Ministrul britanic pentru comunităţi şi administraţie locală, Eric Pickles, a avertizat duminică la BBC că ‘un aflux’ de români şi bulgari se va adăuga problemelor existente pe piaţa locuinţelor în Marea Britanie, dar a refuzat să ofere o estimare a numărului de persoane care s-ar putea muta în Regatul Unit după deschiderea pieţei muncii, în decembrie 2013.
‘Nu cred că ştie cineva’, a afirmat la BBC oficialul britanic, adăugând că trebuie depuse mai mult eforturi pentru a prezenta date solide privind numărul de imigranţi. Eric Pickles a dat asigurări că nu vrea să înceapă ‘o poveste de groază’ pe acest subiect.
Marea Britanie a adoptat în 2005 restricţii temporare pe piaţa muncii pentru cetăţenii din România şi Bulgaria, dar acestea expiră în decembrie 2013 şi, conform reglementărilor UE, nu pot fi extinse.
La emisiunea Sunday Politics de la BBC, Eric Pickles a fost întrebat de impactul unui nou val de imigranţi din UE, după o discuţie privind rata scăzută de creştere a pieţei imobiliare. Întrebat câţi români şi bulgari sunt aşteptaţi să vină în Marea Britanie, ministrul a răspuns: ‘Adevărul este că nu cred că cineva ştie în întregime care va fi numărul celor care vor veni din Bulgaria şi România’.
Eric Pickles a precizat că ‘nu a avut discuţii cu Ministerul de Interne privind numărul imigranţilor’. Dar, a explicat oficialul britanic, autorităţile locale iau măsuri pentru a se pregăti de o posibilă creştere masivă a numărului de români şi bulgari care ar putea sosi anul viitor în Marea Britanie.
‘Nu ştim numărul oraşelor care au un număr de români peste medie astfel încât ne aşteptăm să vedem o sporire a numărului lor în estul Londrei, acolo unde sunt prezenţi acum în mod predominant’, a afirmat ministrul britanic pentru comunităţi.
Ultimul guvern laburist a subestimat semnificativ numărul de persoane din primul val al imigranţilor care au venit din statele membre ale UE din estul Europei, cu aproape zece ani în urmă, iar Eric Pickles a declarat că nu va prezenta nici o cifră până când nu va fi sigur de ea: ‘Am vazut datele. Nu am încredere în ele. Am cerut explicaţii suplimentare şi când le voi obţine şi când voi avea încredere în aceste date, voi vorbi despre ele’.
Dar, a adăugat oficialul britanic, ‘ţinând cont de lipsa locuinţelor, orice aflux din România şi Bulgaria va provoca probleme, nu doar în privinţa pieţei imobiliare, ci şi a pieţei locuinţelor sociale’.
Ministerul de Interne nu a publicat o estimare oficială care să arate câţi cetăţeni din România şi Bulgaria ar putea profita de avantajele legate de noile lor libertăţi de circulaţie, dar unii experţi estimează că Marea Britanie se va confrunta cu un mare număr de imigranţi din estul Europei, care ar pune presiune asupra salariilor şi locurilor de muncă ale britanicilor.
Românii şi bulgarii vor primi drept nerestricţionat de a locui şi lucra în Marea Britanie începând cu 1 ianuarie 2014, după expirarea obstacolelor temporare impuse pentru protejarea pieţei muncii din Marea Britanie, a confirmat în noiembrie 2012 ministrul britanic de interne Theresa May. Ea nu a oferit însă o cifră estimativă cu privire la numărul de cetăţeni români şi bulgari care vor profita de accesul liber pe piaţa muncii britanică după ridicarea restricţiilor.
ei au si ei o grija
ei au si ei o grija
ei au si ei o grija
http://www.cotidianul.ro/ilie-serbanescu-ponta-ca-si-boc-lustruieste-pantofii-fmi-204223/
pe ei si pe mama lor !
Va chem la un miting (19 Ianuarie ) impotriva puterii actuale ! Cine vine ?Piata Victoriei colt cu strada Paris.
Comentariile sunt închise.