stanciu_livia_21784900Fratele ministrului de inetrne, Petre Tobă, Dumitru Tobă, fost subofițer de Poliție în zona rurală și fost șef de pază la Oil Terminal, a fost cooptat rccent de Angel Iancu, fratele Liviei Stanciu, fostul şef al Înaltei Curţii şi viitor judecător la CCR, ca director adjunct la Iank Security Guard, firmă deţinută de familia Iancu.

Conform presei gălăţene,  Angel Iancu, fratele fostei președinte a Înaltei Curți de Casație și Justiție, judecătoarea Livia Stanciu, este proprietarul unei firme de pază și protecție la Galați, Iank Security Guard. Fost ofițer de Armată și membru UNPR într-un timp, Angel Iancu când și-a început activitatea de pază și protecție, cu contracte la Administrația Piețelor și la majoritatea școlilor din Galați, Iank Security Guard nu avea licență de pază eliberată de Direcția de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliției Romane.

Profitând de destructurarea Gardienilor Publici, Angel Iancu și-a pornit activitatea privată cu câțiva gardieni lăsați pe drumuri de municipalitate și în baza unui aviz de principiu eliberat de IPJ Galați. Faptul a fost recunoscut de purtătoarea de cuvânt a IPJ Galați, Cristina Tatulici, în momentul în care s-a pus problema amendării școlilor care foloseau agenți de pază de la Iank Security Guard: ”Cât priveşte amendarea şcolilor, nu cred că rezolvăm nimic şi nici nu ne-am propus acest lucru. Conducerile şcolilor nu au nicio vină pentru că au semnat aceste contracte. N-aveau de unde să ştie că o firmă nu poate să asigure servicii de pază doar pe seama avizului de principiu. Firma Iank Security le-a fluturat prin faţă acest aviz şi i-a pus să semneze contractele”. Deci, Administrația Piețelor, condusă de Eugen Zaharia, șoț de judecătoare de la Curtea de Apel Galați, și primarul Dumitru Nicolae, cel care a intervenit pentru preluarea unor școli, au fost primii care au oferit contracte firmei de pază nelicențiate. Între timp, firma a mai primit și Zona Liberă, precum și alte contracte bune de pază, scria nepasadegalati.ro.

Firmei i s-a făcut în 2010 dosar penal pentru desfăşurarea activităţii fără licenţă, dar acesta a fost închis.

Iank Security Guard a avut în ultimii ani cifre de afaceri ce au depăși 2 milioane de lei, cu profituri mici: 55.641 lei, în 2014, și 13.672 lei, în 2013.