Victor PontaIn decembrie 2011 USL s-a angajat prin semnaturile lui Victor Ponta si Daniel Constantin, sa militeze impotriva eutanasierii cainilor fara stapan. Astfel a fost incheiat un protocol intre USL si Federatia pentru Protectia Animalelor si Mediului.

Presedintele Federatiei pentru Protectia Animalelor si Mediului (FPAM), Marius Marinescu a precizat ca documentul prevedea implementarea in legislatia romaneasca a mai multor conventii si tratate, fiind totodata mentionat ca se va milita impotriva eutanasierii, deoarece la acel moment in Parlament exista un proiect de lege sustinut de PDL care prevedea eutanasierea cainilor fara stapan.

„In urma consultarilor cu Federatia pentru Protectia Animalelor si Mediului, Uniunea Social-Liberala va depune, in Parlamentul Romaniei, in sesiunea legislativa de la inceputul anului 2012, o initiativa legislativa care sa impuna normele europene in ceea ce priveste gestionarea cainilor comunitari, prin interzicerea eutanasierii”, se precizeaza in protocolul de colaborare citat de Marinescu.

 

Protocolul intre USL si Federatie este valabil pana in 2020.

„USL se angaja sa respecte Conventia europeana a drepturilor animalelor si sa nu introduca eutanasierea in masa. (…) USL trebuie sa-si respecte decizia. O sa rupem protocolul daca USL va vota eutanasiere si sa atacam aceasta ordonanta de urgenta la Curtea Constitutionala”, a mai declarat Marinescu.

 

2 COMENTARII

  1. da atunci aveau nevoie de voturi si erau in stare sa ne arvuneasca si pe noi,acum au 70 la suta majoritate si trec si peste cadavre daca stam cu mainile incrucisate

  2. As vrea ca toti semnatarii protocolului sa faca un pelerinaj la mormantul copilasului sfartecat de „lorzii” lui MC si sa strige in gura mare!
    AM FOST NISTE IMBECILI!

Comentariile sunt închise.