Fostul premier  Calin Popescu Tariceanu a declarat, joi,ca a asteptat de la Crin Antonescu, prezentarea unui plan economic pentru Romania, avand in vedere ca actuala campanie se incheie in mai putin de doua saptamani, precizand ca electoratul liberal asteapta solutii de guvernare din partea PNL, relateaza ziarul Adevarul.

Tariceanu a afirmat la o dezbatere organizata de Societatea Academica Romana si Fundatia Friedrich Ebert ca prezentarea unui plan economic liberal pentru Romania a fost deficitara, spunand ca a fost o greseala faptul ca presedintele PNL nu a prezentat un plan economic.

Fostul premier si-a exprimat dezamagirea ca aceasta propunere nu a venit din partea presedintelui PNL. In schimb, Tariceanu a prezentat o viziune proprie de „masuri esentiale” pe care va trebui sa le ia urmatorul Guvern, pe care l-a denumit „un plan de resuscitare a economiei” in cinci puncte.

„Aceste propuneri trebuie sa genereze o dezbatere a prioritatilor. Sunt masuri care vor avea efecte pe termen scurt, este nevoie de un pachet de masuri care sa provoace un soc in economie, care sa provoace economie si care sa duca in final la stoparea declinului economiei”, a argumentat Tariceanu.

De asemenea, Tariceanu a vorbit de un plan de reindustrializare a Romaniei, care „trebuie sa fie competitiva la nivel european si international”, prin incurajarea aparitiei unor „poli industriali in sectoarele de productie”, iar pentru acest lucru statul sa aloce anual 0,5% din PIB.

„Datoria publica sa nu depaseasca 40% din PIB, eventual la limita chiar printr-o norma constitutionala”, a mai sustinut fostul premier.

In plus, el a pledat pentru reducerea taxelor si impozitelor care au impact direct asupra consumului, a crearii locurilor de munca si a investitiilor. Tariceanu a sustinut revenirea TVA la 19% si a subliniat ca nu este adeptul TVA diferentiat promovat de USL, insa sustine „zero la suta impozit pe profitul reinvestit”.

Fostul premier a mai precizat ca pledeaza pentru majorarea redeventelor, care se situeaza in Romania la un nivel mult mai mic decat in celelalte state UE.

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.