Comisia parlamentara pentru revizuirea Constitutiei a adoptat, miercuri, proiectul de modificare a Legii fundamentale cu 17 voturi pentru si o singura abtinere (UDMR). Astfel, prin votul a peste doua treimi din numarul de membri din Comisie, proiectul de revizuire va fi inaintat conducerii Parlamentului pentru a primi avize de la Consiliul Legislativ si Curtea Constitutionala.
Comisia pentru revizuire s-a intrunit miercuri fara reprezentantii Partidului Democrat Liberal si cei ai Partidului Poporului Dan Diaconescu, parlamentarii USL asigurand majoritatea necesate adoptarii proiectului.
La inceputul saptamanii liderii USL au convenit sa amane votul din plenul Senatului asupra proiectului de revizuire a Constitutie pentru inceputul lunii septembrie, argumentand ca cel mai probabil avizul Curtii Constitutionale va veni dupa incheierea actualei sesiuni parlamentare.
Crin Antonescu, presedintele Comisiei de revizuire a Constitutiei
„Regret faptul ca unii reprezentanti ai opozitiei au parasit la un moment dat lucrarile, la ultimele sedinte, pe motivul ca nu am adoptat varianta unui Parlament unicameral. Este destul de jenant din punctul meu de vedere ca, daca asta a fost decizia domniilor lor, nu au facut-o in momentul in care in comisie s-a discutat acel articol. A mai durat vreo doua sedinte pana cand se intampla alte evenimente si alte aparitii publice ca sa ia aceasta decizie. Evident, e dreptul lor.
Exista in jurul acestui proiect de revizuire o discutie mediatica, mai mult mediatica decat publica intr-un sens foarte larg, din pacate deocamdata si ea va continua.
Parlamentul este marele castigator ca institutie in aceasta revizuire si el isi defineste si isi intareste niste pozitii si niste prerogative clarificate in raport cu presedintele Romaniei si in raport cu Guvernul. Am facut acest lucru din convingerea ca oricat de popular sau impopular ar fi Parlamentul intr-o anumita legislatura sau alta, cat de impopulari am fi unii dintre noi, dintre parlamentari, nu exista niciun motiv care sa ne faca sa ezitam in a afirma ca nu exista democratie puternica fara Parlament puternic.”
Mate Andras, UDMR
„M-am abtinut deoarce pentru UDMR nu poate fi acceptat existenta regiunilor, in forma aceasta, in Constitutie, iar celelalte amendamente referitoare la drepturile minoritatilor nationale cu importanta majora nu au fost adoptate.”
sa speram ca vor fi curajosi si cu capul pe umeri cei de la CCR; macar ei sa ne salveze in al 12-lea ceas!
AHA FSN LUCREAZA BINE.
vai de constitutia Romaniei
Comentariile sunt închise.