crin_antonescuPresedintele Senatului, Crin Antonescu a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca printre cei cu care s-a intalnit  luni la Amsterdam se numara si premierul Olandei, Mark Rutte cu care a dezbatut subiectul  aderarii Romaniei la Schengen.

„Si dupa discutia cu presedintele Senatului olandez pe care am avut-o si eu, si reprezentanţii Guvernului aici, am vazut cred un pas decisiv si la premierul olandez in ideea ca Olanda sa nu se mai constituie intr-un obstacol, sa nu se mai constituie intr-un vot impotriva intrarii Romaniei in Schengen in formula compromisului polonez, aceea de a intra intr-o prima etapa doar in ceea ce priveste frontierele aeriene si maritime”, a spus Antonescu.

Acesta a mai spus ca Olanda va separa raportul MCV de aderarea la Schengen si in felul acesta „nu va mai fi un obstacol in calea aderarii” . De asemenea, unul dintre jurnalistii prezenti la conferinta l-a rugat pe Antonescu sa clarifice pozitia Olandei in privinta aderarii la Schengen si daca are convingerea ca premierul olandez va avea un vot pozitiv pentru Romania.

„Asemenea discutii nu sunt de natura sa stabileasca mandate, pentru ca nu-i stabilesc eu mandatul premierului olandez si nici premierul olandez nu-si stabileste mandatul impreuna cu mine. Asemenea discutii aduc informatii, aduc argumente si aduc o comunicare care este semnificativa dincolo de detaliile sale. Deci, este semnificativ si asta este esenta sau concluzia discutiei, ca premierul olandez si Guvernul Olandei nu vor lega raportul MCV de Schengen. De asemenea, e foarte important cred, ca in legatura cu raportul MCV si de fapt cu situatiile la care acest raport se refera, exista sau a existat sansa unor clarificari, de asemenea noi preocupandu-ne in perioada imediat urmatoare sa trimitem inclusiv de la ministerul Justitiei informari mai detaliate partenerilor olandezi in legatura cu aceasta situatie”, a precizat acesta.

Presedintele Senatului a completat ca alti lideri europeni, pe langa premierul olandez,  stiu ca „Romania are niste standarde mult mai exigente si niste institutii pe care alte tari europene nu le au”.

„Premierul Rutte era insusi cel care aprecia in deschiderea acestei discutii ca raportul MCV daca e sa discutam numai despre el marcheaza oricum un progres si niste clarificari bine venite pentru ceea ce inseamna statul de drept si instantele judiciare, pe de alta parte, in Romania. Cred ca o informare cat mai completa pe acest subiect – fara ca Schengen-ul sa fie amestecat cu raportul MCV – este binevenita”.

[jwplayer config=”600×394″ mediaid=”32853″]

16 COMENTARII

  1. …..dragi romani ,cred ca nu mai putem dormi ,daca o zi de la dumnezeu kakarau si ponta nu apar pe sticla !……propun o comisie pentru monitorizare si finalul sa fie ca un premiu OSCAR,pentru cel care are cele mai multe aparitii cu stiri ” bla bla bla ….nu pricep nimic !”

  2. Sunteti domniile voastre piedica nu Olanda, cunoasteti prea bine motivele.

  3. Varietăți la Tv-Rău ;
    „ Să râdem cu-căcărău.”

    Zău măi, maimuțoiule,să mori tu c-așa e ? Hai, du-te la haznaua3 să-ți iei porția de la motan, după care treci la somn .Cum deschizi gura, cum pute-a căcărău !

  4. Nu-i asa ca va place cum pun problema politicienii nostri!
    Olanda este acea forta care nu vrea sa ne lase sa beneficiem de „dreptul nostru” de a fi in Sienghen.
    Nimeni, din toata patura asta de conducatori nu aduce nimic in discutie despre modul in care au contribuit ei la indepartearea Romaniei de la idealul Shengen.
    Nimeni nu spune ca Shengen inseamna ceva inseamna sa fii civilizat. Inseamna sa nu ai corupti in parlament, in ministere, la primarii si in toate posturile cheie.
    Inseamna respectarea legii.
    Inseamna chiar respectarea etichetelor produselor. Vezi scandalul carnii de cal vanduta pe post de carne de vita.
    Inseamna sa muncesti si sa ti se respecte drepturile.
    Inseamna multe
    Ce stiu politicienii este sa asmuteasca pe toti care se lasa pe inamicul zilei
    Ceva de genul. Uite dusmanul Sio pe el!
    Asteptam degeaba ca Romania sa devina o tara de Shengen.

  5. ha ! ha ! : “Romania are niste standarde mult mai exigente si niste institutii pe care alte tari europene nu le au”. Asa e domnule cand tragi pe nas : ai naluciri.

  6. Ca sa intram in shengen trebuie sa avem si legi democrat europene ca la ei ,astazi noi avem legi comuniste ,codurile penale sunt din 1969 si ne judecam dupa ele ,legile trebuie schimbate urgent dupa cele Europene ( Suedia ) .

  7. De ce „nu va mai fi un obstacol” o ingropi sau ii dai si ei latrina 3?
    Sau se vor indragosti de tine, de „inteligenta” ta sclipitoare?
    Hai, te rugam spune-ne secretul tau!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  8. Zise dobitocu…Olanda, Germania, Franta au un cuvant de spus in UE, iar daca una din aceste tari este impotriva a ceva, celelalte respecta decizia uneia dintre ele…

Comentariile sunt închise.