[jwplayer config=”600×394″ mediaid=”22896″]

5 COMENTARII

  1. Draga Nasule,

    Etraordinar domnul director de la ROMAN Brasov!!
    Cum drac’ NU se gasesc vreo 10.000 de oameni de isparava ca acesta sa puna pe roti cele mai importante obiective economice facute de ceasca?
    Raspunsul este urmatorul:
    In 1990 erau in RSR:
    270.000 de activisti de partid
    12.000 de ofiteri secu(majoritatea absolventi ai „Universitatii” Baneasa, deveniti: avocati, politicieni dar mai ales infractori)
    Daca impartim 282.000 la 40 de judete, rezulta 7050 de potential infractori in fiecare JUDET!
    Multi dintre romanii care stiau sa faca ceva (aveau o meserie) au plecat; au ramas insa aceste ciurucuri care NU produc plus valoare ci MINUS valoare….aici este marea problema…
    din Canada, dec

  2. Cu parere de rau,dar bancile nu vor fi niciodata transparente.Profitul lor care este substantial,provine chiar din aceasta intransparenta.Iar reclamele cu cucoanele care-si arata lipsa dessous-urilor,sunt aberatii sau poate valabile la noi.

  3. Cel putin n-a taiat uzina la fier vechi, cum s-a intamplat cu TOATE, dar absolut toate fostele uzinei ale tuturor imenselor platforme industriale ale Brasovului:
    Romaradiatoare, fosta uzina Ancora, existenta din perioasa interbelica, pe care nici comunistii nu au daramat-o ci au transformat-o si utilizat-o la maxim, acum zona comerciala;
    Fartec, fosta fabrica de cauciuc, acum un imens spatiu gol, in asteptarea vremurilor mai „bune” pentru dezvoltarea unui centru comercial si rezidential;
    Rulmentul, un brand international (URB), un morman de fier vechi din care nu stiu ce a mai ramas;
    Tractorul, brand international (UTB), ras de pe fata pamantului, tone de saibe si piulite ingropate de peste 50 de ani in pamant au fost chiar si ele adunate si duse la fier vechi, isi asteapta „o soarta mai bune” in zona comercialului si rezidentialului;
    Hidromecanica, fostele uzine Schell, daca nu ma insel, cu vechi traditii din perioada interbalica si renumita in toata tara prin produsele sale foarte cautate, rasa, o paste aceeasi soarta a comercialului si rezidentialului, mai ales ca a ajuns sa se nimereasca in centrul orasului, la jonctiunea dintre centrul vechi si centrul civic;
    Fosta fabrica de mobila, prima „tunsa, rasa si…” sta si acum, in centrul civic si asteptare, un maidan;
    Fosta pielarie, tot in centrul civic
    si cate si mai cate, pe care lume incepe sa le uite si numele isi plang soarta!
    oriunde te-ai uita in Brasov, in toate cartierele foste zone industriale, n-ai mai crede ca acolo, pana acum 22 de ani era o zumzaiala fantastica. Ciocanul de la forja Tractorului dadea ora eracta in Brasov!
    Felicitari Radu, de astfel de emisiuni avem nevoie.

    • Rectific” ciocanul din forja de la Steagu’ Rosu’ (actualul Roman SA) dadea ora exacta in Bv…
      Se poate vorbi mult despre fosta industrie brasoveana, insginifianta la momentul actual. Cert este ca, asa cum, printre randuri, s-a vorbit si in emisiunea de aseara, s-a dezvoltat in jurul Bv-ului o semindustrie, colaterala, de mici, foarte mici dimensiuni, care nu poate abosrbi nici forta de munca si nici valorifica, in ultima instanta, calificare acestei forte de munca, dobandita prin vechi traditii in aceasta zona. De ex.: pt. Rulmentul, colaterala ar fi Ina, pt. Fartec, Hutchinson,, restul, pt. cTEV dintre ele, la scara mai mica, ar exista un oarecare corespondent, cert este ca, platformele consacrate au devenit ruine, maidane, iar pe fostele terenuri agricole, s-a construit de jos, din tabla (asa incat sa fie usor relocate chiar si in China) noi subsidii, de mult mai mici dimensiuni, dar cu echivalari profesionale relativ identice! Un paradox.

Comentariile sunt închise.