1362171552GhitaSebastian Ghita, mogulul de la RTV – care in paranteza fie spus dadea lectii de deontologie jurnalistica celorlalte trusturi de presa dupa ce televiziunea sa a incasat cei mai multi bani din publicitatea de la Gold Corporation – a fost promovat la ultimele alegeri deputat PSD in Parlamentul Romaniei.

La numai 32 de ani, Sebastian Ghita avea o avere estimata in Top 300 Capital, la nivelul anului 2010, de 120-125 de milioane de euro, bani pe care i-a facut beneficiind transpartinic de mai multe contracte cu statul prin Grupul de firme Asesoft, in care este actionar majoritar. Prietenul cu care Victor Ponta isi petrece concediile a sponsorizat de-a lungul timpului, tot transpartinic, si stanga si dreapta, iar in 2010 a organizat congresul PSD. Toate dosarele penale in care a fost implicat dupa anul 2000 au fost solutionate cu NUP.

Potrivit declaratiei de avere pe care in calitate de deputat a semnat-o si a depus-o la Parlament in 16 iunie 2013, Sebastian Ghita are 1.400 de metri de teren intravilan si o casa de locuit de 1.211 metri patrati in Ploiesti. Mogulul nu detine case de vacanta sau automobile, in schimb este fericitul proprietar al unor ceasuri in valoare de 900.000 de euro, detine bijuterii de 3.100.000 de euro si fiind si-un iubitor de arta colectia sa se ridica la nu mai putin de 13 milioane de euro.

In conturile personale din Romania detine doar 7.800.000 de euro, in schimb a plasat intr-o banca elvetiana 18 milioane de euro. Cu toate acestea, Ghita si-a mai permis sa imprumute si o persoana fizica cu modica suma de 90.300.000 de euro.

Nu are datorii la banci si nici nu a primit cadouri pe care trebuie sa le declare, iar venitul sau este modest – 32.463 de lei incasati de la Asesoft International SA – ca si cel al sotiei sale, angajata a aceleeasi companii, care a fost remunerata in anul 2012 cu suma de 18.655 lei.

De curand, Sebastian Ghita declara intr-un interviu ca exista persoane iresponsabile care influenteaza jurnalistii. “Ma refeream in primul rand la sefii trusturilor media importante, insa nu cred ca trebuie uitati redactorii sefi sau directorii editoriali. Traim in secolul informatiei, in lumea digitala si nu putem sa ne derobam de responsabilitate. Media nu are voie sa fie iresponsabila. Nu are voie sa instige oamenii impotriva legilor unei tari. Motivele pentru care totusi o fac sunt clare: bani pentru publicitate de la Chevron sau RMGC; sustinerea taberei politice antiguvernamentale; interese private sau statale ca Romania sa fie instabila politic si sa para neguvernabila etc.”.

Mogulul de la RTV este si un sustinator al exploatarii de la Rosia Montana si a gazelor de sist: „Nu sustin neaparat doar aceste doua proiecte. Sustin orice proiect viabil care sa insemne dezvoltare economica. Fiecare din aceste proiecte pot aduce 1% plus la PIB-ul Romaniei. Stam pe un munte de aur. Avem cea mai mare mina de aur din Europa si stam pe o mare de gaz, iar noi suntem saracii Europei”.

Despre Premierul Victor Ponta, deputatul si mogulul media are o parere extraordinara: ” Ponta are 40 de ani. Va ramane un conducator in politica din Romania inca 20 de ani. A capatat in acesti ani experienta. (…) Premierul Ponta, pentru cine il cunoaste, este un om onest si nu se imbata singur cu putere. Chiar crede sincer ca decizii importante despre Romania trebuie luate in consens, in Parlament, impreuna cu partidele din opozitie daca se poate. (…) Pe Victor Ponta putem sa-l numim deja un om de stat. A gasit puterea sa faca ce trebuie pentru Romania”.

Acestea sunt pe scurt declaratiile lui Sebastian Ghita acordate intr-un interviu pentru ziare.com si nu unei reviste de umor cum in mod gresit s-ar putea interpreta, dar si declaratia de avere postata pe site-ul Parlamentului Romaniei.

De retinut ar mai fi ca deputatul PSD a avut in perioada 19 decembrie 2012 – 22 octombrie 2013 nu mai putin de 2 (doua sic!) luari de cuvant consecutive in Parlament: una de 31 de secunde – atunci cand a depus juramantul -, iar a doua de 28 de secunde, cand se vota componenta numerica si nominala a comisiilor permanente comune ale Camerei Deputatilor si Senatului, a doua zi dupa investitura.

In schimb a facut parte pana in februarie 2013 din Comisia de aparare, ordine publica si siguranta nationala din Camera Deputatilor si este membru in Comisia comuna permanenta a Parlamentului pentru controlul asupra activitatii SRI.

 

Cititi aici declaratia de avere a deputatului Sebastian Ghita: http://www.cdep.ro/declaratii/deputati/2012/avere/146a.pdf

4 COMENTARII

  1. „Ghita si-a mai permis sa imprumute si o persoana fizica cu modica suma de 90.300.000 de euro.” Asta ca sa va dati seama cat are sa fure in urmatorii ani fara a tras la raspundere pentru ca el a declarat ca avea banii acestia deja doar ca erau „imprumutati”

  2. Ca sa ai averi de asa dimensiuni la o varsta tanara inseamna ca ai spatele asigurat de anumite persoane sau sisteme organizate.

  3. Este naucitor tot ce se intampla , cum a ajuns acest tanar ca i se poate spune inca tanar la asa o avere imensa? sa nu credeti ca nu va da socoteala si Ceausescu a crezut ca este vesnic si uite ce a patit? de manuta cu ponta vor plati si stiti de ce ?gratie tinerilor nostri minunati care nu s-au manjit si nu s-au lasat cumparati deci haideti sa fim alaturi de acesti tineri minunati si sa-i sustinem!!!!

Comentariile sunt închise.