Mărturii ale comunității românilor din Italia. Două reprezentante ale unor asociații ale românilor au dezvăluit, la Parlament, ce se întâmplă în special cu româncele care muncesc fără acte legale în această țară. Ele spun că femeile sunt agresate sexual de patronii italieni și obligate să își abandoneze copiii în spitale, conform libertatea.ro
Parlamentul și Guvernul se implică în scandalul româncelor abuzate sexual în Italia. Parlamentarii dar și Executivul vor să știe exact ce se întâmplă cu zecile sau chiar sutele de românce care muncesc în Italia, în special în zona Sicilia și despre care presa britanică a scris că sunt sclave sexuale ale patronilor lor, italienii.
Astfel, ieri, la Parlament, președintele comisiei românilor de pretutindeni, senatorul PNL Viorel Badea a avut o discuție cu oficialii români dar și cu reprezentantele unor asociații ale românilor din Italia, care au dezvăluit ce se întâmplă cu românii, în special cu româncele care muncesc fără acte legale în această țară.
Cele două le-au spus parlamentarilor și celor de la Guvern că românii care muncesc ”Cizmă” sunt sclavi, mai ales în zona Sicilia. Aici nu nici măcar cele mai elementare condiții de viață: trăiesc în ghetouri, li se iau actele, nu au cum ajunge în orașe, fiind izolați total de orice civilizație, nu au apă și nu beneficiază de cea mai elementară asistență medicală.
La începutul lui 2016, un sfert din muncitorii străini din Sicilia (provinciile Catania, Ragusa, Messina, Palermo) era români.
În Sicilia se află peste 50.000 de romani. Lucrează fără contracte de muncă, muncesc și trăiesc în baraci, nu au apă potabilă, servicii sanitare, sunt izolați fără transport în comun. Sunt plătiți cu 15-25 de euro pe o zi de muncă de 10 ore, deși contractul agricol prevede 52 de euro pe zi pentru 6 ore de muncă.
Mai mult, femeile sunt abuzate sexual de patroni, care nu se protejează când fac sex și le obligă pe acestea să abandoneze copiii în spitale, sub amenințare.
Italia e pe primul loc la traficul de copii în Europa. ”Unde sunt copii româncelor?”, se întreabă Emilia Spurcaciu, din partea federaţiilor sindicale a muncitorilor din agricultură şi construcţii din Italia.
Citiţi mai mult pe libertatea.ro