Mesajul transmis de catre presedintele Traian Basescu a fost de politica interna, a declarat, marti, la Cotroceni, ministrul de Externe Titus Corlatean sustinand ca „viziunile sunt fundamental diferite” si ca il preocupa „dualitatea” in politica externa.
„Primul-ministru va transmite o corespondenta pe tema modului in carte Romania isi indeplineste aceste criterii MCV, o corespondenta la CE, la Bruxelles, dar voi insista fata de corpul diplomatic sa separam in mod clar si net aspectele de politica interna, de batalie politica, de cele care tin de interesul national romanesc. Iar din acest punct de vedere, pe primul punct al interventiei presedintelui, pozitiile sunt fundamental diferite. Sa pastram un necesar echilibru pentru a nu transmite de la Bucuresti niste mesaje care ne dezavantajeaza”, a declarat Corlatean dupa intalnirea presedintelui Traian Basescu cu diplomatii romani, la care a fost si el prezent.
Titus Corlatean a sustinut ca institutional trebuie sa existe dialog, ministrul de Externe afirmand ca va „dialoga unitar cu presedintele” intrucat nu se doreste promovarea intereselor politice de partid ci interesele Romaniei.
„MAE va functiona corect in interesul statului roman, nu se pune problema de a nu accepta un dialog, dar trebuie sa fie un interes exprimat unitar, si nu pe doua voci. Aceste teze politice am spus in mod clar ca nu le impartasesc. (…). Dupa aceasta reuniune, dupa ce vom defini anumite analize cu ambasadorii, prioritatile nu sunt ale unei tabere politice sau alta, prioritatile sunt ale Romaniei. La MAE suntem o echipa, vom functiona unitar si coerent si vom dialoga unitar cu presedintele. Nu voi face greseala de a amesteca cele doua paliere, cel politic si cel diplomatic, prefer sa privilegiez acea parte care tine de interesele Romaniei. Daca vom avea partener, vom merge pe aceasta directie, daca nu, vom promova interesele Romaniei, nu interese politice de partid”, a sustinut ministrul de Externe.
este cu doua fete,dar mai degraba are o limbaj pe care numai el il intelege.Un aiurit ca si antonescu.
corlatean,daca era barbat nu renunta la functia de ministrul justitiei,dar vazand cum a fost primit de Doamna Reding a luat-o la fuga …aceasta functie de min. de externe a-l depaseste ,fata lui o spune ,vorbeste o limba care nu place celor din vest …..este un anganfat si un ” gigi contra” …pentru ca alaturi de el sta iliescu.PUNCT.
Titus Corlatean a jucat consecvent alatutri de Adrian Nastase la ruleta ruseasca.Sper sa nu faca greseala de a isi compromite cariera de dragul unor influente de partid.Niciodata un ministru sau chiar prim ministru nu poate sa opuna Presedintelui STATULUI ROMAN propria sa viziune asupra pșoliticii externe.Au mai incercat si Tariceanu si Atanasiu,cind au trecut peste CSAT si Presedinte cind au dat drumul la o circulara catre ambasade prin care se anunta retragerea trupelor din Irak.Rezultatul? Il stie toata lumea!
Atit Titus Corlateanu cit si Ponta si altii ca ei sa aiba taria sa recunoasca ca au produs distorsiuni in relatiile externe prin activitati si actiuni,prin declaratii ce nu au nimic in comun cu diplomatia romaneasca si cu acordurile sau tratatele incheiate.
Extrapolind,doar o colaborare ireprosabila intre MAE si Traian Basescu poate readuce Romania in parametrii functionali ai diplomatiei.
Pentru ca ,in conformitate cu Constitutia ,art.91
”Presedintele incheie tratate internationale in numele Romaniei…
art.80
”Presedintele reprezinta Statul Roman…”
Sper ca Titus Corlatean sa nu persiste in aroganta si infatuarea puberului Ponta care s-a dus la UE uzurpind locul consacrat al Presedintelui si sa pastreze decenta conferita unui ministru de externe,limitata si subordonata constitutional!
Corlatean nu-si v a depasi conditia, aceea de discipol a’ lui ilici.
Basescu a actionat constant in favoarea Romaniei si a tinut cont de prioritati. USL-ul a adus deja prejudicii grave statului roman, tarii si romanilor.
Corlatene, cu siguranta nu te vei ridica la importanta si rolul pe care ar trebui sa-l aiba un ministru de externe competent si responsabil!
Comentariile sunt închise.