Interceptări incendiare cu Dan Mihalache, fostul şef al Cancelariei Prezidenţiale. Ajuns ambasadorul României în Marea Britanie, Mihalache a fost înregistrat în timp ce făcea dezvăluiri despre jurnalişti, printre care Rareş Bogdan şi Mihai Gâdea, informează B1 TV.
Cel care a fost mâna dreaptă a lui Iohannis la Cotroceni pare că o ţine din scandal în scandal. La scurt timp după ce s-a instalat la Londra, Dan Mihalache a şi încălcat legea. La prima întâlnire cu presa, care a avut loc într-una dintre sălileInstitutului Cultural Român din capitala britanică, ambasadorul şi-a aprins ţigara, deşi fumatul era interzis.
„Deci am avut o discuție din asta că am intervenit la Realitatea. Și i-am spus și prietenului meu, Rareș Bogdan, că dădea titluri de-astea: «românii, umiliți în Marea Britanie». Mă, zic, du-te dracu! De unde știi tu că-s umiliți, m-ai sunat pe mine? «Păi vrei să vorbești?» «Hai că vorbesc.» Și am vorbit”, a spus ambasadorul, după cum se poate auzi în înregistrare.
Dan Mihalache a tunat şi fulgerat la adresa jurnaliştilor. Fostul şef al cancelariei prezidenţiale susţine că ştirile despre posibile ameninţări la adresa românilor din Regat ar fi false.
„Mă rog, eu, în virtutea trecutului meu glorios sau mai puțin glorios, mai am relații cu vârfurile, între ghilimele, presei. Alaltăieri am fost la Antena 3 pe telefon, la Mihai Gâdea. I-am spus același lucru: mă, nu mai agitați, că noi avem acest talent de a crea bombe cu auto-aprindere. În care noi ne punem o bombă sub fund, iertați-mi expresia, și după aia îi dăm noi foc la fitil ca să «blow up in skies»”.
Nu este pentru prima dată când Mihalache gafează. El a fost protagonistul unui alt scandal, la scurt timp de la „înscăunarea” ca ambasador.
În mijlocul discuțiilor de la Institutul Cultural Român, noul ambasador al României în Marea Britanie i-a întrebat senin pe jurnalişti dacă mai filmează, pentru că el vrea să-şi aprindă o ţigară. După care, nonşalant, Mihalache a început să fumeze și i-a invitat şi pe ziariștii fumători să ii urmeze exemplul. Nu a contat că şedința se ținea la Institutul Cultural Român, un spațiu public, dar și loc de muncă, unde atât legislația română, cât și cea britanică, interzic fumatul.