Publicatia spaniola Extraconfidencial.com a dat publicitatii sumele incasate de Ion Tiriac, in ultimii 4 ani, din parteneriatele incheiate cu Primaria din Madrid. Publicatia mai scrie, citand primele concluzii oficiale ale anchetei demarate de autoritatile madrilene, ca Tiriac a beneficiat de sume imense din publici, care se ridica la 58 de milioane de euro.

Sumele incasate de Ion Tiriac au provenit din contractele de sponsorizare pe care municipalitatea le-aincheiat cu omul de afaceri in mandatele a doi primari: Alberto Ruiz Gallardon siAna Botella.

“Astfel, la data de 2 aprilie 2009, in mandatul primarului Alberto Ruiz Gallardon, Tiriac a semnat un contract de sponsorizare cu Primaria Madrid, in bazacaruiaprimeaanual 1.882.198 euro.

In aceeasi zi, Tiriac a mai semnat un contract cu autoritatile din Madrid, in valoare de 8,8milioane de euro. Pentru a primi acesti bani, Tiriac se obliga sa instaleze infrastructura necesara pentru organizarea turneului de tenis.

De asemenea, la data de 15 aprilie 2010, tot in mandatul primarului Gallardon, Tiriac a mai semnat un contract de sponsorizare cu Primaria Madrid, de aceasta data in valoare de 21.788.847 euro.

Schimbarea primarului din Madrid nu l-a incurcat prea mult pe Ion Tiriac, care si-a mentinut relatiile excelente cu autoritatile. Astfel, dupa alegerea primarului Ana Botella, Tiriac a ramas un abonat fidel al robinetului cu bani publici.

Pe 29 decembrie 2011, Tiriac a semnat un nou contract de sponsorizare, valabilintre 2012 si 2021, de pe urma caruia va incasa 34.455.558 euro.

Un alt semn de intrebare ridicat de spanioli indica suma facturata de compania Madrid Trophy Promotion SLU, controlata de Ion Tiriac, care in ultimii trei ani a incasat aproximativ 103 milioane de euro din contracte cu Primaria Madrid.

Ancheta din Spania continua, mai multe detalii urmand a fi facute in zilele urmatoare.

Ibericii doresc sa afle daca Ion Tiriac a fost favorizat in contractele pe care le-a semnat cu autoritatile din Madrid. De asemenea, se cerceteaza si modul in care omul de afaceri a pus mana pe arena de 294 de milioane de euro, CajaMagica”, dezvaluie Extraconfidecial.com, citat de ziare.com.

9 COMENTARII

  1. Pana si tu Tziriac,si noi care ne puneam mari sperantze in tine……cu cate maine si guri mananci ????!!!! te intreb daca o fi adevarat ce scrie de tine???

  2. Foc de paie, care incearca sa mascheze adevaratele probleme ale societatii spaniole. Parca am mai vazut chestii asemanatoare si pe la noi…

    • Ha ! HA !

      Imi amintesc ca la inceput anilor ’90 cand toti vesticii inimosi veneau cu ajutoare in România, printre ei s-au aflat si niste calugarite englezoaice, manate de idealuri crestinesti, umanitarea. Au venit de multe ori si pe masura ce veneau se aclimatizau mediului românesc pe care l-au indragit. In final, preacuvioasele s-au impamantenit asa de bine, ca din acele ajutoare s-au ajutat si pe ele insale cu niste vilisoare.
      O fi „românizat” oare si Ion Tiriac oficialitatile madrilene ?

  3. Sunt mai multe probleme :
    – preferinta acordata lui Ion Tiriac si numarul mare de contracte mari, importante ;
    – daca onorarea lucrarilor de catre Ion Tiriac corespund din toate punctele de vedere (valoare reala, calitate, respectarea termenului etc.) sumelor contractate ;
    – daca se pot dovedi neregularitati si eventuale fapte de coruptie.
    Din articol nu rezulta mai mult decat interogatiile legate de preferinta autoritatilor madrilene pentru Ion Tiriac, numar mare de contracte si sumele imense puse in joc.
    Dar, concret vorbind, ce i se reproseaza lui Ion Tiriac ? Ancheta vizeaza in principal autoritatile spaniole sau (si) pe fostul tenismen ? Ancheta isi urmeaza, desigur, cursul si inainte de definitivarea ei detaliile raman confidentiale. Vom afla cu adevarat despre ce e vorba, mai tarziu.

Comentariile sunt închise.