angela_nicolaeSeful Biroului Relatii Internationale din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, magistratul Angela Nicolae arestata pentru coruptie in dosarul “Mafia carnii”, a fost surprinsa in interceptarile telefonice din dosar in timp ce se lauda ca are mare influenta asupra procurorului general al Romaniei, Tiberiu Nitu, scrie Romania Libera.

Potrivit Romania libera, din convorbirile interceptate ar rezulta ca Nicolae si-a construit o aura in jurul relatiei ei cu procurorul general. Era fericita ca are o “mare influenta” asupra lui Tiberiu Nitu.

Intr-o alta convorbire, Nicolae se lauda ca procurorul general Nitu i-a prelungit delegatia pe functia de sef al Biroului Relatii Internationale din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

De altfel, in aceasta calitate de sef al Biroului Relatii Internationale, Angela Nicolae l-ar fi insotit pe procurorul general intr-o deplasare la Moscova.

Reamintim ca numirea lui Tiberiu Nitu in functia de procuror general al Romaniei a generat scandaluri de presa din cauza ca acesta nu avea profilul necesar unei astfel de functii, nu avea nici un rechizitoriu facut, nu cunostea bine legile, dupa cum a rezultat din interviurile date in fata membrilor CSM.

Prima incercare de numire, facuta de fostul ministru al Justitiei Mona Pivniceru, a esuat. El a fost numit abia dupa ce a fost propus de premierul Victor Ponta, care ocupa provizoriu si fotoliul de ministru al Justitiei.

Procurorii DNA arata ca in perioada 2012-2013, Angela Eugenia Nicolae a pretins si primit de la invinuiti, in mod repetat, la diferite intervale de timp, direct si prin intermediul fiului sau, sume de bani intre 2.000 lei si 5.000 lei, lasandu-i sa creada ca, prin calitatea de procuror sef birou la PICCJ, Angela Eugenia Nicolae va putea influenta obtinerea unor solutii favorabile in dosarele penale in care erau cercetati pentru infractiuni de evaziune fiscala.

“Un mod de operare similar, a fost folosit de inculpata Nicolae Eugenia Angela si in raporturile cu o alta persoana, administrator si asociat in mai multe societati cu profil agricol. Astfel, la data de 28 mai 2013, persoana respectiva a apelat la Nicolae Eugenia Angela care i-a promis ca va interveni pe langa un prim procuror al unui Parchet de pe langa Judecatorie, pentru a-i facilita unui prieten obtinerea unei solutii favorabile in dosarul penal in care era cercetat pentru savarsirea infractiuni de conducere sub influenta bauturilor alcoolice si vatamare corporala din culpa. Ancheta penala a fost finalizata, dar nu in sensul promisiunii facute de Nicolae Eugenia Angela, ci in sensul trimiterii in judecata a persoanei cercetate”, mai sustin procurorii anticoruptie.

Comentariile sunt închise.