george_maior_sriDirectorul SRI, George Maior a declarat, marti, la prezentarea bilantului ca anul 2012 a fost greu din perspectiva unor evenimente exterioare Serviciului pentru ca au avut loc trei randuri de alegeri si  s-au schimbat mai multe guverne.

„Am apreciat ca anul 2012 a fost un an greu din perspectiva unor evenimente exterioare Serviciului, sa nu uitam ca au avut loc trei randuri de alegeri, s-au schimbat mai multe guverne. Ceea ce m-a bucurat foarte mult este faptul ca Serviciul a stat asezat pe valorile sale fundamentale de neutralitate, independenta, profesionalism si integritate in fata acestui context exterior, pana la urma, Serviciului. Ne-am putut indeplini misiunea cu profesionalism si fara niciun fel de influente, inclusiv de natura politica. Anul 2012 a fost pentru Serviciu un an de reafirmare a valorilor sale fundamentale legate de aceste criterii pe care le-am menţionat”, a declarat  Maior.

Directorul SRI  a spus ca principalele actiuni care s-au desfasurat in 2012  au vizat combaterea terorismului, securitatea economica, securitatea cibernetica, amintind cele doua atacuri majore de anul trecut care au fost contracarate de SRI, combaterea criminalitatii organizate transfrontaliere.

„In ceea ce priveste terorismul, facem eforturi deosebite pentru ca aceasta amenintare sa nu se produca pe teritoriul Romaniei. Au existat indicii, in 2012, ca ea creste in intensitate. Prin diverse masuri, indeosebi la nivel de preventie, am putut evita acest risc major pentru populatie. Din punct de vedere al securitatii economice, ne-am concentrat foarte mult, si in perioada de criza, pe informarea, in special a Guvernului, in legatura cu evolutiile din acest domeniu. Guvernul a fost, in general, multumit de ceea ce am prezentat, atat la nivel de informare, cat si la nivel de analiza, astfel incat sa evoluam din aceasta perspectiva. Ne-am confruntat cu cel putin doua atacuri majore la baze de date ale unor infrastructuri tehnologice majore ale statului roman, am putut sa le contracaram si altfel sa evitam prejudicii materiale semnificative, dar si de alta natura pentru stat. Aceasta chestiune va ramane o preocupare majora pentru anii viitori, trebuie sa ne adaptam tehnologic la aceasta noua amenintare”, a precizat acesta.

Seful Serviciului a mai spus ca una dintre problemele prioritare ale SRI a fost combaterea evaziunuii insa problema coruptiei in administratie si in justitie va fi in continuare o prioritate ei.

„Problema coruptiei in administratie, in justitie a ramas o prioritate si pentru noi. Noi, bineinţeles, transmitem informatii parchetelor pe aceasta dimensiune. Informatiile trebuie transformate in probe de parchete, dar facem acest lucru in mod constant. Transmitem informatie, dar nu inseamna ca este si reala daca ea nu se transforma in probe”, a afirmat George Maior.

 

 

 

1 COMENTARIU

  1. Imi pare rau domnle SRI dar NU te cred! Unde sint domnule toti mafiotii securisti si activisti de partid din ultimii 23 de ani care au pus pe butuci toata tara pentru vreo 30 de ani! Unde sint domnule? SRI-ul chiar nu stie NIMIC despre acestia? Unde sint marii tunari domnule SRI? Ce va lipseste sa tranformati informatiile catre DNA pentru a-i lasa sa se auto-sesizeze? Care credeti ca mai este procentul de romani care mai pot fi aburiti cu vrajelile politice si cele venite de la SRI? Totul este chiar sub controlul vostru sau colaborati inca cu cei mai mari infractori proveniti din securitate cu conturi si vile la Monte Carlo? Parintii tai iti inghit gogosile?
    Dupa carnea de cal si laptele „contaminat” (vrajeala poliotica a unor infractori pentru a mari importurile de alimente din UE) chiar nu puteti sa ne spuneti cine sint papusarii!
    Mare patriot mai sinteti domnule SRI! MARE CIT CASA!

Comentariile sunt închise.