DSC_0037In jurul orei 19 mai multi jandarmi au intrat intr-un bar din comuna Pungesti si i-au retinut pe toti cei care se aflau acolo. Jandarmii nu au oferit nicio explicatie celor peste 20 de persoane retinute printre care se regasesc avocati si jurnalisti. Toti au fost bagati in duba Jandermeriei. Vlad Ioachimescu a transmis telefonic ca si el si Claudiu Craciun au fost batuti cu bestialitate dupa ce au fost bagati in duba.

Pe Facebook au aparut mesajele disperate transmise de protestatari.

Amira Hameed: „S-a lasat intunericul in Pungesti si au inceput adevaratele abuzuri. Jandarmii ridica toti oamenii de pe strazi, din case, din birt. Atat sateni cat si oraseni. Un satean a fost luat din casa si batut. Vlad loachimescu si Claudiu Craciun au fost batuti. Hetti alearga, pe strazi, ca sa nu fie prinsa de jandarmi. Sa ne intelegem… jandarmeria a iesit in noapte ca sa culeaga din protestatarii ramasi, aia pe care nu au reusit sa ii indubeze pe zi. Nimeni nu este in siguranta, nici macar presa… Raspanditi statusul situatiei… Altfel nimeni nu stie ce ni se intampla. Daca avem telefoanele inchise inseamna ca ne-au luat in duba si ne-au dus la sectie…”.

7 COMENTARII

  1. Apel la inimile jandarmilor sa refuze ordinele si sa lase scuturile si armele jos …

  2. De ce bați țăranii, la ei acasă, Victor Ponta?

    Publicat pe 7 decembrie 2013

    lucian-avramescu Știrea care m-a cutremurat a fost, acum ceva vreme, că Băile Felix, bucurie caldă a pământului românesc, miracol subteran vindecător, sunt în pericol de deces. Izvoarele raiului nostru subpământesc vor fi retezate – riscul este uriaș – prin exploatarea gazelor de șist, exact acolo de unde pornește, spre suprafață, miracolul. Merită domnule Ponta? Pe Băsescu nu-l mai întreb fiindcă l-am întrebat degeaba. Azi face un joc dublu, dar în vânzarea subpământului pe o iluzie de câștig pentru țară și o avere presupus uriașă pentru buzunarul personal, coabitați perfect și vă dați mâna pe sub mormintele părinților noștri și, cred, și ai voștri. Merită? De ce merită Victor Ponta? Că ți-ai pus țara în cap puțin îți pasă. E treaba ta. Nu mă poate lăsa indiferent însă măgăria pe care ai spus-o că la Pungești nu sacrifici legea pentru 20 de inși, pentru 50 de inși, pentru 100. Care 50 de inși? Ne-ai numărat tu pe cei care suntem solidari cu plăieșii moldoveni care nu riscă, după ce și-au dat pe nimic industria, economia cu totul, averile de deasupra, să-și sacrifice izvoarele? Izvoarele de apă – și apa e viață – pleacă de unde bagă niște patroni străini, sfredelul sondelor cu otravă. Patronii ăia își aduc pentru ei cu avionul mâncare ecologică de la distanțe uriașe de exploatările șistice. De ce nu trăiesc ei în mediul pe care-l propovăduiesc și pe care țăranii din Pungești îl refuză? De ce nu mănâncă ei pești din lacurile cu cianuri, lăudate de ministrul culturii, unul dintre servitorii tăi? Există riscul ca acele izvoare subterane să nu mai fie pure și să nu mai fie deloc, Victor Ponta. Merită, premierule, ajuns premier fiindcă ai criticat aventura de a ne otrăvi subpământul? Ce-ți dă ție siguranța că nu comiți o crimă? De ce spui, și văd că ai și trecut la treabă, că organele vor reinstaura legea? Da, cu pulanul jandarmeriei, la Pungești, s-a trecut la cotonogirea protestatarilor. De ce-i bați pe țărani la ei acasă Victor Ponta?

    Nu uita că și vălvătaia de la 907 a plecat tot de prin Moldova. Nu mai avem nimic Victor Ponta. Băsescu și alții asemenea, aflați la putere de douăzeci și ceva de ani, au vândut și pierdut România la zaruri și la joc bețiv de cărți. Tu ai devenit ei. Iar unii scriu – citește mii de mesaje – că ești mai ticălos ca toți. De ce faci asta măi băiatule? Nu ți-e rușine? De ce bați mă țăranii la ei acasă fiindcă își apără izvoarele? Și nu mă refer acum doar la izvoarele de apă.
    http://ampress.ro/editoriale/de-ce-bati-taranii-la-ei-acasa-victor-ponta/

  3. Sa le fie rusine ticalosilor din politica ultimilor 65 de ani.La noi din pacate raul are radacini vechi si adinci!
    Fac u apel la JANDARMERIE si la servicile secrete sa treaca de partea poporului pina nu e prea tirziu.Nu pot umili la nesfirsit bunul simt al majoritati.
    Cit de curind va veni si ziua platelor dupa fapte.
    Cum este posibil ca prea inaltele fete bisericesti sa-l decoreze pe PINOCHIO PONTA cu cea mai inalta decoratie a biserici?
    Pentru ce merite ?pentru saracirea tari ?pentru alungarea tinerilor din tara ?
    pentru umilirea pensionarilor dupa o viata de munca in fabrici?

    • Ce fete bisericesti e un clan si acolo,o sa va povestesc intr-o zi ce inseamna o biserica in italia…majoritatea au terenuri de fotbal,mese de ping-pong organizeaza partide de fotbal.De cind am vazut ce este aici nu am mai platit nimic la biserica

  4. LA BUCURESTI!!! Cu masina mica, microbuz, tren, avion, elicopter, caruta sau pe jos ca inaintasii! Luati-va haine groase si de-ale gurii. Nu vor putea bloca transportul in toata tara… A sosit timpul! Ne vedem la guvern, la parlament, „la fantana”, „la statui” sau unde mai sunt stransi romani!

Comentariile sunt închise.