radu_moraruRadu Moraru, patronul postului de televiziune Nașul TV, s-a dezlănțuit la CNA. Moraru s-a arătat revoltat de faptul că forul audiovizualului i-a respins o contestație privind excluderea postului Nașul TV din rețeaua digitală a UPC.

Radu Moraru a venit astăzi în fața Consiliului pentru a contesta un raport al inspecției CNA, realizat împreună cu ANCOM, dar și pentru a cere rediscutarea unei reclamații din 26 septembrie. În urmă cu aproximativ o lună, patronul Nașul TV a reclamat la CNA faptul că UPC i-a scos postul de programe din grila digitală, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

“Nu sunt suficienți oameni în stradă? Vreti sa ieșim și noi în stradă? Multmim frumos, vom fi acolo!”, le-a spus Radu Moraru membrilor CNA, după ce a aflat că i-a fost respinsă contestația.

Florin Gabrea, membru CNA, a fost cel mai afectat de “ieșirea” lui Radu Moraru.

“Este cel puțin neelegant ceea ce faceți aici. Organismul CNA-ului este unul deliberativ. Ați comis o chestiune nepermisă”, i-a spus Gabrea lui Radu Moraru.

Florin Gabrea a mai spus că deja “a devenit o modă” ca diverși oameni să se ia de CNA, și l-a menționat și pe Rareș Bogdan, de la Realitatea TV.

“Domnul Rareș Bogdan face același lucru, vine și tratează pe toată lumea ca pe niște gunoaie. (…) E o modă acum <ia să ne luăm noi de CNA că și-așa nu e bun de nimic!>”, a mai spus Florin Gabrea după ce Radu Moraru a părăsit sala de ședință.

Câteva fragmente din schimbul de replici dintre Radu Moraru și membrii CNA:

Radu Moraru: Aveți probele video, că unii abonați ai pachetului digital al UPC nu recepționează canalul Nașul TV. Este inadmisibil, este o situație fără precedent. Acel domn este un mincinos (reprezentantul CNA care a făcut raportul de inspecție – n.r). Cred că vreți să ne scoateți în stradă.

Florin Gabrea, către Radu Moraru: Este cel puțin neelegant ceea ce faceți aici. Organismul CNA-ului este unul deliberativ. Ați comis o chestiune nepermisă.

Radu Moraru: Este inadmisibil să tolerezi un raport mincinos! (se referă la raportul făcut de serviciul de inspecție al CNA). Nu sunt suficienți oameni în stradă? Vreti sa ieșim și noi în stradă? Multmim frumos, vom fi acolo! Suntem la câțiva metri de Calea Victorie. Este o situație fără precedent!

Florin Gabrea: Nu se poate să tolerați așa ceva, are la dispoziție toate căile legale. S-ar putea să aibă dreptate, s-ar putea să nu aibă dreptate, oricum ar fi nu trebuie să i se permită să reacționeze astfel.

Monica Gubernat: Acesta este încă un abuz, o nouă presiune asupra CNA

Laura Georgescu: Îmi pare rău că v-ați enervat, domnule Gabrea. Atâta timp cât colegi de-ai noștri alimentează povești din interior, asta este parte a ceea ce se întâmplă în CNA.

Florin Gabrea: Domnul Rareș Bogdan face același lucru, vine și tratează pe toată lumea ca pe niște gunoaie.

Lorand Turos: Eu, personal, refuz orice presiune, inclusiv cea de mai înainte. Și eu consider că e presiune.

Florin Gabrea: Au fost amenințări directe.

Laura Georgescu: De ce sunteți astfel de marcat, nu este pentru prima oară când se întâmplă așa ceva.

Florin Gabrea, către Laura Georgescu: Cum să nu fiu afectat? Nu înțeleg unde bateți.

Radu Călin Cristea: Sunt niște proceduri care sunt respectate făra excepție. Acel om trebuia să stea pe hol și să aștepte să-i fie comunicată decizia.

Domnul Moraru s-a comportat ca un inchizitor și ne-a amenințat că va ieși în stradă. Vă solicit foarte serios ca în situația în care, pe viitor, domnul Moraru sau oricine altcineva își va mai permite să facă așa ceva.

Aveți mai multe instrumente: să-i tăiați microfonul, dacă vorbește la microfon, să-l invitați afară sau să suspendați ședința. A fost un vot deliberativ, nu a fost niciun fel de partizanat.

Florin Gabrea: E o modă acum “ia să ne luăm noi de CNA că și-așa nu e bun de nimic!”.

 Sursa: paginademedia.ro

9 COMENTARII

  1. HALAL de un astfel de consiliu,RUSINE,RUSINE,
    RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!

  2. Radu,
    Cred ca te-au iritat peste masura, de atita timp te rogi de ei si uite ce tupeu au….
    INCREDIBILLLLL!!!!! NESIMTITIIIIIIIIIIII! si pe deasupra OBRAZNICI…..fuiiiiii….

  3. …pacat ca o parte a presei nu a inteles ca urmeaza cu adevarat „pusul pumnului in gura” !….tacere totala sau ridicari de ode derbedeului iubit ponta si gastii lui din comitetul central republica socialista romanica…..Nasule iesim in strada daca patesti ceva !…nu uita cati romani adevarati te sustin!…

  4. Pregatiti cate o rosie pentru cei de la CNA. Si cateva oua nu ar strica. Si o perna cu puf

  5. Corect ar fi fost ca CNA sa faca verificarile la adresele beneficiarului de programe, la sediul Nasul Tv, la adresele abonatilor care reclama ca nu receptioneaza Nasul Tv, nu la sediul UPC. Decizia CNA a dovedit ca nu se doreste o presa libera de influenta puterii, a politicului si a intereselor oculte.
    Totusi, desi nu-si fac treaba pentru care sunt platiti din bani publici, CNA nu trebuie desfiintat ci facut sa lucreze in folosul publicului. Membrii sai sa fie alesi de catre cei care lucreaza in audio vizual din randul personalitatilor recunoscute public si cu bogata experienta in presa.

  6. Pai D-na Georgescu se plangea ca se face presiuni asupra sa cand era in audieri cu Dan Diaconescu si ca se va plange forurilor europene, dar tot asa si cei care sunt scosi ilegal din grila UPC pot face plangere si o fac pe drept , ce se intampamla in aceasta tara? dreptul castigat o data cu revolutia a fost si dreptul la libera informare ori acesti ticalosi se joaca cu nervii cetateanului, sau mai degraba se joaca cu focul, eu cred ca nu-si justifica acesti insi salariile lor care le iau din banii nostrii, asa dar trebuie desfiintata aceasta institutie , ca ei lucreaza in detrimentul poporului si in folosul puterii , deci ni isi mai au rostul.

Comentariile sunt închise.