa-l faca bucati si sa-i intre mortii in casa pana isi da demisia, daca sunt adevarate acestea: „Ii spune lui Dusa sa mai astepte. Dusa da ordinul sa nu se decoleze, si Ponta nu convoaca comitetul de urgenta”.

  4. Interesant „scenariul”.
    Aparent fără legătură cu subiectul, iaca o părere interesantă, a unui român adevărat: http://eufrosin.wordpress.com/2013/12/15/efectele-neintrevazute-ale-colindului-antisemit-o-victorie-romaneasca/ Răspundeți-vă la întrebarea din final!
    Vorba ceea: „unde dai și unde crapă!” Sau: „socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg.” Ori, poate, cea mai potrivită: „nebănuite îs căile Domnului.”
    Vestea proastă (sau urâtul vis) pentru încă clasicii în viață de pe aici (cacofonia e intenționată și cu dedicație), vajnici lingăi de cizme piraterești, e că va „râde hârb de oală spartă” („claviatura aia cu dinți de rechin” e, deja, din păcate pentru România și români, butaforie). Vorba unuia dintre ei (clasicii în viață, pentru că „gura păcătosului adevăr grăiește”): „mulți văd, puțini pricep”… și ne întoarcem de unde am plecat, șoricei, cloțani, șobolani, guzgani (rozalii au ba), certându-ne care să alergăm mai în față pe calea „aurit” spoită, învârtind roata până cădem lați, pentru ca pisica ghiftuită, sătulă de joacă, să ne culeagă, tacticoasă, rând pe rând, pe cei care nu mai au puterea nici să se mai sperie și s’o ia la sănătoasa. Bine, asta nu’i afectează pe cei care, orbiți de ochelarii de cal, nu văd decât botul pisicii cu dulce viers, bot la gândul căruia li se declanșează visele umede.
    Doamne ajută!

  5. Convocarea CSAT a fost cea mai nevaccinata idee a mitomanului. S-a bagat singur in claviatura cu dinti de rechin a lui TB. Fata de tampeniile facute de el si clica lui (monitorizate sigur de STS) va fi jumulit de fulgi si pene, pus pe rotisor si halit cu mujdei de usturoi ca ingredient. Abia astept sa-i vad muianul dupa sedinta. Finalul se apropie cu pasi repezi.

    • …am ras cu lacrimi ,excelent ,sa dea dumnezeu asa sa se intample !…pare plauzibil articolul! …astept cu nerabdare finalul operatiunii care sta in mainile Presedintelui Basescu!….tacerea lui i-mi spune ca ponta si gasca din guvern isi canta prohodul !

Comentariile sunt închise.