Deputatul PNL, Dan Radu Rusanu, dar si presedinte al Comisiei de buget din Camera Deputatilor, a declarat pentru Adevarul ca seful misiunii FMI la Bucuresti, Erik de Vrijer, „era suparat dupa ce si-a luat-o putin“.

Era suparat dupa ce si-a luat-o putin. Am avut un schimb de replici mai dure. Dar este greu sa spui ca nu s-a facut nimic atat timp cat s-au respectat indicatorii monetari conveniti cu misiunea FMI“, a declarat liberalul pentru „Adevarul”.

El a adaugat ca Erik de Vrijer a plecat vesel de la intalnirea cu membrii Comisiei de buget, dar ca fiecare a ramas cu ideile sale, „nu exista consens in politica sau astfel de relatii, dar ne-am strans mana cordial“.

Dan Radu Rusanu a participat, luni, la o dicutie cu seful misiunii FMI, Erik de Vrijer, unde a criticat dur masurile de privatizare propuse si modul in care s-a derulat precedentul accord cu FMI.

„Noi am mai facut privatizari, sa nu spun sub presiunea, sun influenta institutiilor financiare internationale, care ne arata ca nu au fost deloc avantajoase. Cu toate ca se stie ca statul este cel mai prost administrator, noi am facut privatizari, dar nu s-au facut investitiile promise (…) la gaz, de exemplu, unde avem Gaz de France si E.ON Gaz, nu s-au fãcut investitiile promise”, a spus Dan Radu Rusanu la inceputul discutiilor de ieri cu delegatia FMI.

In spatele usilor inchise, reprezentantul FMI le-a spus deputatilor ca nu este sanatos ca Guvernul sa se angajeze la masuri si apoi sa fie intampinati cu tot felul de motivatii si de scuze. „De fapt, nu s-a facut nimic. N-o sa-mi pun eu sau sefii meu credibilitatea in joc pentru promisiuni neonorate. Imediat ce vom finaliza cu succes acest program, putem discuta un nou program”, a spus olandezul, potrivit hotnews.ro.

11 COMENTARII

  1. Bai Rusane, tu nu ai inteles nimic din ce a spus seful FMI-ului !!! Tu ca si restul gastii, sunteti o gramada de prosti, care vorbiti…..vorbe, fara sa ginditi. Daca ei au decenta, in a nu da apa la moara PROSTILOR, tu o scoti in evidenta PROSTIA !!! Si asta nu in fata presei, se scote in eidenta PROSTIA si MITOCANIA ! Au decenta, nu prostie ca voi. Mai lipsea Becali, Vanghelie si Antonescu, ca sa fie triunghiul prostilor bine inchegat !!

  2. niste slugi,lingai si tradatori de neam…. astia ne conduc de o buna bucata de timp (cind nu sint rusii vin occidentali si ne-o „luam” de ani de zile)

  3. Eon s-a angajat ca vor schimba 10 mii de km de conducte de distributie , unele vechi de peste 50 de ani. Nu au schimbat nimic . Au dat afara cca. 90% din angajati si si-au repatriat profiturile .

    • reactie tipic neocomunista : cand e cu musca pe caciula, sare la bataie ca sa oculteze situatia dezastruata pe care au provocat-o.

Comentariile sunt închise.