avion smurdNumitorul comun intre cei doi este omul de afaceri israelian Yigal Zohar care patroneaza firma Alfa Air.

In 2012, Raed Arafat a achizitionat pentru SMURD, din Austria, un aparat de zbor pentru care a platit 1 milion de euro din banii contribuabililor.

Este adevarat ca avionul a fost cumparat la mana a doua, cu defectiuni majore la trenul de aterizare, si este acelasi pe care SMURD il inchiria anterior contra sumei de 100.000 de euro pe misiune de la Alfa Air, firma paronata de Yigal Zohar? Este adevarat ca avionul avand defectiuni majore nu a putut fi folosit pentru misiunile de salvare, inclusiv pentru cea din Apuseni?

Tot in 2012, in plina suspendare a Presedintelui Traian Basescu, interimarul Crin Antonescu se deplasa la Timisoara cu un avion privat pentru un miting USL.

Este adevarat ca aeronava cu care Crin Antonescu s-a deplasat la Timisoara apartinea companiei Alfa Air? Cum a ales Crin Antonescu aceasta cursa tinand cont de faptul ca un avion de linie al companiei Tarom ateriza cu o intarziere de cateva minute la Timisoara?

Cine este omul de afaceri Yigal Zohar? Israelianul detine Holdingul Alfa Group din care fac parte companiile Alfa Air, AlfaRom Holding, Autotest, Alfa Air Sevices si Alfa Tech. Compania Alfa Air, care deținea in 2012 o flota formata din sase aeronave, efectueaza curse low-cost, in regim de taxi aerian, care sunt destinate in special oamenilor de afaceri. AlfaRom Holding este o companie care se ocupa cu dezvoltarea imobiliara, iar Autotest executa teste computerizate pentru masini second-hand.

Alfa Air Services avea in anul 2012 un contract cu SMURD pentru transport medical aerian, realizand zboruri la cerere, dar si un sistem de ambulanta aeriana care transporta pacientii in tara si in strainatate. Grupul de companii al lui Yigal Zohar are sediul pe Bulevardul Ficusului nr. 44A. La aceeasi adresa au sediul social grupul de firme condus de Stefan Vuza, unul dintre licitatorii Oltchim, dar si Trustul Intact, apartinand lui Dan Voiculescu.

8 COMENTARII

  1. De-ar cadea si ponta cu avionu si sa-l caute javra aia de arafat .
    ’’ Sangele Aurei Ion si al lui Adrian Iovan e pe mainile tale, Ponta!
    -Tu i-ai dat lui Sebastian Ghita contractul pentru mizeria aia de soft de “localizare” a avioanelor: pentru ca e prietenul tau, deputat PSD si patron la Romania TV!
    -Tu i-ai dat si contractul pentru softul de “localizare” a apelurilor 112, care s-a dovedit tot un dezastru si o spaga mizerabila!
    -Din cauza ta a durat 6 ore pana au gasit avionul prabusit si ranitii au murit de frig, in chinuri neomenesti.
    -Tu ai pus pumnul in gura functionarilor din Ministerul Transporturilor, cand au observat uluiti ca Statul plateste 415.000 de euro , pe un program de calculator care NU MERGE!
    -Tu ai fost ala care a zis superficial: ia lasati-ma cu testarile alea, da-l dracului de soft, ca oricum n-o sa avem nevoie niciodata de el…banu’ sa ne intre…
    -Tu esti responsabil de haosul din institutiile publice care sunt in subordinea ta si de incompetenta directorilor numiti de tine!
    -Tu esti adevaratul vinovat pentru moartea lor – si a tuturor celor care vor mai muri, din cauza ca serviciul 112 nu functioneaza, in Romania.
    -Credeai ca nu se afla? Cum dormi noaptea, Ponta?
    Aura Ion avea doar 23 de ani, comunist nemernic! ’’
    Capitalism pe paine

  2. Iata un comentariu de pe HotNews (site pro Israel/USA)
    –––
    Antena de 406 MHz rupta = Minciuna! (Vineri, 24 ianuarie 2014, 23:23)
    dumitrica [utilizator] i-a raspuns lui MadameDuRecamier

    Un aparat de localizare ELT, cum a fost cel de la bordul avionului pilotat de Adrian Iovan, are antena de 406 MHz atit interna cit si externa, cea exterioara fiind comuna cu antena de 121.5 MHz. Atita vreme cit ELT-ul aeronavei prabusite la Cluj a emis pe 121.5 MHz trebuia sa emita si pe 406 MHz tot cu antena externa de 121.5 MHz. Chiar daca aceasta ar fi fost rupta mai exista pentru 406 MHz o antena interna de siguranta.

    (Unii comentatori spun ca de fapt Romania nu a platit abonamentul COSPAS-SARSAT si acesta ar fi motivul pentru care datele trimise de ELT-ul avionului prabusit au fost ignorate de centrul de la Moscova.)

    Citat dintr-un prospect de ELT:
    „2 ANTENNAS INSIDE
    Not only is the GPS (and its antenna) inside, there is also a 406MHz internal antenna.* Provided the INTEGRA is mounted where it can see the sky, under a canopy or through a composite fuselage, no external antennas are needed at all, though you must fit one if required by mandate.
    * Please note that the internal antenna only transmits on 406MHz.The Integra ELT can transmit on both 406MHz and 121.5MHz through
    an externally fitted antenna.”
    Sursa: cautati cu Google: Kannad 406 INTEGRA pdf

  3. FELICITARI PENTRU CA SCOATETI LA LUMINA ADEVARUL .Poate asa mai vin si romanii de ,acasa ‘intelegand ca NU TOT CE ZBOARA SE MANANCA !

  4. DEZVALUIRE SOCANTA
    Aseara in jurul orei 21.40 fostul deputat PDL Visan a prezentat o hotarare de guvern semnata chiar de ponta si mai multi ministri printre care si dusa (cel ci OZN-urile) prin care in cazuri de accidente similare MAPN este obligata sa intervina. Unitatea din Campia Turzii a fost informata la 20 de minute de la accident, s-a dat alarma in unitate, parasutistii erau deja imbarcati in helicopterul Puma din dotare si astepta ordinul (care nu a venit niciodata) de decolare. Acest helicopter este dotat la cele mai inalte standarde (troliu de 30 metri, personal medical, militari pregatiti, zboara in orice conditii meteo, radar performant cu infrarosii, are chiar si scafandri daca e necesar). Unitatea avea informatii precise asupra locului cu aproximatie de 2 Km. raza. De la Campia Turzii s-ar fi ajuns in max. 15 minute si Iovan si Aura ar fi fost salvati.
    Urmare acestei inactiuni CRIMINALE a guvernului sa cerem imperativ ca Procuratura Militara sa demareze ancheta penala a primului ministru si a ministrului apararii.
    De asemenea in CSAT Presedintele sa-i manance cu fulgi cu tot pe cei doi. De Arafat nu spun decat ca a devenit o cutie de detergent.

    • Daca ne gandim, ca toate urmele au fost sterse, (avionul a fost tras cu tractorul), cine si cum sa mai ancheteze ceva ? Pute tare toata afacerea.

      • Da, afacerea pute a prostie, aroganta, miserupism si habarnism. Tipic pentru ei. Avem proceduri aprobate prin lege care au fost ignorate; in acest caz aveam si mijloacele tehnice si materiale ca procedurile sa fie indeplinite. Uitati-va ce scrie omul asta depre salvarea pe mare, unde procedurile sunt urmate cu sfintenie, dar nu exista mijoace tehnice si materiale pentru a le indeplini:

        http://hipertensiv.wordpress.com/2014/01/24/precum-in-cer-tot-asa-si-pe-mare/

        Vai mama noastra!

  5. Cine este omul de afaceri Yigal Zohar?…veti afla dupa ce o taie in Israel ca a fost ofiter Mossad, ca a venit la furat in Romania – ca cei mai multi dintre „fratii” lui israelieni – ca atunci cind justitia va fi pe urmele lui, o va taia in Israel – ca altii ca el – ca nu-I asa! „evreii” NU extradeaza pe nimeni in lumea GOIMILOR! Asta se va intimpla!
    Pun 100 de dolari jos, contra 10 dolari! symbolic…

  6. Cu alte cuvinte”curatul”Raed Arafat,nu este chiar asa curat!!!Bravo,Cristina!desfaceti itele,luminati mintile celor care-l mai cred „imaculat”.

Comentariile sunt închise.