UPDATE | Elan Schwartzenberg a înştiinţat, marţi, Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) că este proprietarul tuturor mărcilor Realitatea Media, precizând totodată că orice solicitare de autorizare a unei televiziuni cu denumirea Realitatea Plus necesită acordul său.
În acest document, Elan Schwartzenberg aduce la cunoştinţa CNA faptul că societatea Realitatea Media SA îşi desfăşoară activitatea sub egida mărcilor Realitatea Media, deţinute de societatea Win Win Business & Lobby Company Limited, ca urmare a contractului de cesiune încheiat în data de 18 aprilie 2012 între SC Realitatea Media SA, în calitate de cedent, şi Win Win Business & Lobby Company Limited, în calitate de cesionar.
Schwartzenberg face trimitere şi la soluţia pronunţată luni de Curtea de Apel Bucureşti, prin care acest contract de cesiune de mărci, „având ca obiect transferul tuturor drepturilor şi obligaţiilor asupra mărcilor Realitatea Media, îşi păstrează pe deplin valabilitatea, titular cu drepturi depline asupra mărcilor Realitatea Media fiind în acest moment societatea Win Win Business & Lobby Company Limited”.
„Astfel, în conformitate cu prevederile art. 2.2 şi 2.3 din contractul de cesiune mărci indicat anterior, cesiunea mărcilor Realitatea Media este totală, în sensul că transmiterea prin cesiune a drepturilor asupra mărcilor Realitatea Media se realizează pentru toate produsele şi/ sau serviciile pentru care sunt înregistrate mărcile Realitatea Media, şi definitivă, producându-şi efectele în întreg teritoriul, fără nicio restricţie”, mai spune Elan Schwartzenberg.
Totodată, Elan Schwartzenberg atrage atenţia cu privire la faptul că „societatea Realitatea Media SA nu mai deţine în proprietate mărcile Realitatea Media”.
„În aceste condiţii, orice posibilă solicitare venită din partea oricărei persoane de a se autoriza o licenţă pentru orice serviciu de programe cu denumirea Realitatea Plus în vederea transmisiilor televizate necesită acordul prealabil al societăţii Win Win Business & Lobby Company Limited, unica deţinătoare a mărcilor Realitatea Media. Menţionăm că, în calitate de creditor al acestei societăţi, interesul nostru este ca mărcile Realitatea să beneficieze de o protecţie sporită pentru a-şi păstra valoarea. Mai mult decât atât, toate demersurile iniţiate au fost făcute cu scopul de a împiedica obţinerea unor licenţe asupra unor mărci similare mărcilor Realitatea Media, care ar putea genera un risc mare de confuzie, de natură să stragă scăderea drastică a valorii mărcilor Realitatea”, mai spune Elan Schwartzenberg.
Acesta face referire la faptul că o societate deţinută de Cozmin Guşă şi Maricel Păcuraru a primit de la CNA, pe 17 ianuarie 2013, o licenţă audiovizuală prin satelit pentru lansarea televiziunii Realitatea Plus, care ar urma să emită în România, ţările din Balcanii de Vest şi Republica Moldova, dar care nu a fost încă pusă în funcţiune.
Pe de altă parte, Elan Schwartzenberg îşi precizează în acest document reşedinţa şi spune că este reprezentat convenţional de SCA Piperea şi Asociaţii, prin avocatul Gheorghe Piperea.
Înştiinţarea este însoţită de certificatul de grefă care atestă soluţia pronunţată, luni, de Curtea de Apel Bucureşti.
Elan Schwartzenberg a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, că îşi doreşte continuarea emisiei Realitatea TV cu actuala siglă, precizând că nu şi-ar prea dori să revină în managementul televiziunii, având în vedere că, din ziua preluării ei, a avut doar probleme.
„În ce mă priveşte, ştiu că am amenajat integral actualul sediu, am achitat un an salariile la zi, am plătit multe din datoriile acumulate înainte să preiau şi cred că am fost aproape neimplicat în politica redacţională, pe şleau libertate totală; mai mult, la momentul plecării mele am lăsat în cont suma de 1,7 M euro! Referitor la intenţiile mele, vă garantez că doresc continuarea emisiei sub actuala siglă dar nu cred că-mi doresc să revin în management, nu vreau partid, nu fac politică şi în general cosider că din ziua preluării am avut doar probleme directe şi indirecte din cauza acestui post pe care l-am tratat în naivitatea mea ca pe oricare afacere, el fiind de fapt un ghem de interese şi intrigi de nedesluşit de o minte normală… Mi-am propus ca la finalul acestei saga să spun povestea în mod public dar mă gândesc că implicaţiile pot fi mai grave decât un cutremur…”, a spus Elan Schwartzenberg.
Piperea: Folosirea mărcilor este ilegală
Marți dimineață, avocatul Gheorghe Piperea, care a reprezentat societatea E-Boutique KFT în procesul cu Realitatea Media, a anunțat că „începând de azi, folosirea acestor mărci de către Realitatea Media, societate în insolvența, este ilegală”. Anunțul a fost postat pe contul său de Facebook, al avocatului.
Este vorba despre 126 de mărci înregistrate și alte nouă care nu au fost înregistrate încă, care au trecut, potrivit deciziei irevocabile a Curții de Apel București, la compania Win-Win, înregistrată în Anglia.
„Aceste mărci vor fi azi înregistrate și la OSIM și la CNA pe numele societății Win-Win”, a mai precizat Piperea.
Avocatul E-Boutique face, în final, și o avertizare: „Ziariștii și “ziariștii” care au susținut echipa “managerială” care a preluat Realitatea Media, prin frauda, de la adevărații propietari, trebuie să se pregătească de plecare.”
Într-o declarație pentru Mediafax, avocatul Gheorghe Piperea clarifică cine este proprietarul mărcilor: nimeni altul decât Elan Schwartzenberg.
„Această decizie practic închide discuţia, pentru că redevine proprietar cel care a fost proprietar de la început, inclusiv al Realităţii Media ca acţionariat, adică Win Win, care este deţinută de Elan Schwartzenberg. Elan Schwartzenberg redevine proprietar al mărcilor Realitatea, asta în condiţiile în care, între timp, el împrumutase societatea cu peste 10 milioane de euro, sumă în care este inclus şi acest preţ de mărci, pentru că acel contract fusese făcut ca să salveze business-ul Realitatea, lucru care nu s-a mai putut, datorită intervenţiei masive a echipei Bercea, respectiv a judecătorului sindic”, a spus Piperea.
Proprietarul este Elan Schwartzenberg, iar eu am fost un simplu avocat. E-Boutique este o societate deţinută tot de Elan Schwartzenberg, care este şi creditorul majoritar al Realitatea Media. Eu practic mi-am terminat munca, disputa a fost practic între aceste două echipe, Elan Schwartzenberg şi echipa domnului Bercea, care are în spate nişte nume“, a declarat Piperea.
Piperea a precizat că a cerut deja CNA „să anuleze“ marca Realitatea Plus, o licenţă audiovizuală deţinută tot de Cozmin Guşă şi Maricel Păcuraru. „Probabil că se aştepta la hotărârea asta de astăzi şi probabil că şi-a făcut o variantă de backup (licenţa Realitatea Plus, n.r.) (…) Sunt nişte proceduri în curs de derulare“, a mai precizat acesta.
Mesajul integral postat pe Facebook de Gheorghe Piperea, avocatul societății Win-Win:
Incepind de azi re-devine posibila salvarea Realitatea tv. Curtea de apel Bucuresti a confirmat ieri valabilitatea contractului de cesiune de marci prin care, in luna mai 2012, Realitatea Media, societate in insolventa, vindea societatii Win-Winn, cu acordul administratorului judiciar de atunci si al comitetului creditorilor, un numar de 126 de marci inregistrate (inclusiv realitatea tv, .net, fm, the money channel si guerilla), plus 9 marci neinregistrate inca.
Aceste marci vor fi azi inregistrate si la OSIM si la CNA pe numele societatii Win-Win. Incepind de azi, folosirea acestor marci de catre Realitatea Media, societate in insolventa, este ilegala.
Contractul de cesiune validat de Curtea de Apel Bucuresti a fost un sale and lease back, prin care se finanta activitatea televiziunii si radiourilor din pretul vinzarii marcilor.
Pentru ca, prin gratia judecatorului sindic si eforturile echipei care a preluat prin frauda Realitatea Media de la adevaratii proprietari, aceasta societate este acum in faliment (nedeclarat inca), singura sansa reala de salvare este operarea acestor marci de catre proprietarul lor, societatea Win-Win.
Contractul de cesiune capata acum caracterele unui asset deal, prin care se opereaza separarea activelor functionale de datoriile si active rele societatii – sursa. Este o operatiune care se practica acum in cazul Blue Air, tot ca modalitate de salvare de la consecintele falimentului societatii – sursa (Realitatea Media, in cauza solutionata ieri de Curtea de apel Bucuresti; Romstrade, in cazul Blue Air) si care se incearca in cazurile Termoelectrica si CN Huila.
Ramine de vazut cam cum isi vor recupera creantele cei 400 de creditori ai Realitatii Media, acum in faliment (nedeclarat inca). Legea raspunderii magistratilor, legea practicienilor in insolventa si legea insolventei insasi prevede unele solutii, cum ar fi actiunea in raspundere civila delictuala…
PS 1 Salvarea nu va veni imediat. Cei care au pierdut procesul de ieri nu vor renunta prea usor. Dar nu mai dureaza mult. Salariatii si ceilalti stakholder-i ai televiziunii si radiourilor implicate au acum certitudinea ca aceasta solutie exista si se va instala. Treptat, dar sigur.
PS 2 Ziaristii si „ziaristii” care au sustinut echipa „manageriala” care a preluat Realitatea Media, prin frauda, de la adevaratii propietari, trebuie sa se pregateasca de plecare.
PS 3 Piperea si asociatii a reprezentat in acest proces creditorul majoritar, E-Boutique, iar Zamfirescu, Racoti and Partners a reprezentat proprietarul marcilor, Win-Win.
Cozmin Gușă: Realitatea TV merge mai departe cu același nume
Cozmin Gușă, acționarul Realitatea Media, a declarat ieri pentru Paginademedia.ro că postul Realitatea TV “merge mai departe cu același nume”.
“Reclamanții nu au câștigat, de fapt, nimic, deoarece acțiunea lor și a administratorului judiciar de atunci e lovită de nulitate azi, având în vedere faptul că creditorii nu au fost de acord cu înstrăinarea mărcilor, care era, de fapt, o procedură infracțională de devalizare a Realitatea Media, a activelor sale, aducându-i pe creditori în imposibilitatea de a-și recupera creanța.
Faptul că se speculează, inclusiv de către instituțiile statului, că în spatele Win Win ar fi tocmai Codruț Marta este doar un detaliu alături de care trebuie să adăugăm că, din punct de vedere juridic, calitatea lui E-Boutique este total contestabilă în acest moment.
Practic, din acest moment se va relua o procedură juridică prin care reclamațiile creditorilor legate de înstrăinarea ilegală a brandurilor, respective lipsa de calitate procesuală a unor reclamanți vor fi repuse pe rol și nu am absolut nici 1% îndoieli că rezultatul ne va fi favorabil.
Faptul că anumiți domni dispăruți din România de ceva vreme încearcă să-și negocieze imunitatea în fața legii prezentând astfel de rezultate a pe o victorie proprie în fața unei televiziuni independente este un detaliu cu care ne-am obișnuit în România.”
Ia vedeti aici si pe multigroavul de teszari, ala cu fite de la rds:
„”Al doilea exit al românilor din regiune: Deutsche Telekom cumpără subsidiara RCS&RDS din Slovacia
Tranzacţia este evaluată la aproape 70 mil. euro. Cu datorii de peste 800 mil. euro şi presată de bănci, compania fondată de Zoltan Teszari ar avea în plan să vândă şi în Serbia şi…””
sursa: http://www.zfcorporate.ro/business-hi-tech/al-doilea-exit-al-romanilor-din-regiune-deutsche-telekom-cumpara-subsidiara-rcs-rds-din-slovacia-10893026
LUATI CU VOI SI ANT 1,2,3, CA VARANUL PLEACA SI EL DAR….LA PUSCARIE !
Comentariile sunt închise.