Prezent in emisiunea Nașul din aceasta seara, Remus Vulpescu, presedintele Oficiului Participațiilor Statului si Privatizarii in Industrie a facut o serie de declaratii in exclusivitate cu privire la privatizarea Oltchim Ramnicu Valcea, al carei castigator a fost desemnat Dan Diaconescu, patronul OTV.

„Dan Diaconescu a venit cu garantie pentru doar 565.000 de lei si nu pentru 203 milioane de lei, cat a oferit pentru pachetul majoritar de actiuni al Oltchim”, a dezvaluit Vulpescu.

Seful OPSPI a precizat ca Diaconescu va intra in posesia pachetului majoritar de actiuni abia dupa ce „Consiliul Concurentei ii valideaza tranzactia, intra in posesia actiunilor si poate numi Consiliul Director etc.”

In privinta finalizarii tranzactei, Remus Vulpescu a precizat ca Dan Diaconescu si-a asumat aceasta obligatie atunci cand a facut oferta pentru actiunile detinute de stat.

„In general cand ai bani, trebuie sa-i fi luat de la cineva, nu conteaza de la cine ii iei. Atunci cand oferi la OPSPI o suma pentru orice active ale statului, inseamna ca acea suma exista si duci la bun sfarsit tranzactia”, a subliniat Remus Vulpescu.

Intrebat care este pedeapsa penala pe care Dan Diaconescu o risca in cazul in care nu va plati, Remus Vulpescu a precizat: „Este un ofertant care a facut o oferta pentru care isi asuma raspunderea. Daca ne inselati si ne provocati consecinte deosebit de grave, puteti lua 15-25 de ani de puscarie”.

13 COMENTARII

  1. Si uite ca DD a demonstrat si ca are bani dar si ca are parteneri foarte seriosi, gata sa-l ajute pe DD. Zilele viitoare va aduce si alti parteneri specialisti in industria chimica. Atunci ce mai spuneti ? Probabil ca va veti arunca in continuare ca niste hiene asupra lui DD sub pretextul ca nu v-au placut emisiunile cu Elodia, ca-i stirb sau circar.

  2. circ de doi bani!de peste douazeci de ani si iata ce ne ofera prezentul.Drag popor Roman trezeste-te ca sa simta tov.politicieni ca existam si dorim altceva decat ne ofera(circ si batjocora)EXP.Victor Ponta prim-minitru!?ma interb si intreb ce activitate , ce experienta trecuta posedaca sa poata administra oTARA ?-papagali,toti papagali.In afara de jos Basescu nimic serios pt. tara decat ciolanul.asa ca…

  3. Nu-i important daca da sau nu banii ci pierderea imaginii statului/Oltchim in fata marilor concerne adevarate cu posibilitati de implicare reale.

  4. lovitura de stat = schimbare rapida
    de ce se aratau unii ingrijorati de viteza cu care s-au schimdat lucrurille in statul de drept?

  5. lovitura de stat = schimbare rapida
    de ce se aratau unii de viteza cu care s-au schimdat lucrurille in statul de drept?

  6. tov Diaconescu face si el cita vilva poate ca sa uitati de ponta si mica sa lovitura de stat
    Cei ce sunt in spatele Diaconescului sunt si in spatele USL… sau poate cei din spatele usele sunt si in spatele celor din spatele Diaconescului

  7. In afara de a pierde garantia depusa, alta pedeapsa n-are cum sa primesca DD. Inselatoria este foarte greu de dovedit. La noi probele sunt doar inregistrarile telefonice. Acestea, singure, in nici o justitie serioasa n-au cum sa dovedeasca ceva. Ele doar ajuta, probele care dovedesc faptele trebuie aduse din alta parte.

  8. Sper ca SRI sa detina inregistrari cu privire la aceasta escrocherie….

  9. Daca imi dai un singur exemplu, eu te cred.N-am auzit,dar desigur,pot sa ma insel,de un singur caz in care cineva a intrat la puscarie pentru ca n-a adus banii.
    Mai aveti glume d’astea tov. Vulpescu?

Comentariile sunt închise.