posta-romanaNiciun potential investitor nu a cumparat caietul de sarcini pentru privatizarea Companiei Nationale Posta Romana, pana marti, la expirarea termenului, a declarat directorul general al companiei, Ion Smeeianu, intr-o conferinta.

„Pana in acest moment nu a fost niciun investitor”, a spus Smeeianu.

Potentialii investitori interesati sa participe la privatizarea Postei au solicitat prelungirea perioadei de depunere a ofertelor neangajante, dupa ce ANAF a calculat, in urma unui control, noi datorii fiscale, de 107 milioane lei (25 milioane euro).

„ANAF a identificat noi datorii fiscale, de 107 miliioane de lei, aferente perioadei 2003-2012. Controlul a fost efectuat la cererea Ministerului pentru Societatea Informationala”, au declarat agentiei MEDIAFAX, saptamana trecuta, surse din companie.

In total, compania are in prezent obligatii fiscale ce depasesc 240 milioane de lei.

Actionarii Companiei Nationale Posta Romana sunt Ministerul pentru Societatea Informationala – 75% si Fondul Proprietatea – 25%.

Posta este cel mai mare operator de profil si are o retea teritoriala de aproximativ 7.100 de oficii postale.

In 2011, cifra de afaceri a CNPR a scazut cu 8,7%, la 1,26 miliarde de lei, iar pierderile au urcat cu 50%, la 182,9 milioane de lei.

Compania avea la sfarsitul anului 2011 datorii totale de 556,9 milioane de lei, iar numarul mediu de salariati scazuse cu peste 2.500, la 32.124 de persoane.

Bugetul Postei Romane pentru acest an prevede venituri totale de 1,26 miliarde de lei si profit zero.

In prezent, Posta are circa 32.000 de angajati. Compania nu a prezentat datele financiare pentru 2012.

6 COMENTARII

  1. e varza daca as avea bani as desfintao direct fara regrete,afacerile le au parlamentari care trimit ratele,facturule,etc ca ei primesc bani nu posta au creat firme capuse

  2. nu se baga nimeni ptr ca nu e fier vechi, ca la cfr. la cfr, sunt vagoane , locomotive, sina ….milioane ! la …posta ce e…..hartie ??? slabe sperante ! nu se baga ….FENECHIU .

  3. treaba asta cu privatizarile mie unul mi se pare f ciudata.au f in romania privatizari si privatizari.insa f multe dintre companiile privatizate au fost duse spre faliment si au falimentat pina la urma!deci in concluzie e :privatizam sa salvam bla bla bla ca fac gaura in buget .o alta gaura .si dupa privatizare praful de se alege cui i se rupe? nimanui .numai muncitorului i respectivei companii falimentare i se rupe gitul .

  4. nicaieri in perioada asta o posta nationala nu este o afacere buna cand are caiet de sarcini. Daca o vindea la bucata pe spatii si active atunci se inghesuia lumea sa cumpere.

Comentariile sunt închise.