Peste 800 de persoane au organizat un protest spontan, în fața Uzinei Vulcan din București, spunând că nu și-au mai primit salariile de două luni. Oamenii se plâng că nu și-au mai primit bonurile de masă din luna ianuarie, și nici salariile de mai bine de două luni. Astfel, spun angajații, mai au cu ce să-și plătească ratele la bănci și că nu mai au bani nici măcar pentru a-și cumpăra abonamentul RATB pentru a ajunge la serviciu.
Societatea Vulcan SA, listată la Bursa de Valori Bucureşti şi deţinută de omul de afaceri Ovidiu Tender, şi-a cerut ieri insolvenţa. Cererea a fost înregistrată la Tribunalul Bucureşti. Acţionarul majoritar al Vulcan, care produce generatoare de aburi, este Grup Energetic Tender SA cu 74,79% din acţiuni.
„Nu este vorba de faliment. Este un plan de restructurare propus instanţei în temeiul legii, pentru reorganizarea companiei. PriceWaterhouseCoopers este alături de noi în acest proces, determinat de situaţia economică foarte dificilă prin care trece atât industria locală, cât şi cea internaţională. Sunt convins ca această masură va duce la revitalizarea companiei”, a declarat omul de afaceri Ovidiu Tender.
Mai multe societăţi au cerut insolvenţa Vulcan SA pe parcurul anului 2012. Air Liquide România, S&B Electromecanica, Logistic Stil, Ductil SA, Marsipo Prod, Transcarpatica SA, Metalcas Grup, Dacoda şi Metinox au cerut anul trecut insolvenţa Vulcan SA, însă ulterior au renunţat la judecare. Alte trei cereri din partea Messer Romania Gaz, International Service C&I şi Batmar Trans urmează ca instanţa să se pronunţe.
Pe 25 aprilie 2013, Uzina Vulcan Bucureşti a rămas fără curent, după ce au existat întârzieri la plata facturii la energia electrică. Potrivit reprezentanţilor Vulcan au existat întârzieri la plata din partea unor clienţi şi ca urmare nu s-a putut face plata imediată a facturii la curent către furnizorul Tinmar Ind. Angajaţii uzinei Vulcan se plâng că nu şi-au primit salariile de mai bine de două luni şi protestează în faţa fabricii.
În 2011, Vulcan a înregistrat o cifră de afaceri de 22 de milioane de euro şi o pierdere netă de 7,2 milioane de euro. Numărul angajaţilor a fost de 1.022 în 2011.
La începutul lunii iulie 2012, surse din piaţa declarau că două companii sunt interesate de preluarea Vulcan. Este vorba de un grup de investitori români din domeniul energiei şi o companie italiană.
Vulcan produce cazane pentru centrale electrice, echipamente industriale şi unităţi de pompare, pachete complete de cazan, cum ar fi cazane industriale, cazane cu pat fluidizat, biomasă, cazane pentru incinerarea deşeurilor şi cazane recuperatoare, cât şi părţi de cazane.
Fabrica Vulcan a fost înfiinţată în1904 ca sucursală a companiei austriece Maschinen und Waggonbau Fabriks Aktiengesellschaft in Simmering, proprietatea uzinelor din Brno Bruenn – Koenigsfelder Maschinenfabrik.
La început, compania producea instalaţii complete pentru rafinării de petrol, benzină şi parafină, locomotive, vagoane cisternă, cazangerie. În 1908, Vulcan devine societate anonimă pe acţiuni, cu capital românesc şi străin, avand numele, air din decembrie 2002, este o companie privata şi parte a Grupului Energetic Tender.
ATI VOTAT USL NU VA MAI PLINGETI SUPORTATI COSECINTELE CU MANDRIE
Comentariile sunt închise.