interceptari-sri

Un nou episod al emisiunii Secretele Sistemului, difuzat sâmbătă, 17.12.2016, care l-a avut ca invitat pe colonelul SRI (r) ION DEDU, aduce în prim plan o nouă „afacere” marca SRI.

Tema emisiunii a fost axată pe ofertarea pentru accesul la fonduri europene de către Serviciul Român de Informaţii, care în luna iunie a licitat şi a câştigat, fiind de altfel şi singurul ofertant, pentru dreptul de a dezvolta SII (SISTEMUL INFORMATIC INTEGRAT).

SII este parte a SEN (Sistemul Electronic Naţional) şi trebuia, conform legii de înfiinţare, să fie de utilitate publică. Cu toate acestea, încă de la înfiinţarea sa, în anul 2003, a fost utilizat doar de unele entităţi ale statului, într-un regim strict, fiindcă în realitate administratorul SII – în speţă SRI – a secretizat accesul la acest sistem în complicitate cu toate aceste instituţii care fac introduc date în SII.

Tot legal, SEN-ul poate fi operat, în mod bizar, şi de către autorităţi desemnate prin hotărâri ale CSAT (delegare total ilegală, “permisă” totuşi de legiuitor).

SII devine el însuşi, printr-o aberaţie legală, autoritate în sine. Practic, această autoritate a devenit un sistem informatic în sine(?!), încât nimeni, în afară de (bineînţeles) iniţiatorul legislativ (SRI!!! – care nu are atribuţii pe această linie, dar aşa cum rezultă din documentele publice prezentate în cadrul emisiunii este chiar instituţia care a gândit această stratagemă cu complicitatea guvernelor şi a parlamentarilor), nu o poate controla. Cum este posibil ca o autoritate a statului român să devină peste noapte un sistem?

Există o hotărâre judecătorească într-un proces APADOR-CH vs Guvernul României în care judecătorul scrie negru pe alb că HG-ul în cauză (cu privire la înfiinţarea SII-ului) e asumat de către SRI, adică HG-ul este emis de Guvern, dar este redactat şi asumat de SRI.
Cu alte cuvinte, deşi nicio lege nu permite acest lucru, se arată cu nonşalanţă că SRI şi/sau CSAT au atribuţii de a emite legi sau acte normative(?!).

În legea privind protecţia datelor personale există o excepţie prevăzută de legiuitor (care în acelaşi timp este în total dezacord cu practicile europene din anul 2007, României punându-i-se în vedere să îşi modifice legislaţia) pentru cazurile de siguranţă naţională.

SII îşi trage datele din 21 de baze de date care aparţin diverselor autorităţi publice naţionale.
În concluzie, tu, cetăţean român, plătitor de taxe şi impozite, furnizezi datele personale acestor autorităţi publice să le opereze (având încredere în discreţia lor) şi ele le furnizează instant (fără acordul tău) SII-ului, adică SRI-ului, pentru a alimenta această bază de date care trebuia în realitate să fie o autoritate.

Emisiunea Secretele Sistemului, difuzată în fiecare sâmbătă, de la ora 20,00, pe NAŞUL TV, este moderată de maiorul SRI (r) Daniel Florea.

URMĂRIŢI MAI JOS DEZVĂLUIRILE FĂCUTE ÎN EMISIUNEA DIN 17 decembrie 2016: