Magistrații Tribunalului București l-au achitat miercuri pe omul de afaceri origine siriană Zaher Iskandarani, într-un dosar în care acesta a fost trimis în judecată în anul 2006 pentru contrabandă cu țigări. În același dosar, au fost achitați și doi complici ai lui Zaher Iskandarani. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel București.

Anchetatorii au stabilit că începând încă din anul 1990, în contextul deschiderii granițelor României, Zaher Iskandarani, supranumit și ‘prințul Banatului’, a avut un rol important în activitățile de contrafacere și contrabandă cu produse din tutun.

În 1994, el a înființat împreună cu trei complici (Eugen Iovescu, Obayda Ghannoum, Wahbeh Ghassan) firma SC Rama International SRL care, ulterior, și-a schimbat denumirea în SC R&M Tobacco International SRL.

În anul 2001, Iskandarani a construit la Săcălaz (jud. Timiș) o fabrică de producere de țigarete, dispunând de o linie ultramodernă de fabricare și ambalare a țigărilor, precum și de un sistem complex de procesare a tutunului, în cadrul unității desfășurându-și activitatea mai multe societăți comerciale.

Procurorii au stabilit că în această fabrică au fost produse, în perioada august-decembrie 2005, țigări mărcile RM, OK și VEGAS în afara antrepozitului fiscal, antrepozit ce fusese suspendat. Pachetele de țigări au fost puse în circulație cu marcaje fiscale fără drept și având timbre fiscale falsificate.

În urma unor percheziții, la fabricile și domiciliile lui Zaher și a celor trei complici, anchetatorii au descoperit matrițe, timbre fiscale românești falsificate, cantități mari de țigări și cartoane pentru pachete.

La 21 decembrie 2005, Zaher Iskandarani a fost dat în consemn la frontieră, iar la 23 decembrie 2005, Tribunalul București a dispus arestarea preventivă a omului de afaceri, măsură pusă în aplicare la 13 februarie 2006, când acesta a fost depistat în Timișoara și dus în arestul Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția Cercetări Penale.

A fost eliberat ulterior și trimis în judecată în iunie 2006, pentru un prejudiciu de 2 milioane lei.

Într-un alt dosar, Iskandarani este cercetat de procurorii DIICOT Timișoara pentru furt de energie electrică.

3 COMENTARII

  1. Wow.6 ani pentru un mizilic?Si cine spune ca justitia nu este independenta?
    Vai de dreptatea care au mancat-o cainii….

  2. Banii cheltuiti cu anchetele interminabile si finalizate cu verdicte de achitare cum se recupereaza? Si daca impotriva acestui om de afaceri a fost initiata o actiune in justitie de urmarire penala, desigur intemeiata, de ce nu a primit macar o condamnare cu suspendare, cu plata cheltuielilor de judecata si cu recuperarea prejudiciului adus statului?
    In acest caz justitia noastra si-a ridicat de pe un ochi legatura si a inclinat balanta cum nu trebuie, de parca cineva interesat doreste sa ne demonstreze ca nu avem nevoie de justitie.

  3. Lasatzi liberi pe totzi infractorii fratzilor,traim in tzara lui Papura Voda 😆
    este incredibil…avem multe asemanari cu America de Sud si lucrul acesta ar trebui sa dea de gandit U.E.

Comentariile sunt închise.