capturaPotrivit unui reportaj realizat de televiziunea Intermedia Suceava, calugarii de la Manastirea Putna sustin ca o firma de prospectiuni geologice desfasoara explozii controlate in subteran. Oamenii dezvaluie ca firma SC Prospectiuni SA din Bucuresti, controlata de omul de afaceri Ovidiu Tender, cauta prin explozii controlate hidrocarburi si gaze de sist.

Calugarii au descoperit ca unele izvoare sau fantani din jurul manastirii au fost poluate usor cu hidrogen sulfurat în urma prospectiunilor geologice. Monahul Iustin, consilierul juridic al Manastirii Putna, a facut demersurile legale catre autoritati pentru interzicerea prospectiunilor geologice pe teritoriul apartinand Manastirii Putna.

Parintele staret Melchisedec Velnic a cerut Prefecturii Judetului Suceava sa blocheze activitatea firmei care cauta in realitate gaze de sist si vor de fapt „transformarea Manastirii Putna intr-o noua Rosia Montana”.

[jwplayer config=”526×310 – homevideo2_copy” mediaid=”47865″]

 

6 COMENTARII

  1. Cine patroneaza „Prospectiuni” SA ? „Omu’ nost’, ovidiu tender … Ce se intampla este CRIMA la adresa populatiei Romaniei ! Poftiti de urmariti:
    http://www.prospectiuni.ro/ro
    http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/revoltator-imaginea-mizeriilor-companiei-lui-ovidiu-tender-prospectiuni-s-a-si-o-scrisoare-deschisa-despre-abuzurile-si-ilegalitatile-cautatorilor-de-gaze-96751.html
    http://www.wall-street.ro/tag/ovidiu-tender+prospectiuni-sa-bucuresti.html
    Cum veti vedea din link-urile de mai sus, pe tender il doare-n pix de ceea ce se intampla pe terenurile oamenilor, lui sa-i iasa profitu’. Eu ii doresc sa-i iasa pe urechi numai gaze de sist !

  2. Nu-i nimic, POFTITI LA DESFIINTAREA ROMANIEI, pentru ca romanii se uita la antena trei si canal (D)dezastru.
    DORMITI ROMANII, caci urmasii vostri nu vor mai dormi pentru ca vor fi SCLAVII EVREILOR SI MASONILOR. SOMN USOR ROMANI. 🙁

    • daca era propietatea mea nu le dadeam voie sa intre pe terenul meu. Acolo cum au intrat fara sa ii vada nimeni pina acum ? Eu i-as da AFARA IN SUTURI… CHIAR MAI RAU….

      • Intai-statatorul BOR, prea-nefericitul mason iubitor de putere si arginti, dupa ce stramba cartile sfinte si prigoneste calugarii marturisitori, inchide ochii, in mod miselesc, la distrugerile ce se produc asupra multor lacasuri de cult – elemente de patrimoniu national cu valoare istorica si spirituala inestimabila. Imaginati-va numai un pic cum ar sari in sus spaniolii daca cineva ar face gauri sub „Sagrada Familia” din Barcelona, cum ar reactiona evreii daca le-ar scormoni cineva sub „Zidul Plangerii” sau ce ar face grecii daca s-ar apuca vreunul sa le dinamiteze „Muntele Athos”… N-am vazut prea multi romani interesati sa faca zid in apararea patrimoniului national. Rusinos…

Comentariile sunt închise.