Poliţiştii au dus la audieri 222 de persoane în urma percheziţiilor din Capitală şi şapte judeţe şi au ridicat 65.000 de litri de combustibil, 1,3 milioane de lei, 19 maşini, patru pompe, recipiente pentru depozitare, două arme de vânătoare, 65 de cartuşe, 44 de telefoane şi laptopuri.
În urma celor 233 de percheziţii făcute duminică la adrese din Bucureşti şi judeţele Dâmboviţa, Prahova, Ilfov, Buzău, Constanţa, Giurgiu şi Ialomiţa, până la ora 12.00 au fost depistate şi duse la audieri 222 de persoane din cele 241 pe numele cărora au fost emise mandate de aducere în dosarul în care se fac cercetări privind furturi de produse petroliere din rafinării şi aeroporturile „Henri Coandă” şi „Aurel Vlaicu”, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 1,1 milioane de lei, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.
[jwplayer config=”600×480″ mediaid=”31951″]
Poliţiştii au ridicat de la locuinţele percheziţionate aproape 65.000 de litri de combustibil, 632.900 de lei, 132.125 de euro, 25.900 de dolari americani, 3.600 de coroane suedeze, 19 autoturisme, mai multe documente şi înscrisuri, precum şi recipiente pentru depozitarea combustibilului.
De asemenea, echipele de control au confiscat patru pompe, 44 de telefoane şi laptopuri, 65 de cartuşe de vânătoare, două arme de vânătoare depozitate contrar dispoziţiilor legale şi 195 de cartuşe de ţigări netimbrate, a precizat Poliţia Română.
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Raluca Seucan, a declarat că persoanele ridicate în urma percheziţiilor sunt audiate la Parchetul Tribunalului Dâmboviţa şi la IPJ Dâmboviţa.
[jwplayer config=”600×480″ mediaid=”31954″]
Anchetatorii au făcut controale şi la şase societăţi comerciale, de unde au fost ridicate marfă, înscrisuri şi documente, a precizat Raluca Seucan.
Surse judiciare susţin că în reţeaua de suspecţi ar fi implicaţi şi cinci poliţişti, unii dintre ei de la Postul de Poliţie Corneşti (Dâmboviţa), un pompier şi un jandarm.
La acţiune au participat peste 1.000 de poliţişti din cadrul IGPR, Poliţia Capitalei şi IPJ Argeş, Ialomiţa, Giurgiu, Ilfov, Constanţa, Buzău şi Dâmboviţa, care au folosit peste 600 de autospeciale.
Monitorizarea echipelor din teren s-a realizat cu sprijinul unui elicopter al Inspectoratului General al Aviaţiei din Ministerul Afacerilor Interne.
Acţiunea a fost sprijinită de specialiştii Direcţiei Operaţiuni Speciale, Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă din MAI şi ai Serviciului Român de Informaţii.