Cainii-maidaneziPlenul Camerei Deputatilor a adoptat, marti, amendamentul la Legea privind cainii fara stapan care stabileste un termen de 14 zile in care cainii sunt tinuti in adaposturi, dupa care, daca nu sunt revendicati sau adoptati, sa fie eutanasiati, edilii avand posibilitatea sa amane eutanasierea, informeaza Mediafax.

Amendamentul a fost adoptat cu majoritate de voturi, dupa ce reprezentantii PDL, PSD si PNL si-au exprimat sustinerea fata de forma legii rezultata de la comisie.

Votul final asupra legii a fost dat la ora 12.30, Camera Deputatilor fiind forul decizional asupra acestui proiect. 266 de deputati au votat pentru eutanasiere. 20 de deputati s-au abtinut, 23 au fost impotriva.

Presedintele Comisiei juridice din Camera Deputatilor, Bogdan Ciuca, a prezentat raportul comisiei. „Cred ca am facut un lucru bun si eficient, noi am pus in acord legea cu decizia Curtii Constitutionale si am tinut cont si de ce au spus reprezentantii administratiei locale si ai organizatiilor neguvernamentale“, a spus Bogdan Ciuca, presedintele Comisiei Juridice din Camera Deputatilor, citat de Mediafax.

El a aratat ca membrii comisiilor au decis majorarea termenului de tinere a cainilor in adaposturi de la 7 la 14 zile, primele sapte zile de la data capturarii fiind pentru revendicarea cainilor de catre stapanii care i-au pierdut, iar urmatoarele sapte zile pentru adoptarea animalelor.

Ciuca a explicat ca, dupa 14 zile, autoritatile locale vor lua fiecare caz in parte si, daca nu vor exista posibilitati de cazare si hrana pentru cainii fara stapan, se va emite o decizie privind eutanasierea. Daca exista posibilitati de cazare si hrana, primarul sau imputernicitul pot amana eutanasierea cainilor din adaposturi.

16 COMENTARII

  1. Domnule fost primar doctor Oprescu,

    Nu aveti niciun consilier care sa stie putina „artimetica”? Sa admitem ca sint numai 60.000 de ciini vagabonzi in Bucuresti si NU 80.000 cum sustin altii! Daca fiecare ciine vagabond isi face zilnic nevoile – in orice loc din Bucuresti – sa spunem: 0,200kg] fecale si inca 0,200[kg] urina (amble otravitoare si lasate sa fie „uscate” de vint!), asta inseamna 0,400[kg] de murdarie / otrava! 60.000 [ciini] x 0,400[kg] x 365 [zile an] = 8.760.000[kg otrava pe an]; adicatelea 8760 [tone] pe an de mizerie!!! Aceasta mizerie – ploaie , vind – se acumuleaza si in AERUL pe care il respira fiecare locuitor al Bucurestiului! Adicatelea si matale domn’ doctor!: cind respiri, cind vorbesti inghiti aceasta mizerie! Cum acest scenariu se intimpla de 23 de ani, rezulta ca Bucurestiul a fost otravit din 1990 si pina in prezent cu: 8760[tone] x 23[ani] = 201.480[tone] de amestec fecale, urina!

    Domnule doctor,

    Acest tablou chiar NU iti da de gindit deloc asupra: natalitatii, mortalitatii infantile si duratei scazute de viata? Dumneata ai auzit ca in tari civilizate – si numai – cind iti scoti ciinele la plimbare NU ai voie sa-l lasi sa defecheze de aiurea, ci esti obligat sa-i pui fecalele (MANUAL) intr-o punga de plastic pe care apoi trebuie sa o duci acasa si sa o arunci la gunoi? Da-ti domnule demisia de onoare si retrageti singur dreptul de a profesa ca medic in Romania!

    8760[tone] de fecale si urina (otrava) imprastiata de aiurea in Bucuresti in fiecare an!; oras condus de un „doctor”!

  2. Monica Luisa Macovei

    „Oprescu s-a decis azi sa anuleze referendumul. Gresit! Referendumul trebuie sa aiba loc cu o singura intrebare adresata bucurestenilor: „Trebuie Sorin Oprescu sa-si dea demisia pentru cum a gestionat problema ‘cainilor maidanezi'”?

    Asadar, Consiliul General nu trebuie sa anuleze referendumul, ci doar sa introduca aceasta intrebare in buletinul de vot.

    Sorin Oprescu nu a facut nimic timp de 6 ani pentru a preveni uciderea lui Ionut si ranirea altor oameni de “cainii maidanezi”. Oprescu a spus dupa doua zile de la uciderea lui Ionut: “Iertati-ne pe toti”. Asta inseamna recunoasterea vinovatiei, dar si lasitatea lui Oprescu care incearca sa imparta vina”.

  3. Legea eutanasiei cainilor eclipseaza legea referedumului care reduce pragul de prezenta la 30% din nr persoanelor inscrise pe listele electorale…procentajul ASTUPATILOR LA MINTE!

    Alege ROSU, CULOAREA INVINGATORILOR!!!!

  4. A lasa un caine pe strada este un gest de cruzime. Este ca si cum ai lasa un copil la mila publica. Nu-i asa stimata doamna Dana ?
    Mi-am peris sa va scriu in doua mesaje. Va rog sa observati ca ati scris vreo sapte pana acum. Continuati monologul daca va face bine. Apoi veti fi mai relaxata. Puteti si sa injurati. Refulati-va doamna. Oameni suntem…

    • N-ai inteles nimic din ce am scris si asa monolog 😉 vad ca tu te-ai refulat pe aici ,ce zici ca om esti ??!!! „STIMATE” !!!

  5. Stimata Dana !

    Leaga-te cu lanturi (fie si de caine) in fata promariei si fa greva foamei pentru aceasta cauza nobile. In acest timp citeste legisltie din USA, Franta, Anglia, Germania, Italia, Elvetia, Japonia, etc., etc. etc. etc. Pentru a nu obosi foarte tare, vezi ca in USA teremenul este de DOUA zile ! Auguri !

  6. Tot de pe facebook (strada si aici) 🙂

    Oana Pellea

    2 hours ago via mobile.

    Cati din cei ce urmaresc postarile mele si vor sa salveze o viata, pot adopta un caine? Cine are curte?cine are parinti, bunici la tara? In toate curtile sunt custi parasite…va incepe un macel. Va rog frumos. Eu am deja … Nu se poate sa ramanem indiferenti. Legea pro eutanasiere s a votat!

    • nu am plus intamplator acest subiect ,cica nu a fost votat ,in schimb a fost votat alt macel deocamdata .. RUSINE !!

      Imi plac oamnii frumosi din strada ,avem in sfarsit VOCE

      de pe facebook

      „Nicole Anderson

      PENTRU IDIOTI, CRETINI, PROSTI, SPALATI PE CREIER SI MANIPULATI:
      NOI, cei care aparam ciinii si nu dorim eutanazierea lor, NU SPUNEM ca ii vrem IN STRADA ci dimpotriva luptam si-i vrem in adaposturi ingrijiti ca intr-o tara care se pretinde civilizata! Insa voi dati curs manipularii media care este angajata politicienilor care la rindul lor doresc VOTURI iar acest subiect va genera voturi pentru CINEVA! Bani pentru adaposturi sint cacalau de la UE, interesati-va dar ii papa guvernantii si primarii pe…panselute! Iar voi in loc sa cereti pedepsirea adevaratilor vinovati, vreti sa comiteti un gest barbaric care va oripila Lumea Intreaga!.iar peste un an, veti avea din nou ACEEASI problema cinii pe strazi pt ca oamenii de la tara in special nu si-i va castra si in continuare ii va abandona pe strazi…..GINDITI-VA PINA NU ESTE PREA TIRZIU! LUMEA INTREAGA VA VA JUDECA…….va http://www.evz.ro/detalii/stiri/tunul-lui-oprescu-e-adevarat-si-ce-i-cu-asta-985134.html
      See Translation

      din pacate ei dasteptii ,smecherii ii folosesc ca pe niste unelte ,iar acesti spalati pe creier se lasa utilizati ,cam asa merg treburile 🙁

  7. 226 cine sunt ei Dumnezeu sa hotarasca ?? Dar intr-o tara asa zisa democratica cum este Romania sat fara caini de paza desigur nu se putea altfel ,unde se fac raspunzatori de aceste crime acesti 226 plus toti cei care au lasat situatia sa scape de sub control si in toti acesti ani in care au luat doar banii alocati in aceasta diresctie si cam atat ,cu ce sunt ei mai diferiti de cainele care a ajuns sa omoare??

  8. Este trist insa era inevitabil ca se va ajunge la asa ceva. Vinovati sunt tot oamenii pentru ca se dau iubitori de animale dar nu fac nimic pentru ele. Iar edilii oraselor au facut din asta o afacere .Nu este totul sa arunci mancare la un caine pe strada, daca vrei sa ai grija de el , ia-l de pe strada ptr ca altel devine un animal haituit, agresat , infrigurat, infometat si in cele din urma agresiv si ucigas. Oamenii sunt de vina si nu cainii pentru aceasta situatie !! Eu am luat 2 catei de pe strada , sper ca lumea sa faca ceva in acest ulitm ceas, ptr a evita aceasta barbarie ptr ca Dumnezeu stie cum vor fi omorati. Avem destule precedente.

Comentariile sunt închise.