17 ianuarie anul curent: Prim adjunctul directorului SRI, celebrul general Florian Coldea, este trecut în rezervă, scrie flux24.ro
19 ianuarie anul curent. Un anume Eugen Coldea este dat afară din funcția de director economic al Cupru Min SA, compania minieră cu sediul în Alba. Acesta se spune că este vărul mult prea celebrului general cu același nume.
Povestea este extrem de interesantă și este pusă de unii în legătură cu celebrele partide de tenis despre care se discută zilele acestea și în care personajele principale sunt Florian Coldea, George Maior, Victor Ponta, Liviu Dragnea și alte personaje la fel de interesante. Din piesă lipsesc însă șefii SIE.
Dan Andronic, autorul dezvăluirilor din Evenimentul Zilei, a scris joi în al treilea episod NOI SUNTEM STATUL că într-adevăr relațiile dintre SRI și SIE erau tensionate și că de aceea prim adjunctul directorului SIE, generalul Silviu Predoiu, nu participa la partidele de tenis, la un moment dat fiind de față însă Teodor Meleșcanu, fost șef al SIE, actualmente ministru de externe.
Dar războiul SRI-SIE, ca și partidele de tenis, era mult mai vechi. De prin 2010 cel puțin….
Să rememorăm un pic faptele: februarie 2012. Guvernul Boc pică și în culisele puterii se vorbește că șeful SRI de la aceea vreme, George Maior, urma să fie desemnat prim ministru.
Numai că surpriză: premier este desemnat în 9 februarie 2012 fostul șef al SIE, Mihai Răzvan Ungureanu.
Se spune că Maior ar fi turbat și ar fi jurat răzbunare!
MRU rezistă în fruntea Guvernului până în 7 mai 2012, adică timp de 78 de zile, deschizând drumul guvernării USL și lui Victor Ponta în fruntea Guvernului. Pică în urma unei moțiuni de cenzură.
Una din temele de atac împotriva lui MRU la aceea vreme era ratarea privatizării Cupru Min SA, adică compania unde director economic era vărul prim-adjunctului SRI de la aceea vreme,
Fimul este foarte interesant: apar niște americani la discuții. Depun garanția și când vine momentul încheierii negocierilor fug pur și simplu. MRU este arătat cu degetul ca principalul vinovat de către USL. În spatele întregii afaceri se spune că ar fi fost Daniel Andrei Moldoveanu, la aceea vreme consilier pe probleme de securitate la Palatul Cotroceni, iar în poveste apare și un fost agent CIA asupra căruia nu vom insista deocamdată.
Victor Ponta ajunge premier în mai 2012 la câteva zile de la debarcarea lui MRU. Mai apoi este numit, din nou, premier în decembrie același an după ce USL a câștigat en fanfare alegerile parlamentare. Este momentul celebrului pact de coabitare cu Traian Băsescu.
Ponta joacă tenis în continuare cu șefii SRI, George Maior și Florian Coldea. Pare că uitase de SIE…
În public juca cartea opozantului, în culise era un intim al Puterii, în special al SRI. Ca și Liviu Dragnea de altfel.
Dragnea îi duce geanta la celebrele partide de la Clubul Generalilor și T 14. Pune la cale numirea Laurei Codruța Kovesi în fruntea DNA, așa cum dorea Florian Coldea. O dată ajunsă la DNA, Kovesi declară război oamenilor din SIE.
Agentul sub acoperire SIE, Victor Ponta, așa cum îl acuza președintele Traian Băsescu, pierde însă alegerile prezidențiale după un conflict se pare cu Florian Coldea.
Nașul lui Victor Ponta, George Maior, își vede, din nou, năruit visul de a ajunge premier. Pleacă ambasador în SUA.
Nașul fiului lui Ponta, Gabriel Oprea, care visa să ajungă șeful SRI după alegerea ca președinte al lui Ponta, ajunge țintă pentru prietena sa din trecut, Laura Codruța Kovesi. Fuseseră uitate momentele de tandrețe din noaptea alegerilor prezidențiale din 2009 când Oprea, Kovesi și Coldea tremurau în vila din Cotroceni a generalului Interesului Național.
2015: MRU revine la șefia SIE după alegerea lui Klaus Iohannis. Intră în conflict deschis cu Laura Codruța Kovesi, presa scriind că fostul premier nu ar fi străin de Black Cube. Pleacă după un an în mod misterios din fruntea SIE.
Eduard Hellvig ajunge șef la SRI.
Eminența cenușie a SRI, Florian Coldea, cade ca un amator în povestea lui Sebastian Ghiță.
Vărul pleacă de la pusculița Cuprumin.
Nota bene: Cupru Min Abrud, societatea care exploatează zăcământul de la Roșia Poieni, unde se află 60% din rezervele de cupru ale României, a avut în 2016 cea mai mare producție anuală de cupru din istorie, 7.800 de tone
Războiul continuă! Călătoria continuă. Mai avem multe de descoperit!, mai scrie flux24.ro