Maxima a fost emisa de un fost diplomat si ziarist olandez care sustine ca est – europenii si, mai ales, locuitorii din zona Balcanilor nu au contribuit cu nimic la cultura europeana.

Potrivit Hotnews, Robert van Lanschot scrie in dechiderea materialului , publicat in cotidianul Handelsblatt, ca un prieten de-al sau, din Congo, care locuieste in Bruxelles a spus: „Oameni din Balcani in Belgia? Acestia nu sunt albi!”.

“Daca chiar si africanii vad ce diferenta cultura majora separa vestul si estul Europei, ce sa zicem de restul”, spune van Lanschot. Conform opiniei sale, oamenii din Balcani, cu mici exceptii, fac mai curand parte din zona unui grup cultural mai aproape de Turcia.

„Nimeni din Balcani nu stie ce e un costum Chanel, nu cunoaste arta culinara a lui Bokus, nu stie de Pippi Longstocking, gradinile englezesti, eseurile lui Montaigne, jucariile Lego”, a scris Lanschot in editorialul sau , mentionand ca ar fi necesara o stopare pentru accesul tarilor in UE, care nu fac  parte din algoritmul sau, “pentru ca nu au nimic comun cu Europa”.

30 COMENTARII

  1. Acest individ nu este nici diplomat si nici ziarist nu poate fi numit, Cat despre cultura, ZERO BARAT in 4.
    Pai daca balcanicii nu sunt albi, mai intreb, or fi congolezii albi si noi negri?
    Diferenta de care vorbeste acest individ incult se masoara in ani de dominatie imperialist ape care Tarile de Jos le-au practicat cu succes asuprind si furand peste tot pe unde s-au instalat, asa au prins ei a fi mai bogati si mai “culti” in timp ce noi le tineam spatele de navalirile barbare. Nu s-au sinchisit niciodata sa se intrebe de ce turcii, de ex., nu au ajuns sa faca pasalic la Haga. Ca pana la Viena au ajuns, pe sarbi si unguri i-au calcat si numai noi i-am putut scapa de turci si unde-I azi recunostinta?!
    Noi nu am contribuit cu nimic la cultura europeana? Ce spui musiu de Cioran, de Brancusi, de Eliade, si sunt doar cateva exemple, pe care si azi se bat cu pumnii in piept si si-I reveniduca francezii?
    Si daca nu obisnuim san e intolim numai costume Chanel, etc restul elucubratiilor, este pentru ca nu suntem snobi ca voi.
    Suntem cu multe clase culturale peste voi dar n-avem timp de fandoseli. Daca si comunismul se intindea pana peste acesti infatuati ce se cred, doar ei, europeni, si-ar fi stat acolo cel putin cat a stat pe la noi, basca reziduurile ramase dupa, i-am mai fi vazut noi dandu-se grande.

    • Iata un citat dintr-un articol semnat de dna
      Maria Ciornei: „Câteva consideraţii privind legea fundamentală a comodităţii în vorbire – factor important în evoluţia şi continuitatea limbii daco-române”:
      „…Pornim de la o realitate demonstrată ştiinţific, pe baza unor cercetări ale unor savanţi de prestigiu străini precum americanca specialistă în studii indo-europene, Marija Gimbutas, sumerologul, A.F Kifkin şi nu numai, ca şi a celor români, anume a existenţei limbii pelasge ca limbă originară, cu nucleul de formare în Carpaţi. S-a demonstrat pe baza studiilor transdisciplinare, dincolo de istorie sau arheologie, de consemnările în documentele antice, sau mai târzii, şi pe baza celor mai vechi relicve ale unui craniu găsit recent (anul 2002) întro peşteră din vestul Banatului, analizat şi de laboratoare din Norvegia şi din SUA, că acesta reprezintă cel mai vechi craniu al omului european modern datând de 34-36 de mii de ani.
      Aceştia sunt stămoşii proto – pelasgilor care au întemeiat primul stat mondial, împrăştiindu-se în toate direcţiile atât de la est la vest, de la nord la sudul Europei cât şi în alte continente în Sumer, în India, ba chiar ajungând prin China, până în Japonia; o dovadă este până azi populaţia ainu.”

  2. Eu astept ca acest dobitoc antisemit sa se trezeasca din euforia drogurilor!

  3. Acum ca stiu si numarul de inceput al codurilor de bara la produsele olandeze si benelux(87..)voi refuza cu buna stiinta sa mai cumpar produsele lor de kaka,modificate genetic..si ne mai intrebam de ce se moare de cancer ..atat de mult?!!

  4. Un lucru nu stie acest dobitoc ziarist..daca Mihai Eminescu,ar fi vorbit engleza..ar fi trimis toti asazisii oameni de cultura ai europei,la „cules porumbul”.

  5. Deci uniunea europeana ar trebui sa se compuna doar din state vest europene. Foarte bine! Dar atunci sa-si schimbe numele din UE in Uniunea Statelor Vest-Europene, si nu are nimeni nimic cu ei. Ca nenea Robert are dreptate. Est europenii nu preau au nici in clin nici in maneca cu vest europenii, care au semanat moarte peste tot pe unde au trecut…indienii americani, aborigienii, sud-africanii, sud-americanii….ca sa nu mentionam toate coloniile. Au distrus civilizatii, au sters popoare de pe fata pamantului, au comis holocausturi peste holocausturi pe unde au trecut.
    Olandezii au fost pirati. Asta era indeletnicirea de baza a tuturor olandezilor. Ar trebui sa le amintim ce-au facut prin Indonezia, Prin Surinam, Africa de Sud, etc.

    Si toate din mandria ca sunt cei mai spalaciti oameni de pe planeta. Arata ca niste fantome, dar se simt fantome ARIENE. Mare fudulie cu ei: albi ca varul, cu ochi reci, inalti, slabanogi si frustrati sexual. Cam asta e descrierea. Est europenii sunt specializati pe frauda, iar vest europenii pe PEDOFILIE. Cautati o statistica la agresarea sexuala a propriilor copii, si olandezii conduc degajat!

  6. cati ani dl?Nu cred ca a citit prea mult pacat de varsta sa.Si eu cred ca daca nu erau romanii in calea turcilor acum nu mai emita pretentii.La adresa celor din est cred ca parerea o are din faptul ca noi am trait silit in comunism si ne cred popoare inferioare.Dar in perioada comunismului se citea mult mai mult decat acum.Cum fiecare poate avea o parere…..

  7. Eu pana acum am stat calma la toate maimutariile olandezilor dar acu ‘ m-am enervat urat de tot cine s-or fii crezand astia de vorbesc ca daca nu era Romania in calea turcilor – acum si Olanda era pasalac turcesc.Subscriu sa boicotam produsele olandeze!!!

  8. Dar cine e acest Robert van Lanschot? A auzit cineva de el? E un nimeni cunoscut doar prin barcile care strabat canalele din Olanda.Totusi, e clar ca acest „nimeni” e platit sa faca astfel de declaratii xenofobe.Cu astfel de specimene nu mai poti schimba parerea despre Olanda a parlamentarilor europeni.Din pacate pentru ei nu reusesc sa ascunda evidenta: Olanda si Belgia au intrat intr-un fel de descompunere morala in care homosexualii si lesbienele fac legea, se casatoresc legal intre ei si „cresc” copii pentru viitor.Halal civilizatie!

  9. oare ce este mai rusinos…sa nu ai habar ce inseamana lego sau sa nu ai habar unde si ce tari sunt situate in estul europei cum se intampla la multi cetateni din vest

  10. un idiot, ce credeti ca este acest olandez, asta daca mai traia hitler era undeva in preajma lui, chiar nu e nimeni in Olanda care sa-l puna la punct sau si ceilalti ne vad la fel?

  11. da ce sa-i facem.e de la tigara.a fumat prea mult si combinata cu bere de 12grade l-a afectat iremediabil.aberatii.cum fac ei sa publiceasemenea idiotenii.-mai bine s-ar uita in ograda lor ca musulmanii iii cuceresc si vor influenta pe viitor si europa

  12. E clar ca cultura europeana e pana unde s-a raspandit crestinismul.
    Dar cultura europeana a tarilor civilizate, s-a raspandit numai pana unde a ajuns catolicismul.
    Uitativa grecii au mult pana la Olandeji, cu toate ca sau nascut mai devreme.

  13. Of Dne de aceea ofera studii tinerilor romani in vest pt ca nu au capacitate sau le este frica de noi ,cred ca ar fi inteligent pt el sa ne studieze putin si apoi sa comenteze asa se dau de gol cat de emancipati sunt aiaiai…

  14. De vreo 50 de ani incoace est-europenii fac toate muncile de jos in Europa de Vest. De materia cenusie importata frecvent din aceste tari sa nici nu mai vorbim. Daca nu ar fi existat turcii, grecii, sarbii, bulgarii, romanii samd aceste tarii nu ar fi fost astazi la nivelul la care sunt. Parerea mea este ca avem doua Europe. Cea din est e perceputa ca fiind „second hand”. Sa le fie rusine acestor „legumicultori” ai Europei care au facut praf notiunea de leguma. Si sa nu uite nici capitolul cu „coloniile”. Nu le face cinste ca s-au imbogatit jefuindu-i pe altii doar ptr. ca aveau o alta culoare.

  15. ….cu ce era incaltat..van-nustiucum asta…cu sabotii de lemn….opincile noastre erau din piele….vorba lui Alexa..”au si ei idiotii lor”..!!!

  16. Olanda ca expresie a europenismului: pishoare publice in vazul lumii in centrul Amsterdamului, miros de urina, droguri, travestiti, prostituate in vitrine la mezat. Iata adevaratii europeni!

    • Eu nu ma mir de ignoranta unor vestici,se datoreaza vanitatii.Multumim Domnului ca ne-a ferit de a cadea in acest pacat.Sunt de cativa ani in Italia si am gasit un site italian imens care trateaza printre altele istoria Italiei,din cele mai vechi timpuri.Am tradus o mica,extrem de mica parte:

      Anii 3000-2000a.C-E inceputul unei perioade in care se intampla in Europa intense migratii ale populatiilor din marile civilizatii orientale care,in cursul unei scurte perioade schimba fizionomia populatiilor din toata peninsula italiana.Directiile catre italia sunt doua,impartite dupa perioada:
      Catre 2000a.C din est si din centrul Europei Dunarene,coboara in Italia numeroase grupuri indo-europene provenite din arealul balcanic(Delta Dunarii,Marea Neagra),in timp ce,un mileniu dupa,din sud,de catre mare,urca pe coastele italice alte grupuri de indo-europeni,chiar daca astea ultimele sunt diferite de primele,dpdv al culturii.Provin din diverse areale:Egeea,Anatolia,coastele libano-palestiniene.O populatie cu o organizare socio-politica mult diferita de a primelor grupuri,chiar daca etnic afini.
      Si daca,pe de o parte sunt mai evoluati dpdv intelectual,pe de alta parte inauntrul lor,in tarile de provenienta,politic vorbind,sunt deja formate de circa doua milenii,primele lupte intestine pentru expansiune si cuceriri teritoriale,care au provocat deja pe anticele lor teritorii formarea sau distrugerea de imperii,lasand in urma deja 2-3 milenii de civilizatie si buna organizare politica.E vorba de sumerieni,akadieni,babilonieni,asirieni,etc.,ca si mult mai limitatii egipteni.
      Acestia ultimii,desi stabiliti pe un imens teritoriu fluvial si avand in fata Mediterana,nu au vocatia nici a navigarii,nici a emigrarii.Sunt toti Nilo-dependenti.Ca urmare,o civilizatie inchisa,fara sinergii cu alte culturi,sau alte formatiuni sociale si politice(chiar daca erau vecini,iar cu unii aproape in contact,ca de ex.civilizatia traca(de la Varna,la Marea neagra),care astazi e indicata ca fiind mai antica decat cea egipteana.Cu aceasta din urma,fara indoiala ca a avut totusi contacte.
      Primii de care vorbeam (impropriu-zisi danubieni),prealpinii palafiticoli(lacustrii probabil s-ar traduce,n.m)incepura sa coboare in Campia Padului,extinzandu-se mai ales in Veneto,apoi in Apeninii Bolognesi,apoi pana in Lazio.
      A doua grupa(sositi via mare)ating primele coaste italiene,Puglia,Sicilia,Calabria,Sardegna.Peninsula o ajung mai tarziu,navigand in Tireniana,asezandu-se in Umbria si Toscana.Dupa cateva secole urma al doilea val migrator,tot din zona Marii Egee,care se stabili in regiunile meridionale,creand asa-numita Magna-Grecia.
      Dar sa ne intoarcem la palafiticoli.
      Anul 1500a.C-In nordul peninsulei,cu mult inainte de epoca bronzului(2000-1500a.C),pe colinele Alpilor apar in Italia asezamintele unui popor avand primele locuinte in palafite.Initial pe laturile vestice ale ale nordului Alpilor,apoi in decurs de 500 de ani se stabilira si pe lacurile prealpine.acestia se stabilira initial pe Lacul Garda(in apropierea Lacului Leda,sunt inca resturile unui intreg sat pe palafite).Succesiv se extinsera imprejur pana a atinge Lacul Viverone in Vercellese,dar mai ales prezenti in zonele Peschiera,Val Camonica,mantova,Veneto.In aceasta din urma regiune,omul palafiticol,din motive ce ne scapa(poate climatice)abandona teritoriul prealpin,gasind refugiu in Campia Veneta;si e unicul teritoriu unde nu a incetat vreodata sa locuiasca si sa exercite timp de 3500 de ani,fara intrerupere,pana in zilele noastre,arta palafiticola in laguna,la Venetia(care e apoi originea unui singular si pretios izolament in secolele urmatoare,favorizand astfel nasterea unei mentalitati foarte autonomista ce rezista si astazi).
      Locuitorii acestei bogate culturi palafiticole(Polada),catre 1200a.C,cu exceptia asezarilor din laguna Venetiei,ditrodata abandoneaza Campia Padului si incep sa coboare in peninsula,contribuind nu putin la revigorarea civilizatiei Apeninice Villanoviana autohtona si a tuturor celorlalte civilizatii prezente in spatele Apeninilor.
      Purtand nu numai un tip de constructie deosebit(zisa cultura terramare),sate cu solide case rectangulare cu structura liniara,cat si originala lor cultura,revolutionara!
      Diferenta tehnologica dintre cultura palafiticola si cea din restul peninsulei era foarte marcanta,asa cum vom vedea.
      Dar chiar din aceasta cauza ramane un mister aceasta brusca disparitie a asezarilor stabile de terramare si palafite din zona de nord a fluviului Pad.Teritoriu care se depopuleaza(celtii il invadeaza de-abia in secolul al V-lea a.C).Coborarea lor la sud de Pad(1200-1000a.C)produce o mare mutatie in tabloul Italiei protoistorice.
      Asistam la un dublu fenomen:o mare unificare culturala contemporana(ex.ceramica avand aceleasi caracteristici se gaseste -imediat dupa aceasta perioada migratorie-de la un capat al altuia al peninsulei,cat si o nastere brusca de culturi regionale,care desi datoare celei care le crease,explodeaza ca si cum ar fi posedat o creativitate si o ingeniozitate latenta timp de milenii.Explodeaza si devine imediat distincta ,avand caracteristici proprii.Caracteristici care,chiar daca dupa cadera Imperiului Roman urmara secole de intuneric,raman in stare latenta si reexplodeaza iarasi in in Italia asezamintele unui popor avand primele locuinte in palafite.Initial pe laturile vestice ale ale nordului Alpilor,apoi in decurs de 500 de ani se stabilira si pe lacurile prealpine.acestia se stabilira initial pe Lacul Garda(in apropierea Lacului Leda,sunt inca resturile unui intreg sat pe palafite).Succesiv se extinsera imprejur pana a atinge Lacul Viverone in Vercellese,dar mai ales prezenti in zonele Peschiera,Val Camonica,mantova,Veneto.In aceasta din urma regiune,omul palafiticol,din motive ce ne scapa(poate climatice)abandona teritoriul prealpin,gasind refugiu in Campia Veneta;si e unicul teritoriu unde nu a incetat vreodata sa locuiasca si sa exercite timp de 3500 de ani,fara intrerupere,pana in zilele noastre,arta palafiticola in laguna,la Venetia(care e apoi originea unui singular si pretios izolament in secolele urmatoare,favorizand astfel nasterea unei mentalitati foarte autonomista ce rezista si astazi).
      Locuitorii acestei bogate culturi palafiticole(Polada),catre 1200a.C,cu exceptia asezarilor din laguna Venetiei,ditrodata abandoneaza Campia Padului si incep sa coboare in peninsula,contribuind nu putin la revigorarea civilizatiei Apeninice Villanoviana autohtona si a tuturor celorlalte civilizatii prezente in spatele Apeninilor.
      Purtand nu numai un tip de constructie deosebit(zisa cultura terramare),sate cu solide case rectangulare cu structura liniara,cat si originala lor cultura,revolutionara!
      Diferenta tehnologica dintre cultura palafiticola si cea din restul peninsulei era foarte marcanta,asa cum vom vedea.
      Dar chiar din aceasta cauza ramane un mister aceasta brusca disparitie a asezarilor stabile de terramare si palafite din zona de nord a fluviului Pad.Teritoriu care se depopuleaza(celtii il invadeaza de-abia in secolul al V-lea a.C).Coborarea lor la sud de Pad(1200-1000a.C)produce o mare mutatie in tabloul Italiei protoistorice.
      Asistam la un dublu fenomen:o mare unificare culturala contemporana(ex.ceramica avand aceleasi caracteristici se gaseste -imediat dupa aceasta perioada migratorie-de la un capat al altuia al peninsulei,cat si o nastere brusca de culturi regionale,care desi datoare celei care le crease,explodeaza ca si cum ar fi posedat o creativitate si o ingeniozitate latenta timp de milenii.Explodeaza si devine imediat distincta ,avand caracteristici proprii.Caracteristici care,chiar daca dupa cadera Imperiului Roman urmara secole de intuneric,raman in stare latenta si reexplodeaza iarasi in Renastere ca in nicio alta parte a lumii.
      Dar factorul cel mai important e ca purtatorii acestei culturi au o vestita organizare socio-politica.
      E o societate mai articulata,nu mai e patriarhala,ci e deja prezenta in interiorul ei o neta distinctie intre contadini,lucratori ai artizanatului,ai comertului si insarcinati cu apararea.Unul di cele mai mari centreale acestor expalafiticoli,dupa fuga din lacurile prealpine,va rasari la Este(cultura atestina)(interesant muzeul sau)
      Uniti in jurul terramarinilor din Emilia,se formeaza o adevarata civilizatie urbana,generand o cultura unca aristocratica oraseneasca,care in restul peninsulei in aceasta perioada era inca necunoscuta.Si e ,poate PRIMA ADEVARATA ITALIE.
      Influenta acestor institutii se va face imediat simtita cand la aceste populatii,aproape contemporan,se alatura cei veniti din sud:etruscii si grecii.Acestia sunt ,totusi,mai inchisi in relatiile lor cu populatiile locale,cu un tip exclusivist de politica in interiorul societatilor lor,cu vocatia de a nu integra populatia locala,din contra,pe cat posibil de a exercita o pozitie de puternica dominare coloniala.Pe scurt,se comporta ca niste stapani,ignorand indigenii,sau la limita angajandu-i ca servitori.
      Asta spre deosebire de primii(expalafiticolii)care au mai multa disponibilitate de a coordona propriile actiuni in asa fel incat sa mentina la un nivel tolerabil conflictele,reusind deci sa fuzioneze cu populatiile cu care vin in contact,pe cand etruscii opereaza discriminari,populatia locala fiind exclusa de la viata politica si civila.Asezamintele sunt tipic colonialiste.
      Acest fenomen nu e pasager ci permanent si e determinant pentru viitorul peninsulei.
      In Italia,in cursul secolelor succesive vor interveni multe modificari de granite,dar structura regionala a multor culturi locale nu va suferi de acum incolo nicio schimbare.
      Cateva linii se stabilesc intro forma permanenta:in cultura,in etnie,in limbaj.Neschimbate chiar si in maruntisuri,in ustensile,in ceramica,in decoratiuni.Si daca ai ocazia,poti sa observi ,ca si in agricultura descoperim si azi aceleasi capite de fan in Friuli,in Valea Padului,in Toscana,in Lazio sau in Puglia.
      Ca sa nu mai vorbim ca anumite ritualuri din lumea agricola iau nastere tot in aceasta perioada,ritualuri foarte particulare si care au supravietuit.
      Pentru a constata provenienta,originile sau nasterea indigena,cel mai bun test mondial ramane „Ramul de Aur”al lui Frazer.
      Aceste populatii palafiticole in 1500a.C cultivau graul,canepa,pomii fructiferi si au o buna cunoastere a vinului(extrageau pana si un distilat),era deja prezent tesutul inului,multe pumnale si axe de bronz(primele aparute in Italia)de excelenta factura(pumnalul descoperit la Peschiera are acelasi maner cu unul descoperit in Casa negustorului de ulei din Micena,intrun mormant din 1500a.C).Putem deci intui de unde provin.
      Dar lucrul extraordinar e ca deja ingrijeau animale:inafara de caini,pisici si pasari,cresteau cai(primii in Italia),magari,boi,porci,capre si oi.
      Obtineau astfel un bogat necesar alimentar,care nu mai depindea(de un mileniu,deja)de vanatoare.De fapt de ce sa-si iroseasca energia cu vanatoarea,cand o puteau utiliza in activitati agricole,pastorale si mestesugaresti.Asfel incepusera sa-si formeze adevarate si proprii sate,cu locuitori diversificati in varii ocupatii si deci cu o adevarata ierarhie in atributii.
      Dominanta e ocupatia de aparare,deci nasterea de grupuri de vanatori nu de animale,ci vanatori de oameni,atat pentru a se apara cat si de a ataca pentru cucerirea de noi teritorii.
      Interesante si pretioase sunt marturiile din Muzeul Palafiticol din Ledro.Merita intr-adevar pentru cine vrea cu adevarat sa cunoasca zorii civilizatiei in peninsula Italiei,cu 600-800 de ani inaintea sosirii etruscilor,grecilor,iar in Valea Padului,a celtilor(de romani numiti gali).
      Intro forma cu totul autonoma,chiar daca radacinile ambelor civilizatii sunt tot josul Dunarii,Marea Neagra-Marea Egee.Acesta e confirmat de ustensile,ceramica,dar mai ales de prelucrarea metalelor si de stilul lor de viata ,decis superior oricarui alt grup prezent in aceasta perioada in peninsula pana la fatidicul an 1000a.C

  17. Locuitorii Olandei îşi spun DUTCH ,se citeşte DACI ,dar tot aşa cum le spunea strămoşilor noştri DACI. O spun nu numai eu ci şi regina Danemarcei cu ocazia unei vizite la Bucureşti în zilele de glorie ale lui Ceauşescu. Dar nu numai atât ,chiar şi rezonanţa limbii lor este aceiaşi cu aceea a celor câteva cuvinte ce le ştim de la daci.Putem deci zice oare că afirmaţiile relative la est europeni sunt deopotrivă valabile şi pentru fostul diplomat olandez sau că acestea nu îi privesc pe români?

  18. Poate va mai prind ca, cumparati lalele si morcovi de la olandezi!
    Eu spun ca nu ar fi rau sa vina multi olandezi in Romania sa cumpere produse traditionale si de artizanat de la noi.

    • Ma scuzati dar un embargo pe florile olandeze ma baga in faliment. Cu ce sunt eu de vina ca romanii nu se pricep sa faca sere,sa produca flori..??
      Cu ce a gresit olandezul de rand care face afaceri cu romanul de rand….CVtudor al nostru este vocea tuturor romanilor??? Nu..ci este vocea unor extremisti…la fel si in cazul olandezilor.
      Politica externa a Ro trebuie sa fie mai ferma, mai vocala la adresa Olandei. UE se vrea SUE…atitudinea lor condescendenta nu le face bine…daca vor cultura si eleganta sa se uite in bordelurile lor, la drogatii lor…si vorbim dupa…de bine de rau…suntem o tara cu tenta conservatoare si inca se mai tin la traditii,obiceiuri si o minima decenta.
      Olanda se face vinovata ca accepta asemenea comportament…se face vinovata ca permite ca vocea lor sa fie a unor extremisti…

      Politica e complicata…dar sunt sigur ca se gasesc parghii de a face o tara sa taca..si sa-si ceara scuze…Domnule Diaconescu, Domnilor Europarlamentai..luati masuri!!!

  19. da, noi din balcani nu avem nimic in comun cu europa…bine ca au cei din congo,cultura lor se vede ca e cam la fel

  20. Cine spunea că există doar un CVTudor se înșela. Uite că au și olandezii unul. Cred că în timp ce compunea iritantul articol, nea ăsta Robert van Lanschot îsi înfigea din când în când laleaua în brânză (olandeză desigur) și rămânea mut de deșteptăciunea sa. Mai trebuie sa-și încheie articolul cu „Sieg Heil” și era „perfect”.

  21. Bravo,domnule,suntem de 2000 de ani pe acest pamant,se vorbeste ca de la noi a plecat civilizatia europeana,ca suntem tara sfanta,si apare orice posibila „facatura” cu asemenea afirmatii.BRAVO,OLANDA.
    DRAGI ROMANI,NU MAI CUMPARATI PRODUSE OLANDEZE
    PANA CE OLANDA NU-SI CERE SCUZE IN MOD PUBLIC SI DEZPAGUBESTE ROMANIA PENTRU NEDREPTATILE CE NI LE FAC.

    • Bokus??????

      Olandezul asta pute de-atata cultura.
      Din moment ce renumitului bucatar francez Paul Bocuse, ii spune Bokus…e clar.
      Mai lipsea sa ne aminteasca de Leonardo Da Vinki sau de Shakispiri si „tocana de cultura” era perfecta ))))

Comentariile sunt închise.