Dupa scandalul creat de cazul politistei Melania Renghea de la Politia Bals, cea care la injunghiat pe fostul sau superior, Gheorghe Barbu, pe care l-a acuzat de viol, toate angajatele Politiei Romane sunt chestionate de psihologi si sociologi, in legatura cu eventuale acte de hartuire ori discriminare pe criterii sexuale. Chestorul Viorel Vasile, adjunct al sefului Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), declara, joi, intr-o conferinta de presa, ca mai multe echipe, formate din specialisti in resurse umane, control intern, psihologi si sociologi, verifica in ce conditii isi desfasoara munca angajatele institutiei.
Conform agentiei Mediafax insa, mai multe politiste din Cluj sustin ca intrebarile sunt puerile, iar intrebarea „cea mai deranjanta” este daca au avansat profesional in urma unor favoruri sexuale pe care le-ar fi acordat sefilor. Potrivit surselor citate de agentie, intalnirea cu psihologii dureaza aproximativ zece minute, timp in care politistele raspund la zece intrebari, apoi se poarta discutii. Printre intrebari se numara „Ati acordat sau vi s-au solicitat favoruri de acest gen (sexuale – n.r.) pentru a fi promovata sau recompensata profesional?”, „Colegii se poarta corect cu dumneavoastra, va jignesc, incearca sa va acosteze?”, „Ati sesizat la colegi sau la sefi tendinte de hartuire sau discriminare?”, „Daca au existat situatii de acest gen, ati sesizat conducerea si, daca da, ce masuri s-au luat?”.
In Politia Romana lucreaza 8.809 femei, dintre care 2.211 sunt ofiteri, iar 133 au functii de conducere. In acelasi timp, 4.908 au gradul de agent, opt dintre acestea avand functii de conducere, iar 1.690 sunt personal civil.
deh,n-au fost intocmite tot de politisti,ce pretentii sa avem?
Nimic nu se face profesionist in tara asta..ci doar pentru imagine .
Comentariile sunt închise.