monica macoveiFostul ministru al Justitiei, europarlamentarul Monica Macovei, sustine ca Guvernul Ponta trebuie sa retraga imediat din Parlament proiectul de lege care reglementeaza exploatarea cu cianuri de la Rosia Montana.

Fostul ministru considera ca proiectul este ilegal si spune ca este inadmisibil ca un proiect care nu are avizele ministerelor de resort a ajuns in Parlament. Ea a mai declarat ca Victor Ponta ar trebui sa raspunda potrivit legii care reglementeaza raspunderea ministeriala, dar si politic pentru ca a abandonat promisiunile facute in campania electorala in privinta proiectului de la Rosia Montana.

Europarlamentarul a dezvaluit la dezbaterea “Forumul Rosia Montana” ca a studiat in timpul mandatului sau de ministru al Justitiei toate documentele legale legate de proiectul RMGC si a atras atentia ca licenta de exploatare obtinuta de companie este doar pentru masivul Cetate, ceilalti patru munti din zona fiind inclusi doar in licenta de explorare.

Monica Macovei nu a exclus insa faptul ca licenta de exploatare obtinuta de RMGC ar putea fi extinsa peste noapte pentru toti muntii inclusi in zona de prospectie printr-o Hotarare de Guvern.

2 COMENTARII

Comentariile sunt închise.