Getty Image 21Dupa ce negocierile intre presedintele Viktor Ianukovici si liderii opozitiei au esuat, manifestantii pro-europeni au reusit sa ocupe, vineri, un minister si au ridicat o noua baricada in centrul capitalei din Kiev.

Vitaly Klitschko, unul dintre liderii opozitiei, a declarat, joi, dupa negocierile esuate ca „Nu are rost sa mai stam la masa cu cineva care deja a decis sa ne insele. Imi doresc sincer sa nu mai fie varsare de sange. Eu voi supravietui, dar ma tem ca vor mai fi morti”. Cuvantul de ordine printre protestatari in aceasta dimineata este „Extindem Euromaidanul”.

UPDATE – Ora 11.30: In Cernauti, protestatarii incearca sa intre in sediul administratiei regionale, dar trupele Berkut s-au inchis in cladire.

UPDATE – Ora 11:00: Protestele s-au extins in cel putin 5 orase din nord-vestul Ucrainei. Sediile guvernatorilor din Lviv si Rivne au fost ocupate de protestatari. In Lviv au inceput sa se ridice baricade, anunta presa pro-opozitie. Au fost ocupate si sediile prefecturilor din Ternopil, Khmelnytsky si Cherkassy.

STREAM 1

1 COMENTARIU

  1. NU va lasati frati ucraineni! terminai ce ati inceput si apoi ajutati-ne si pe noi sa scapam de IANUCVICI NOSTRI!
    Avem cam 20.000 imprastiati in toata tara’ nu-s mai multi!
    20.000 la inchisoare si uite asa terminam si noi cu generatiile secu si de activisti PCR a lui ceasca!
    Cind luati puterea sa NU faceti greseala noastra sa lsati CUMA ROSIE sa va ia din nou puerea!
    Toti securistii si activistii de partid REBUIE INCHISI,!

Comentariile sunt închise.