Printr-un comunicat de presa RMGC sfideaza raportul Comisiei pentru Rosia Montana si anunta ca asteapta adoptarea rapida a cadrului legislativ general pentru ca dezvoltarea proiectului sa poata incepe in prima parte din 2014.
„Raportul Comisiei parlamentare a venit la capatul unor dezbateri transparente, in care opinia publica a avut ocazia sa fie informata cu privire la proiectul Rosia Montana. Raportul comisiei este profesionist si cuprinzator si ne bucuram ca, dupa multi ani de asteptare, s-a desfasurat o analiza serioasa a acestui proiect minier, in toate aspectele sale. Apreciem concluzia Comisiei, care recomanda completarea cadrului legislativ actual din Romania cu masuri care sa stimuleze implementarea unor proiecte miniere de asemenea amploare”, arata marti compania Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), intr-un comunicat de presa.
RMGC spera ca noul cadru legislativ sa permite dezvoltarea industriei miniere din Romania si atragerea de investitori.
„Asteptam adoptarea rapida a cadrului legislativ general, pentru ca dezvoltarea proiectului minier Rosia Montana sa poata demara in prima parte a anului 2014, iar impactul economic pozitiv al repornirii mineritului in Romania sa se faca simtit in intreaga economie”, se mai arata in comunicat.
Comisia parlamentara speciala a respins, luni, cu 17 voturi „pentru” si doua abtineri, proiectul Guvernului pentru exploatarea miniera de la Rosia Montana.
Chiar daca proiectul Guvernului a fost respins in sedinta de luni seara, liderii USL au convenit sa elaboreze o lege separata privind exploatarile miniere. Potrivit unor surse parlamentare, exista in continuare o diferenta de viziune intre PSD si PNL. Social-democratii ar dori ca noul proiect sa includa articole care sa permita inceperea exploatarii de la Rosia Montana, chiar daca zacamantul din Apuseni nu este mentionat explicit, in timp ce liberalii se opun unui asemenea subterfugiu, anunta Romania Libera.
Atentie, zic, mare atentie la perioada urmatoare de sarbatori ! Tradatorii de neam si tara sunt in stare sa se intruneasca pe …25 decembrie a.c. sa-si faca mendrele !
Daca guvernantii mandatati de noi, platiti de noi, pusi in cele mai inalte demnitati, avand puteri discretionare…TRADEAZA pe cei carora le datoreaza aceasta onoare, pe care o terfelesc…ce pretentie sa avem de la o companie particulara, in limba dupa inavutire, care a spaguit in toate partile?
Vor avea politicienii „curaj” s-ai impiedice sa exploateze RM…dupa spagile primite?
Evident ca nu cedeaza dupa cata spaga au dat. Parlamentul trebuie tinut sub presiune permanenta si trebuie obligati sa legifereze interzicerea exploatarii pe baza de cianuri. De asemenea introducerii Rosia Montana in patrimoniul UNESCO.
La urmatoarele alegeri suprimarea tuturor baronilor locali prin vot democratic. Aceasta e datoria sfanta a tuturor romanilor.
RMCG nu sfideaza raporul comisiei. Raportul este un „false flag” in batalia impotriva poporului roman, batalie in care steagul de lupta al invadatorilor este purtat de insisi conducatorii nostri autoalesi. Guvernul se poarta cu sfiala fata de corporatii. Ce nu imi dau eu seama este daca asta se intampla din prostie – cred ei ca asa e bine pentru noi – sau cu rea vointa – stiu cum stau lucrurile dar nu-i intereseaza decat sa se îngrădeasca „cu-averea şi mărirea în cercul lor de legi” (Eminsescu). O alta intrebare ma pune pe gand: suntem noi constienti ca suntem sub ocupatie straina? si daca da, cati dintre noi sunt dispusi sa isi dea viata cum au facut-o parintii si bunicii nostri? Povesti, nu?
Nu este nevoie ca cineva sa isi dea viata, nici macar unul singur. De ce trebuie sa inciti la violenta ? Ce, crezi ca violenta este singurul raspuns ? Lupta eficienta se poarta pasnic si se duce psihologic , nicidecum cu violenta. Romania a fost cucerita lent dar sigur pe cai pasnice. Hristos a spus ca cine seamana vant, va culege furtuna. Furtuna populatiei nu trebuie sa fie sub nici o forma o manifestare violenta , ci o mobilizare masiva la nivel de tara de a protesta pasnic. Iar daca protestele sunt ignorate, asa cum au fost ignorate cele impotriva exploatarii minere, atunci se va renunta la prosteste si se va trece la actiuni de solidaritate. Putem expulza o companie petroliera din Romania doar refuzand sa ii mai cumparam produsul. Putem face la fel cu orice alta companie de stat sau privat si cu orice alt serviciu. Puterea este in mainile celor multi si saraci, in Romania. S-au strans 15.000 de oameni pentru Rosia Montana ? Dar daca 1.500.000 de soferi ar renunta sa mai alimenteze de la Petrom ? De la Lukoil, de la Mol ? Solidaritatea masiva a romanilor e similara efectului unei bombe nucleare. Chiar as vrea sa vad initiative de acest gen pornite.
Scurt si la obiect: Plecati, haita de ratati!
Ăsta este „sfarsitul” sesonului 1. Trebuie să ne pregătim pt. sesonul 2.
Era clar că n-or să cedeze monstrii. Pană la urmă va fi nevoie să iasă toate masele afară.
Comentariile sunt închise.