Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, ar fi fost prinsă și ea la copiat, scrie cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung. În urmă cu puțin timp, ministrul îl apăra pe premierul Victor Ponta în scandalul său de plagiat la lucrarea de doctorat.

Un alt membru al Cabinetului României, social-democrata Ecaterina Andronescu, ministru al Educației, a fost descoperită cu pasaje copiate în publicațiile sale științifice. Platforma integru.org – care și-a dedicat activitatea integrității academice din România – a analizat un articol pe care ministrul îl numește în lista publicațiilor sale științifice. Rezultatul care poate fi văzut pe Integru.org arată că acest articol ar fi plagiat dincolo de orice îndoială, scriu cei de la Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Afacerea în care e implicată Ecaterina Andronescu datează tot din anul 2003 când era și ministru al Educației în guvernul Năstase și decan al Facultății pentru Chimie Industrială din cadrul Universității Politehnice. Un articol de cinci pagini din revista „Analytical Chemistry” intitulat „Synthesis of TBP-Based Ferrofluids” descrie un experiment al Aureliei Cristina Nechifor, doctorand sub îndrumarea Ecaterinei Andronescu. Analiza textului arată că părți importante din articol ar fi fost preluate din munca altor oameni de știință. Articolul co-semnat de Ecaterina Andronescu a fost inclus în lucrarea de doctorat a Aureliei Cristina Nechifor.

Ecaterina Andronescu a fost numită la șefia Educației în România în luna iulie după ce Corina Dumitrescu și Ioan Mang au fost retrași din cauză de plagiat. Când două comisii independente, dintre care și Consiliul de Etică al Universității București, au constatat că peste jumătate din lucrarea de doctorat a premierului Ponta din 2003 a fost plagiată, Comisia de Etică a ministerului condus de Ecaterina Andronescu a decis că lucrarea ar fi în regulă, conform legislației de atunci.

Vezi aici pasajele plagiate 

14 COMENTARII

  1. Sa inteleg ca si prezidentul sustinut de voi e tot in categoria prosti amintit mai inainte de un comentator .Atunci pot sa stau linistita ….

  2. Sunt de acord cu NASUT TV, cred ca art. este adevarat, cred ca Ministrul Educatiei, trebuia sa tina cont de una din cele 10 porunci „SA NU FURI „, a-ti jurat pe Biblie, cu atat mai mult si Primminstru Ponta.

  3. Caracteristic plagiatorilor din Romania este faptul ca acestia sunt intr-atat de lenesi incat o fac ghiolbaneste, copy-paste. Din acest motiv, indiferent cine ar semnala plagiatul, acesta se probeaza prin el insusi. Nici nu trebuie sa cunosti domeniul respectiv ca sa iti dai seama.

  4. Inainte ca Ecaterina Andronescu sa depuna juramantul de investitura la Palatul Cotroceni, presedintele i-a cerut acesteia o declaratie pe propria raspundere „ca nu este implicata in actiuni de plagiat”.
    O fi dat vreo astfel de declaratie?

    • Doua vorbe: MI-E SILA! Ce mai guvern curat, cinstit si uscat avem!!! Bravo, noua! Asta meritam…

Comentariile sunt închise.