Daniel Morar, prim-adjunct al procurorului general al Romaniei, se intalneste vineri la sediul Parchetului General cu sefii parchetelor din teritoriu, intalnirea fiind una de lucru, relateaza AGERPRES.
Potrivit unor surse judiciare, la aceasta intalnire participa toti membrii Sectiei pentru procurori din CSM, inclusiv noul presedinte al Consiliului, Oana Schmidt-Haineala.
Sedinta vine in contextul conflictului aparut la Consiliul Superior al Magistraturii, unde o parte din judecatori sunt nemultumiti de alegerea unui procuror, in persoana Oanei Schmidt-Haineala, ca presedinte al CSM.
Recent, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a organizat o consultare a procurorilor din toata tara in legatura cu alegerea noii conduceri a Consiliului Superior al Magistraturii, iar din 1.982 de respondenti, 92% sustin alegerea unui procuror ca presedinte al CSM.
Potrivit Parchetului General, „in urma acestui demers, 92% din cei 1.982 procurori consultati si-au insusit urmatoarea declaratie: luarile de pozitii publice din partea unor asociatii profesionale ale magistratilor si a unor persoane publice ce pun in discutie statutul procurorului in Romania si apartenenta la corpul magistratilor ca urmare a rezultatului alegerilor noii conduceri a Consiliului Superior al Magistraturii din data de 4.01.2013 sunt de natura sa provoace ingrijorarea membrilor acestei profesii”.
”Statutul procurorului in Romania este clar definit in Constitutie si in Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor. Rolul acestuia in activitatea judiciara, calitatea sa de magistrat, principiile in baza carora isi desfasoara activitatea si pe baza carora se organizeaza cariera sa sunt in mod explicit reglementate de cadrul normativ in vigoare si conforme standardelor internationale. Alegerea unui procuror in functia de presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii este in concordanta cu dispozitiile Constitutiei si ale Legii nr.317/2004, avand in vedere ca membrii Consiliului au acelasi statut si aceeasi vocatie, iar Consiliul este forul comun avand ca scop apararea independentei justitiei”, sustinea Parchetul General.
Categoric asa trebuie sa procedeze magistratii.Sa nu dea inapoi nici un milimetru.Aparatorii Legii si ai Statulul de Drept trebuie sa ramana verticali in orice conditii,sa nu se aplece niciodata in fata vantului politic.
Penalii si toti ticalosii care-si apara pielea vor sa ingenunchieze justitia,uneori se napustesc impotriva procurorilor care fac anchete,alteori impotriva judecatorilor cand dau sentinte.Incercarea lor cu concursul Pivniceresei incearca sa bage zazanie,sa deruteze,sa provoace conflicte intre magistrati.Voi,procurori si judecatori nu va lasati intimidati,de voi depinde sa ne afirmam ca tara civilizata in lume ,iar in tara sa va respectam.
Mult,mult succes.
„Alegerea unui procuror in functia de conducere a CSM este in concordanta cu dispozitiile Constitutiei si a Legii nr. 317/2004,avind in vedere ca membrii Consiliului au acelasi statut si aceeasi vocatie,iar Consiliul este forul comun care are ca scop apararea independentei justitiei”
Cei care fac discordie printre membrii Consiliului,nu vor o justitie independenta,este clar ca lumina zilei,cine sint?pai,pivnicereasa,ca ea(s-a vindut diavolului) trebuie sa-l scape pe felix motanul si pe toti penalii care se ascund in parlament.Dragi magistrati,procurori si judecatori,nu va place independeta?va place sa fiti vinduti politicienilor?,atunci certati-va,ca s-alege praful de noi,de statul de drept.Din suflet va sustin,sa nu va aplecati in fata celor fara de lege.Sa va dea Bunul Dumnezeu intelepciune si putere,sa nu va lasati calcati in picioare de pivnicereasa.Doamne ,ajuta!
Imi doresc ca statul de drept sa ramana Drept, nu sa se incline precum crengile copacilor in bataia vantului !
De functionarea acestor institutii depinde firavul nostru stat de drept! Si, mai mult decat atat, de o mana de oameni…cinstiti, drepti…
Sa le dea Dumnezeu sanatate, putere, iar noi sa le fim alaturi!
Comentariile sunt închise.